Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pug 306 1.4 1996

Featured Replies

Napisano

Koleżanka zamierza nabyć takie cudo zlosnik.gif a ja zarzucę Was pytaniami zlosnik.gif

1.Jak tam jest z tylnym zawiasem - podobnie jak w 106? hmm.gif

2.Jak ten silnik znosi gaz, bo auto zagazowane...

3.Korozja lubi się z 306? Wiem, że auto nastoletnie zlosnik.gif, ale zadbane 106 potrafi jeszcze nie być atakowane przez rudą - jak z większym bratem 306?

4. No i co jeszcze wiecie..... zlosnik.gif

4a. Dziękuję 20.GIFzlosnik.gif

Napisano

> Koleżanka zamierza nabyć takie cudo a ja zarzucę Was pytaniami

> 1.Jak tam jest z tylnym zawiasem - podobnie jak w 106?

> 2.Jak ten silnik znosi gaz, bo auto zagazowane...

> 3.Korozja lubi się z 306? Wiem, że auto nastoletnie , ale zadbane 106 potrafi jeszcze nie być

> atakowane przez rudą - jak z większym bratem 306?

> 4. No i co jeszcze wiecie.....

> 4a. Dziękuję

1. tak

2. nie wiem

3. ocynk, więc nie powinno być problemów

4. wiecej nie wiem

4a. proszę

Napisano
  • Autor

> 1. tak

> 2. nie wiem

> 3. ocynk, więc nie powinno być problemów

> 4. wiecej nie wiem

> 4a. proszę

Dzięki. Dziś jadę to obejrzeć. Okazało się, że to auto znajomego - jest skłonny oddać go za ... 2500 hehe.gif. Ma gaz, wizualnie wygląda nie najgorzej - widziałem go tylko na parkingu. Ma do lakierowania przednią maskę i jeden błotnik, bo złazi klar, ktoś widać go kiedyś spartolił zlosnik.gif. Do wymiany są jeszcze końcówki drążków - ale IMO jeżeli reszta będzie w miarę OK, to nawet jakby wsadził w niego jeszcze ze 2 tysie - to może da się tym jeszcze do pracy podojeżdżać niewiem.gif. Wyposażenie to wspomaganie, elektryczne szyby i szyber,4dr, lpg, centralny zamek, radio cd....

Napisano

> Dzięki. Dziś jadę to obejrzeć. Okazało się, że to auto znajomego - jest skłonny oddać go za ...

> 2500 .

Cena bardzo atrakcyjna, tylko to są te lata gdzie trzeba powoli wyszystko wymieniać, czyli końcówki, drążki - po tej akcji zbieżność, na pewno amory, pewnie łożyska, tarcze, również stan szyby czołowej i reflektorów może też już dać się we znaki. Fotele mogą być już niewygodne, nie mówię o podstawowych sprawach eksploatacyjnych jak tłumiki, klocki, płyny, chociaż pewnie marudzę zlosnik.gif ale przerabiałem ostatnio to na swoim aucie (Renault 97r) także dobrze sprawdź to autko, może aktualny właściciel doinwestował już auto od strony mechanicznej. Z drugiej strony za 2500 grzechem byłoby cokolwiek wybrzydzać, napisz co tam wyszło z ew.zakupu waytogo.gif

Napisano

> Cena bardzo atrakcyjna, tylko to są te lata gdzie trzeba powoli wyszystko wymieniać, czyli

> końcówki, drążki - po tej akcji zbieżność, na pewno amory, pewnie łożyska, tarcze, również

> stan szyby czołowej i reflektorów może też już dać się we znaki. Fotele mogą być już

> niewygodne, nie mówię o podstawowych sprawach eksploatacyjnych jak tłumiki, klocki, płyny,

> chociaż pewnie marudzę ale przerabiałem ostatnio to na swoim aucie (Renault 97r) także dobrze

> sprawdź to autko, może aktualny właściciel doinwestował już auto od strony mechanicznej. Z

> drugiej strony za 2500 grzechem byłoby cokolwiek wybrzydzać, napisz co tam wyszło z ew.zakupu

Sąsiad ma 98r meg,i tylne nadkola mu biere ,jezdzi ja chyba z 10 lat .Ja bym to zrobił u lakiernika napewno na nastepne 5 lat.

Napisano
  • Autor

> Z

> drugiej strony za 2500 grzechem byłoby cokolwiek wybrzydzać, napisz co tam wyszło z ew.zakupu

Byłem, oglądałem, jeździłem...tak, Pug za takie pieniądze nawet jeździ zlosnik.gif.

