Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chevrolet rezzo

Featured Replies

Napisano

witam chciałbym coś się dowiedzieć o tym aucie jak się sprawuje i ogólnie jak blachy i silniki głównie myślę o silniku 1,8 z góry dziękuje i pozdrawiam

Napisano

> witam chciałbym coś się dowiedzieć o tym aucie

Na kąciku Daewoo jest o tym wątek. Bo to jest Daewoo Tacuma ze zmienionymi znaczkami.

> jak się sprawuje i ogólnie jak blachy i silniki

> głównie myślę o silniku 1,8

Autko jest bardzo OK. Silnik 1,8 chyba nie jest sensownym rozwiązaniem - to silnik pamiętający espero.

Napisano

> Autko jest bardzo OK. Silnik 1,8 chyba nie jest sensownym rozwiązaniem - to silnik pamiętający

> espero.

A ja bym sie nie zgodzil. Jezeli to ten bezkolizyjny 1.8 to bym bral "w ciemno".

Napisano

> A ja bym sie nie zgodzil. Jezeli to ten bezkolizyjny 1.8 to bym bral "w ciemno".

W espero był bezkolizyjny - czy tu tak jest, nie wiem, trzeba by sprawdzić, czy nie zmienili stopnia sprężania.

Tacuma (Rezzo) jest jednak cięższa i mniej areodynamiczna od esperaka i 98 KM może być trochę mało.

Napisano

> A ja bym sie nie zgodzil. Jezeli to ten bezkolizyjny 1.8 to bym bral "w ciemno".

F18N z Tacumy nie jest już bezkolizyjny. Z resztą jak dla mnie, to jest to dość odległe kryterium wyboru silnika, zwłaszcza obecnie. smile.gif

To raz.

A dwa, to szedł on chyba tylko w pierwszych Tacumach. W autach ze znaczkiem Chevroleta już go nie powinno raczej być.

Napisano

> Na kąciku Daewoo jest o tym wątek. Bo to jest Daewoo Tacuma ze zmienionymi znaczkami.

> Autko jest bardzo OK. Silnik 1,8 chyba nie jest sensownym rozwiązaniem - to silnik pamiętający

> espero.

Eeeee, nie te czasy smile.gif

1.8 pali tyle samo co 1.6, a kucyków i niutków więcej ok.gif

Napisano

Mocowo slabszy a moment nie wie jaki ma ale to 8 zaworów także powinien jezdzić lepiej z dołu. Pali pewnie podobnie. Ale montowany tylko w Tacumach. Najnowszy to bedzie pewnie z 2002-2003.

Bezkolizyjność to chyba słaby wyznacznik chyba, że chcesz robić po 200 000 na rozrządzie.

Pzdr

> Eeeee, nie te czasy

> 1.8 pali tyle samo co 1.6, a kucyków i niutków więcej

Napisano

> Eeeee, nie te czasy

> 1.8 pali tyle samo co 1.6, a kucyków i niutków więcej

Ani mocy, ani momentu ten silnik nie miał więcej niż zastępujący go zmodyfikowany 1.6.

Tacuma 1.8 silnik

Jedyną zaletą jest to, że jak na 8V przystało, maks moment miał dużo niżej od 16V.

Tak czy owak, sensacji przy ruszaniu spod świateł raczej tym się nie wywoła. smile.gif

Edit: Sorry, 1.6 w Tacumie to nie dokładnie to samo, co w Lacetti. Ma moment 145, więc różnica wynosi 3 Nm na korzyść 1.8.

Napisano

> Ani mocy, ani momentu ten silnik nie miał więcej niż zastępujący go zmodyfikowany 1.6.

> Tacuma 1.8 silnik

> Jedyną zaletą jest to, że jak na 8V przystało, maks moment miał dużo niżej od 16V.

To jest duza zaleta w miescie.

Napisano

> Ani mocy, ani momentu ten silnik nie miał więcej niż zastępujący go zmodyfikowany 1.6.

> Tacuma 1.8 silnik

> Jedyną zaletą jest to, że jak na 8V przystało, maks moment miał dużo niżej od 16V.

> Tak czy owak, sensacji przy ruszaniu spod świateł raczej tym się nie wywoła.

> Edit: Sorry, 1.6 w Tacumie to nie dokładnie to samo, co w Lacetti. Ma moment 145, więc różnica

> wynosi 3 Nm na korzyść 1.8.

Aaa, już widzę, że ogólnie Rezzo miały silniki 1.6 i 2.0.

A tamten 1,8, to starszy model.

1.8 z lacetti

Moc maksymalna: 89kW, 122KM @ 5800

Max moment obrotowy: 169Nm @ 3600

Napisano

> Aaa, już widzę, że ogólnie Rezzo miały silniki 1.6 i 2.0.

I to było:

- 1,6 takie jak w lanosie i nubirze,

- 1,8 z espero z niewielkimi modyfikacjami,

- 2,0 z nubiry, leganzy z modyfikacjami (elektryczny EGR, wyższa norma Euro)

Napisano
  • Autor

no fajnie że ktoś się odezwał, ale jak to jeździ i czy się psuje ile pali, gazu benzyny,czy jakieś częste usterki, użytkuje obecnie lanosa i renówkę talię to z lanosem nigdy nie było problemów z renówką to różnie

Napisano

> no fajnie że ktoś się odezwał, ale jak to jeździ i czy się psuje ile pali, gazu benzyny,czy jakieś

> częste usterki,

Naprawdę tego nie znalazłeś ?

Napisano

> I to było:

> - 1,6 takie jak w lanosie i nubirze,

Ale z Euro3.

> - 1,8 z espero z niewielkimi modyfikacjami,

To jest w ogóle lekki meksyk. Na moje oko wygląda tak, jakby go zrobili już na tzw. small-blocku (czyli blok z Lanosa) tak, jak np nowsze 1.8 16V w Lacetti też są na małym bloku. Jak popatrzysz na głowicę tego silnika z Tacumy, to jest identyczna jak w Lanosie 8V. Jakiś postęp więc w stosunku do Espero jest. Generalnie jest to ostatni silnik Daewoo 8V większy od 1.4.

> - 2,0 z nubiry, leganzy z modyfikacjami (elektryczny EGR, wyższa norma Euro)

Tak. Euro3 i mniejsza moc maksymalna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.