Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

z14xep falowanie obrotów i nie tylko

Featured Replies

Napisano

Witam,

1. od nowości, często rano po odpaleniu zimnego silnika wskazówka obrotomierza myszkuje góra/dół z tym że nieznacznie bo max 0,4 cm - czy to dopuszczalne zjawisko ?

2. od nowości niejednokrotnie po długiej jeździe gdy silnik jest rozgrzany i próbuję go odpalić to nie od razu odpala tzn trzeba ze 3 sek pokręcić i tak dziwacznie załapuje- czy to dopuszczalne zjawisko?

3. Bywa, ale to sporadycznie, że gdy mocniej przyspieszam to odczuwam że na chwilę silnik jakby "spuchł"- odpuszcza przyspieszanie ale to bardzo słabo wyczuwalne i sporadyczna sprawa-czy to dopuszczalne zjawisko ?

to drobiazgi ale jak to mówią 0,5 roku przed końcem gwarancji chciałbym to ewentualnie sprawdzić w serwisie

P.S no i oczywiście muszę oddać do ASO ze względu na problem wibracji przy 2800 obrotów ale o tym się rozpisywałem i już dostałem od Was wskazówki.

pozdrawiam

Napisano

U mnie nie występują żadne z opisanych objawów i raczej nie powinno tak byc,ale znając podejście , "zaangażowanie" i wiedzę mechaników z ASO ,będziesz się z tymi problemami trochę pomęczyc oslabiony.gif.

Napisano

To może być coś z twinportem. Podobno częste usterki przycinających się klapek twinporta. Był już kiedyś długi watek ntt, choć dotyczył chyba silnika 1,6. U mnie, odpukać, twinport sprawuje się ok.

Napisano

U mnie nic nie faluje, brak problemów z odpalaniem, minimalnego doła przy przyspieszaniu czasem czuć ale to po staniu w korkach. Wystarczy pocisnąć i jest bajka. Ale ogólnie ja mam ciężką nogę...

Napisano
  • Autor

> czuć ale to po staniu w korkach. Wystarczy pocisnąć i jest bajka. Ale ogólnie ja mam ciężką

> nogę...

no to pkt 3 mamy załatwiony, ja także mam cięzką nogę cool.gif

Napisano

Nr. 1- brak takich objawów.

Nr. 2- w ciągu dwóch lat zdarzyło się może 2 razy ale motor był bardzo mocno nagrzany.

Nr. 3- norma, ale po lekkim zwolnieniu gazu idzie o wiele lepiej.

Napisano
  • Autor

a jednak (niestety u mnie częściej ale też jak mu dam do pieca) no to pkt 2 pi razy oko wyjaśniony. dzięki,

Napisano

> Nr. 3- norma, ale po lekkim zwolnieniu gazu idzie o wiele lepiej.

Ciekawostka ale obserwuję w moim identyczny objaw. Po mocnym wciśnięciu lepiej pójdzie gdy lekko cofnę pedał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.