Auto blacharsko, poza maską i lewym błotnikiem do lakierowania, bo złazi z nichklar - jest całkiem przyzwoite. Spód nie wykazuje ognisk korozji, progi, ranty drzwi, nadkola tylne- całe. Stoi na zimowych oponach, w stanie jeszcze na jakieś 2 sezony, starte równo. Do auta są też opony letnie. Auto ma nowy akumulator, miał jakiś czas temu robioną belkę, rozrząd, wymianę oleju. Wyposażenie elektryczne działa - no, prawie, ale o tym za chwilę wink.gif. Odpalił od strzała - po wpisaniu kodu w kalkulator (też działa). Za chwilę przełączył się na lpg. Zarówno na benzynie jak i na lpg pracuje bardzo równo i chętnie wchodzi na obroty. Biegi wchodzą bez zgrzytów, sprzęgło też niezłe. Tłumiki bez większych oznak korozji. Przegląd i OC ważne jeszcze chyba z 10 miesięcy. To tyle z plusów dodatnich. Bo są oczywiście też ujemne zlosnik.gif.

1. wycieraczki działają tylko na najszybszym biegu (od razu pytanie- kwestia wymiany silnika (chyba nie) czygrzebania w elektryce??

2. centralny zamek z kluczyka - otwarcie drzwi kierowcy otwiera wszystkie drzwi poza drzwiami pasażera zlosnik.gif. Otwarcie drzwi pasażera otwiera drzwi wszystkie spineyes.gif - o co chodzi?

3. wspomaganie działa OK, ale przewody maglownicy trochę w oleju (i ta część maglownicy gdzie przewody są wkręcone) - bać się?

4. zawieszenie w miarę - nie tłucze się, poza urwanym lewym łącznikiem stabilizatora zlosnik.gif - wisi sobie, bo wyskoczył z kuli (więc to raczej nie końcówki będą do wymiany jak mówił właściciel a łączniki)

5. Okolice wtrysku (przepustnicy) mocno tłuste - jakby zaolejone, ale z tego co pamiętam jak żona miała saxo 1.1i (podobny silnik) to u nas też ciągle z tym walczyłem - nie udało się pokonać, więc przyjmuję za TTTM - a może jest sposób?

6. Auto niemiłosiernie brudne, w środku też zlosnik.gif, ale to akurat można bez problemu opanować wink.gif.

7. Kierownica tragicznie wytarta (przebieg na liczniku 220 kkm). Niestety wymiana nie taka prosta, bo jest jasiek, ale zawsze można po taniości kupić pokrowiec na allegro.

8. Słabe hamulce....pedał wysoki, ale nie da się tak zahamować, by pasażer ukłonił się w geście "dzień dobry" - co może być przyczyną?

To tak z grubsza - co radzicie? Pakować się w to i reanimować, czy dać sobie spokój? Generalnie po oględzinach z wierzchu poprzedniego dnia - spodziewałem się dzisiaj auta w stanie agonalnym, ale teraz wydaje mi się dość sprawny mechanicznie - i co najważniejsze, bez większych oznak korozji (aha, bym zapomniał - pod maską na podłużnicach pojawia się korozja, ale raczej powierzchowna, pod lakierem - to poważne? Bo spód jest naprawdę OK.)

Co myślicie? Bo ja myślę, że dokładając do niego jakieś 1500zł byłby niezłym jeszcze autem.... hmm.gifhmm.gif

Koleżanka, która ma zamiar kupić auto - aktualnie się zastanawia zlosnik.gif - a w sumie budżet na auto ma ograniczony do 5000zł, więc wątpię, by kupiła coś zdecydowanie lepszego nawet za całe 5 tysi....

Napisano

> Byłem, oglądałem, jeździłem...tak, Pug za takie pieniądze nawet jeździ .

> Auto blacharsko, poza maską i lewym błotnikiem do lakierowania, bo złazi z nichklar - jest całkiem

> przyzwoite. Spód nie wykazuje ognisk korozji, progi, ranty drzwi, nadkola tylne- całe. Stoi na

> zimowych oponach, w stanie jeszcze na jakieś 2 sezony, starte równo. Do auta są też opony

> letnie. Auto ma nowy akumulator, miał jakiś czas temu robioną belkę, rozrząd, wymianę oleju.

To akurat bardzo dobrze smile.gif

> Wyposażenie elektryczne działa - no, prawie, ale o tym za chwilę . Odpalił od strzała - po

> wpisaniu kodu w kalkulator (też działa). Za chwilę przełączył się na lpg. Zarówno na benzynie

> jak i na lpg pracuje bardzo równo i chętnie wchodzi na obroty. Biegi wchodzą bez zgrzytów,

> sprzęgło też niezłe. Tłumiki bez większych oznak korozji. Przegląd i OC ważne jeszcze chyba z

> 10 miesięcy. To tyle z plusów dodatnich. Bo są oczywiście też ujemne .

> 1. wycieraczki działają tylko na najszybszym biegu (od razu pytanie- kwestia wymiany silnika (chyba

> nie) czygrzebania w elektryce??

grzebanko w elektryce...

> 2. centralny zamek z kluczyka - otwarcie drzwi kierowcy otwiera wszystkie drzwi poza drzwiami

> pasażera . Otwarcie drzwi pasażera otwiera drzwi wszystkie - o co chodzi?

grzebanko w elektryce specowi wiele nie zajmie

> 3. wspomaganie działa OK, ale przewody maglownicy trochę w oleju (i ta część maglownicy gdzie

> przewody są wkręcone) - bać się?

