Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC900 problemy z odpaleniem, wolnymi obrotami

Featured Replies

Napisano

Kolejny problem z moim bolidem frown.gif

Pacjent SC 900 z LPG (ale problem nie dotyczy LPG - na razie jeżdżę na benzynie).

Na benzynie:

Bardzo słabo odpala jak jest zimny (po 10-20 sekundach kręcenia rozrusznikiem), jak jest ciepły odpala w losowo wybranych momentach (za 5-10 razem, w czasie kręcenia nie czuć, zeby miał ochotę załapać stawiam na brak iskry lub paliwa), z "popychu" odpala z trudem.

Potrafi zgasnąć na wolnych obrotach (czasami, nie zawsze).

W czasie jazdy z wyższymi obrotami nie ma problemu, dynamika ok, nie gaśnie nie przerywa.

Wymieniłem:

Czujnik temperatury w termostacie, świece, czujnik obrotu wału Wcześniej wymieniłem kable WN (jakieś 4-5 kkm temu)

Co mogło paść?

Napisano

> Kolejny problem z moim bolidem

> Pacjent SC 900 z LPG (ale problem nie dotyczy LPG - na razie jeżdżę na benzynie).

> Na benzynie:

> Bardzo słabo odpala jak jest zimny (po 10-20 sekundach kręcenia rozrusznikiem), jak jest ciepły

> odpala w losowo wybranych momentach (za 5-10 razem, w czasie kręcenia nie czuć, zeby miał

> ochotę załapać stawiam na brak iskry lub paliwa), z "popychu" odpala z trudem.

> Potrafi zgasnąć na wolnych obrotach (czasami, nie zawsze).

> W czasie jazdy z wyższymi obrotami nie ma problemu, dynamika ok, nie gaśnie nie przerywa.

> Wymieniłem:

> Czujnik temperatury w termostacie, świece, czujnik obrotu wału Wcześniej wymieniłem kable WN

> (jakieś 4-5 kkm temu)

> Co mogło paść?

Witam! Miałem podobny problem tylko z tym ,że auto po powrocie z pracy na następny dzień w ogóle nie chciało palić. Po prostu bez żadnych oznak, nie odpalił i koniec. Powodem był piach w pompie paliwa, nie wiadomo skąd się tam wziął(bak paliwa po wymianie )

Czyli może przeglądnij dobrze układ paliwowy , być może diabeł tam siedzi :-)

Napisano

> Pacjent SC 900 z LPG (ale problem nie dotyczy LPG - na razie jeżdżę na benzynie).

> Na benzynie:

> Bardzo słabo odpala jak jest zimny (po 10-20 sekundach kręcenia rozrusznikiem), jak jest ciepły

> odpala w losowo wybranych momentach (za 5-10 razem, w czasie kręcenia nie czuć, zeby miał

> ochotę załapać stawiam na brak iskry lub paliwa), z "popychu" odpala z trudem.

> W czasie jazdy z wyższymi obrotami nie ma problemu, dynamika ok, nie gaśnie nie przerywa.

> Wymieniłem:

> Czujnik temperatury w termostacie, świece, czujnik obrotu wału Wcześniej wymieniłem kable WN

> (jakieś 4-5 kkm temu)

> Co mogło paść?

Na gazie odpala normalnie ?? Może wtrsyki zarypane , filtr paliwa...

Napisano
  • Autor

> Na gazie odpala normalnie ?? Może wtrsyki zarypane , filtr paliwa...

Na gazie nie odpala i nie odpali - bo tak mam ustawioną instalację.

Napisano
  • Autor

> Witam! Miałem podobny problem tylko z tym ,że auto po powrocie z pracy na następny dzień w ogóle

> nie chciało palić. Po prostu bez żadnych oznak, nie odpalił i koniec. Powodem był piach w

> pompie paliwa, nie wiadomo skąd się tam wziął(bak paliwa po wymianie )

> Czyli może przeglądnij dobrze układ paliwowy , być może diabeł tam siedzi :-)

Zastanawiam się nad pompa /filtrem paliwa, ale wydaje mi się, że wtedy nie miałbym "wysokich" obrotów, a auto po odpaleniu śmiga aż miło pod warunkiem, że silnik nie pracuje na wolnych obrotach.

Napisano

> Na benzynie:

> Wymieniłem:

> (jakieś 4-5 kkm temu)

> Co mogło paść?

Ja bym kolego wyjął i przeczyścił krokowca jak i jego gniazdo - tam gdzie siedzi zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Ja bym kolego wyjął i przeczyścił krokowca jak i jego gniazdo - tam gdzie siedzi

Spróbuję smile.gif

Ale zastanawia mnie jedno, zabrudzona przepustnica na pewno am wpływ na wolne obroty, ale czy ma na rozruch silnika? hmm.gif

Napisano

> Zastanawiam się nad pompa /filtrem paliwa, ale wydaje mi się, że wtedy nie miałbym "wysokich"

> obrotów, a auto po odpaleniu śmiga aż miło pod warunkiem, że silnik nie pracuje na wolnych

> obrotach.

to zależy, mi się kiedyś wtryski zarypały i na wolnych się dławił pstrykał jak się tylko udało wkręcić na wyższe obroty to jechał bo go na wolnych chyba zalewało ...

Napisano
  • Autor

> to zależy, mi się kiedyś wtryski zarypały i na wolnych się dławił[...]

Nie wiesz przypadkiem czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie wtryskiwacza "w garażu", bez specjalistycznych narzedzi?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.