Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za ile realnie można kupić aveo sedan?

Featured Replies

Napisano

Pomijam szroty, przystanki, inne niepełnosprytne - chodzi o najstarszy (bo pewnie najtańszy biglaugh.gif) rocznik, może być wersja golas. ok.gif

Ceny allegrowo-gratkowe z grubsza znam. ok.gif

Napisano

> Pomijam szroty, przystanki, inne niepełnosprytne - chodzi o najstarszy (bo pewnie najtańszy )

> rocznik, może być wersja golas.

> Ceny allegrowo-gratkowe z grubsza znam.

13 - 15 tys z silnikiem 1,4 8v

Napisano

> 13 - 15 tys z silnikiem 1,4 8v

1.2 jeszcze tanszy ok.gif

Napisano

> Za mały bagaznik na głęboki wózek.

Nie namawiaj go na sedana przy głębokim wózku. Miałem 2 duże sedany (espero, lega) w okresie wózkowym i zawsze powtarzałem nigdy więcej sedana.

W cenie aveo 2004 dostaniesz trochę starszą tacumę, a to już fajne autko przy dzieciakach:

allegro 1 allegro 2

Napisano

> Nie namawiaj go na sedana przy głębokim wózku. Miałem 2 duże sedany (espero, lega) w okresie

> wózkowym i zawsze powtarzałem nigdy więcej sedana.

> W cenie aveo 2004 dostaniesz trochę starszą tacumę, a to już fajne autko przy dzieciakach:

> allegro 1 allegro 2

Niech bierze aveo tacuma bedzie nie do sprzedania, chyba ze bedzie nim chcial jezdzic do konca lub trafi na milosnika marki.

Moze poszukac 1.4 8V troche paliwa lyka ale z zagazowaniem nie ma problemu, nie ma sie co popsuc bo kontrukcja prosta i sprawdzona. Przy 1.2 bym sie nei upieral chyba, ze tylko do turlania.

Napisano

> Niech bierze aveo

Woziłeś kiedyś wózek w sedanie ?

Bo ja w dwóch. Musiałbym kogoś bardzo nie lubić, żeby mu takie rozwiązanie proponować.

> tacuma bedzie nie do sprzedania, chyba ze bedzie nim chcial jezdzic do konca lub

> trafi na milosnika marki.

Kwestia ceny.

> Moze poszukac 1.4 8V troche paliwa lyka ale z zagazowaniem nie ma problemu, nie ma sie co popsuc bo

> kontrukcja prosta i sprawdzona. Przy 1.2 bym sie nei upieral chyba, ze

Jeśli już to tylko 1.4 - one palą tyle samo. 1,2 to porażka na całej linii - nie jeździ, a żłopie jak nałogowiec.

Napisano
  • Autor

> Nie namawiaj go na sedana przy głębokim wózku. Miałem 2 duże sedany (espero, lega) w okresie

> wózkowym i zawsze powtarzałem nigdy więcej sedana.

Wiem, ze to mało praktyczne, ale z tych dwóch opcji (aveo sedan i htb), tylko w tym pierwszym wózek się zmieści. icon_rolleyes.gif

> W cenie aveo 2004 dostaniesz trochę starszą tacumę, a to już fajne autko przy dzieciakach:

> allegro 1 allegro 2

Starsze, pewnie importowane (nie rozwijajmy tu tej dyskusji - zarówno ja, jak i brat, wolimy auta krajowe z historią biglaugh.gif), dosyć nietypowe (większość gratów pewnie kompatybilnych z innymi "kapuścikami", ale pewnie nie wszystkie), pojemność motoru (!) - przy 8-10 latkach już nie wyhaczy pakietu, a samo OC Go pociągnie (przypomnę - nauczyciel + żona niedługo na wychowawczym grinser006.gif).

Aveo (nawet 1.2) będzie wystarczające - Brat jeździ teraz micrą 1.0 - a opłaty mniejsze. Dodatkowo bagaznik mieszczący wózek (choc rozebrany), ja Go namawiam jeszcze na klimę, ale to juz moja rada. ok.gif

Napisano

> Wiem, ze to mało praktyczne,

To duży eufemizm.

> ale z tych dwóch opcji (aveo sedan i htb),

Znajomi w 2004 r. kupili (zresztą trochę za moją radą) aveo sedan 1,4 8v. Byli bardzo zadowoleni z auta, choć w pewnym momencie stwierdzili, że htb - mimo mniejszego bagażnika - byłby zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.

Popatrz też na to tak, że dużego wózka używasz rok - półtora. W htb można wyjąć półkę i wózek wsadzić pionowo, można też złożyć 1/3 tylnej kanapy.

A choćbyś niewiadomo co zrobił, w sedanie nie przewieziesz nic większego.

> krajowe z historią ), dosyć nietypowe (większość gratów pewnie kompatybilnych z innymi

> "kapuścikami", ale pewnie nie wszystkie),

To wszystko ma drugie oblicze - daje Ci fantastycznie praktyczne auto za niewielkie pieniądze. Po Rezzo wiem, że dopóki będę miał dzieci niesamodzielne, będę chciał mieć MPV.