Nie

> 4. zawieszenie w miarę - nie tłucze się, poza urwanym lewym łącznikiem stabilizatora - wisi sobie,

> bo wyskoczył z kuli (więc to raczej nie końcówki będą do wymiany jak mówił właściciel a

> łączniki)

laczniki sa tanie jak barszcz

> 5. Okolice wtrysku (przepustnicy) mocno tłuste - jakby zaolejone, ale z tego co pamiętam jak żona

> miała saxo 1.1i (podobny silnik) to u nas też ciągle z tym walczyłem - nie udało się pokonać,

> więc przyjmuję za TTTM - a może jest sposób?

TTTM

> 6. Auto niemiłosiernie brudne, w środku też , ale to akurat można bez problemu opanować .

tiu sobie sam odpowiedziales...

> 7. Kierownica tragicznie wytarta (przebieg na liczniku 220 kkm). Niestety wymiana nie taka prosta,

> bo jest jasiek, ale zawsze można po taniości kupić pokrowiec na allegro.

tego bym nie ruszal smile.gif

> 8. Słabe hamulce....pedał wysoki, ale nie da się tak zahamować, by pasażer ukłonił się w geście

> "dzień dobry" - co może być przyczyną?

zapowietrzone

> To tak z grubsza - co radzicie? Pakować się w to i reanimować, czy dać sobie spokój? Generalnie po

> oględzinach z wierzchu poprzedniego dnia - spodziewałem się dzisiaj auta w stanie agonalnym,

> ale teraz wydaje mi się dość sprawny mechanicznie - i co najważniejsze, bez większych oznak

> korozji (aha, bym zapomniał - pod maską na podłużnicach pojawia się korozja, ale raczej

> powierzchowna, pod lakierem - to poważne? Bo spód jest naprawdę OK.)

ocynk calosci wiec to nie powod do zmartwien raczej...

> Co myślicie? Bo ja myślę, że dokładając do niego jakieś 1500zł byłby niezłym jeszcze autem....

sluszne wnioski przynajmnmiej nie odpicowany i wiesz co do zrobienia od reki wszystk widac...

> Koleżanka, która ma zamiar kupić auto - aktualnie się zastanawia - a w sumie budżet na auto ma

> ograniczony do 5000zł, więc wątpię, by kupiła coś zdecydowanie lepszego nawet za całe 5

> tysi....

a sprawdz czy nie ma majonezu pod korkiem w zborniczku wyrownawczym bo te silniki lubia puszczac olej albo spod uszczelki lub spod uszczelniaczy na walku i idzie to wtedy do plynu chlodniczego...

polecam to forum

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> zapowietrzone

jeżeli zakup się dokona, to najprawdopodobniej Pug dostanie nowe tarcze, klocki, bębny, szczęki, płyn hamulcowy ok.gif

> ocynk calosci wiec to nie powod do zmartwien raczej...

> sluszne wnioski przynajmnmiej nie odpicowany i wiesz co do zrobienia od reki wszystk widac...

ja bym go wziął, ale nie potrzebuję - koleżanka myśli, ma chęć, ale nie jest pewna czy da radę go reanimować - wiadomo, ja bym wiele rzeczy zrobił sam, kobitka zdana jest na warsztaty....

> a sprawdz czy nie ma majonezu pod korkiem w zborniczku wyrownawczym bo te silniki lubia puszczac

> olej albo spod uszczelki lub spod uszczelniaczy na walku i idzie to wtedy do plynu

> chlodniczego...

nie ma - patrzyłem ok.gif

> polecam to forum

ok.gif

> pozdr.

> M.

ja też wink.gif

Napisano
  • Autor

No i koleżanka dziś zakupiła tego Pug'a wink.gif. Na razie stoi u mnie na parkingu i jeszcze dokładniej sobie go pooglądałem. Stan nie jest zły, ale kilka rzeczy trzeba zrobić. Oprócz tego, co wspomniałem wcześniej doszło jeszcze:

1. wycieraczka tylna nie działa - prawdopodobny pad silnika czy raczej mało realne i szukać problemu w elektryce (np. przeciętych przewodach w klapie)?

2. jeden z kluczyków posiada przycisk pilota na podczerwień. Zajrzałem do srodka i nie ma tam wcale baterii. Czy po włożeniu nowej baterii trzeba będzie pilota jakoś programować?

Napisano

> 1. wycieraczka tylna nie działa - prawdopodobny pad silnika czy raczej mało realne i szukać

> problemu w elektryce (np. przeciętych przewodach w klapie)?

wycieraczka to stalyproblem w bolidach PSA smile.gif mechanizm jesli jest zapieczony da sie uratowac smile.gif natomiast jesli wyrobila sie plastikowa zebatka to lipa trzeba szukac na szrotach uzywki smile.gif

> 2. jeden z kluczyków posiada przycisk pilota na podczerwień. Zajrzałem do srodka i nie ma tam wcale

tego niestety nie wiem ale linka do forum peugeota juz kilka razy dostales wiec moze koledzy Ci odpowiedza

pozdr.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.