Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przełącznik migaczy i wycieraczek w "kropku"

Featured Replies

Napisano

Pytałem na forum Punto, ale z racji tego że tu więcej fachowców, którzy odpowiadają na pytania, no i generalnie większy ruch to zapytam tutaj.

Przełącznik zespolony przy kolumnie kierownicy w moim Grande coś się psuje. Najpierw przestał działać włącznik tylnej wycieraczki (taki obrotowy - działa podobnie jak światła mijania w UNO), a teraz przestało funkcjonować automatyczne wyłączanie migacza w lewo (migacz w prawo wyłącza się samoczynnie po wyprostowaniu kierownicy, a ten w lewo - nie).

Może nie są to poważne awarie - ale wkurzające. Poza tym jak coś jest to ma działać !

Na pewno da się to jakoś łatwo naprawić, pytanie tylko jak? Jest to jakoś rozbieralne? Nie będę przecież z tym jechać do elektryka czy też ASO smile.gif

Raz jeszcze przepraszam że na tym kąciku, ale może tutaj ktoś ma pomysł.

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

rozbierz do zera i posprawdzaj co go gryzie miernikiem, innego wyjścia nie ma, a wszystko jest rozbieralne smile.gif

Napisano

> przestało funkcjonować automatyczne wyłączanie migacza w lewo (migacz w prawo

> wyłącza się samoczynnie po wyprostowaniu kierownicy, a ten w lewo - nie). może tutaj ktoś ma pomysł.

myślę, że ten patent będzie rozwiązany tak, jak w uniaczkach - mechanicznie. to wiąże się ze zdjęciem kierownicy. jest tam taki charakterystyczny plastikowy "ząbek", który odpowiada za wyłączenie migacza przy ruchu kierownicy. mógł się był ułamać... hmm.gif

Napisano

> myślę, że ten patent będzie rozwiązany tak, jak w uniaczkach - mechanicznie. to wiąże się ze

> zdjęciem kierownicy. jest tam taki charakterystyczny plastikowy "ząbek", który odpowiada za

> wyłączenie migacza przy ruchu kierownicy. mógł się był ułamać...

Oj, moj drogi.. coś mi się wydaje ze to już wyższa szkoła jazdy i to chyba sa kierunki w stylu: raz naciśniesz dźwignie to 3 mignie i sam sie wyłączy...

Napisano

> rozbierz do zera i posprawdzaj co go gryzie miernikiem, innego wyjścia nie ma, a wszystko jest

> rozbieralne

te nowe przełączniki to nie tak hop siup rozebrać.

albo inaczej - rozebrać się da wszystko - gorzej poskładać...

Będąc nieostrożnym można łatwo sobie szkód na większe pieniążki narobić.

pozdr

Napisano

> Oj, moj drogi.. coś mi się wydaje ze to już wyższa szkoła jazdy i to chyba sa kierunki w stylu: raz

> naciśniesz dźwignie to 3 mignie i sam sie wyłączy...

owszem, ale ten paten jest tożsamy z wyłączaniem kierunku przy prostowaniu kiery? hmm.gifto, o czym wspomniałeś, musi być realizowane elektrycznie/elektronicznie (coś, cokolwiek odliczy te 3 mignięcia smile.gif). można by się pokusić o modernizację moich migaczy za pomocą przekaźnika czasowego, który był by podrzędny wobec dźwigni kierunków.

Napisano

> Poza tym jak coś jest to ma działać !

powiedz to hydro regulacji świateł w uniaku rotfl.gif

ps

mój kolega to chyba kiedyś rozbierał (ten włącznik) i mówił, że nigdy więcej... lecz nie wiem dlaczego hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Oj, moj drogi.. coś mi się wydaje ze to już wyższa szkoła jazdy i to chyba sa kierunki w stylu: raz

> naciśniesz dźwignie to 3 mignie i sam sie wyłączy...

Niestety nie ma tego patentu frown.gif

Tydzień woziłem się fordem, gdzie jest takie rozwiązanie i później bardzo mi go brakowało. Swoja drogą, ciekawe czy da się łatwo taki patent dorobić ?

Napisano
  • Autor

> powiedz to hydro regulacji świateł w uniaku

U mnie regulacja działała bez zarzutu, dopóki najpierw nie przygrzmociłem z lewej strony a potem z prawej. Jak już porozbijałem lampy to po wymianie nicht funktionet frown.gif

> ps

> mój kolega to chyba kiedyś rozbierał (ten włącznik) i mówił, że nigdy więcej... lecz nie wiem

> dlaczego

Pewnie tak jak Paweł pisał - dużo drobiazgów, łatwo rozebrać a potem nie do poskładania. Jeszcze pytanie jak z airbagiem, żeby przypadkiem to cudo nie wyskoczyło podczas zabawy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.