Co do części - z eksploatacyjnymi nie ma problemu.

> pojemność motoru (!) - przy 8-10 latkach już nie

> wyhaczy pakietu, a samo OC Go pociągnie

1,6 i OC w mBanku - tragedii nie będzie.

> Aveo (nawet 1.2) będzie wystarczające

Mam 1,2 od półtora roku. Ten silnik nie ma zalet, zaufaj. W Krakowie pali 10/100, co powoduje że jest droższy w eksploatacji od zagazowanego Rezzo (2,0).

Mogę Ci go sprzedać poniżej ceny rynkowej - i tylko wtedy kupienie 1,2 ma sens.

1,4 8v jest zdecydowanie najsensowniejszym silnikiem w aveo (ponoć aktualne 1,2 16v jest też OK).

> ja Go namawiam jeszcze na klimę,

Bez klimy bym już auta nie kupił. Więc może go przekonaj tym, że za chwilę auta bez klimy nie sprzeda.

Napisano

W USA Aveo jest z silnikiem 1.6. Całkiem sporo ich jeździ w NJ. Da się to serwisować w Polsce? Tak myślę nad eksportem 1 sztuki dla rodzinki.

Obecne Aveo jest bardzo sympatyczne. Jeżdżą też tu Aveo z poprzedniej serii/wersji.

Swoją drogą chyba auto niedocenione. A przecież całkiem sympatyczne zwłaszcza hatchback.

Napisano

> Swoją drogą chyba auto niedocenione. A przecież całkiem sympatyczne zwłaszcza hatchback.

A czy kiedykolwiek daewoo było w PL docenianą marką?

Choć by robili auta lepsze do mercedesa i tak ich samochody będą gorsze od 20 letnich golfów GTI - TDI

Napisano

> W USA Aveo jest z silnikiem 1.6. Całkiem sporo ich jeździ w NJ. Da się to serwisować w Polsce?

Myślę, że tak - silnik 1,6 pewnie taki, jak w Lacetti.

W USA Lacetti to zdaje się Suzuki Reno sprzedawane z silnikiem 2.0.

Napisano

> W USA Aveo jest z silnikiem 1.6. Całkiem sporo ich jeździ w NJ. Da się to serwisować w Polsce?

Spokojnie się da.

> Tak myślę nad eksportem 1 sztuki dla rodzinki.

Nie wiem, czy to ma sens- koszty eksportu aveo będą podobne jak innego, droższego auta, a więc będą stanowić znaczny % końcowego kosztu tego auta w PL.

Inna sprawa, że 1,6 z automatem w polskich warunkach będzie drogi w eksploatacji.

Napisano

> W USA Lacetti to zdaje się Suzuki Reno sprzedawane z silnikiem 2.0.

Sedan to Suzuki Forenza

Napisano

> W USA Aveo jest z silnikiem 1.6. Całkiem sporo ich jeździ w NJ. Da się to serwisować w Polsce? Tak

> myślę nad eksportem 1 sztuki dla rodzinki.

> Obecne Aveo jest bardzo sympatyczne. Jeżdżą też tu Aveo z poprzedniej serii/wersji.

> Swoją drogą chyba auto niedocenione. A przecież całkiem sympatyczne zwłaszcza hatchback.

Kupuj i sprowadzaj skrzynia aut dziala bez problemu a silnik 1.6 jest taki jak w lacetti. Full wypas jak na ta klase czyli silnik 1.2 z klima za neicale 35 nowke hb da sie kupic.

Napisano

> Spokojnie się da.

> Nie wiem, czy to ma sens- koszty eksportu aveo będą podobne jak innego, droższego auta, a więc będą

> stanowić znaczny % końcowego kosztu tego auta w PL.

> Inna sprawa, że 1,6 z automatem w polskich warunkach będzie drogi w eksploatacji.

NIE! Bedzie palil ciut wiecej niz 1.4 a przyjemnosc jazdy o niebo lepsza. Poza tym mozna serwisowac w Daewoo lub u Pana Mietka. Mozna kupic lekko puknietego i wyklepac w PL i sprzedac ok.gif

Napisano

> w Daewoo lub u Pana Mietka. Mozna kupic lekko puknietego i wyklepac w PL i sprzedac

O to mi chodziło - lepiej sprowadzić lekko puknięte BMW czy inne drogie auto i na miejscu kupić aveo za zysk z tej operacji.

• 3 miesiące później...
Napisano

> W USA Aveo jest z silnikiem 1.6. Całkiem sporo ich jeździ w NJ. Da się to serwisować w Polsce? Tak

> myślę nad eksportem 1 sztuki dla rodzinki.

> Obecne Aveo jest bardzo sympatyczne. Jeżdżą też tu Aveo z poprzedniej serii/wersji.

Mam takie 1.6 z automatem, zagazowałem, trafiła mi się też niestety poważna usterka silnika,zero problemu z naprawą i częściami eksploatacyjnymi. Ceny i dostępność jak do Daewoo. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.