Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czym smarowac ?

Featured Replies

Napisano

Koledzy jakim smarem przesmarowac linki od zamka w drzwiach + moze przesmaruje linki szyb, bo juz troche wyja.

Nie znam sie na smarach, a chodzi o to, zeby smar utrzymal sie tam mozliwie najdluzej.

Dla testu zrobilem to silikonem - efekt super, drzwi jak nowe, ale silikon w sprayu znika po pewnym czasie wiec drugie drzwi chcialbym zrobic juz tak, jak trzeba.

Pozdrawiam, dzieki za pomoc !

Napisano

Smar taki który nie będzie łapał brudu (najlepiej sylikon, w pancerzyku od zamka powinien wytrzymać dłużej) - ja użyłem do linki zamka miedziowego.

balwanek.gif przy temp -20*C zamek nie zamarzł ale musiałem odczekać około 60sek kiedy sprężyna z powrotem ściągnie linkę i drzwi się zamkną (za gęsty na zimę) ganja.gif

Napisano

do linek jest specjalnu smar z grafitem, mam taki jeszcze z niemiec , nazwy nie pamiętam, b.dobry jest olej wrzecionowy do linek i zamków, używam w rowerze i jest super a śmigam też zimą po lesie.

Napisano

Jeśli chcesz zrobić to 'na lata' to tak jak MirekD napisał, najlepszy jest olej, bo tylko on dojdzie do samego środka linki, jaki to już ci nie powiem bo ja smaruje takim jaki mam pod ręką, ale na pewno najlepszym rozwiązaniem będzie jakiś specjalny olej do linek ze sklepu rowerowego, oczywistsze po kilku h od zaoliwienia możesz dodatkowo zabezpieczyć linkę od zewnątrz smarem albo sylikonem wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

dzieki koledzy za pomoc !

zobaczymy co da sie kupic i biore sie za robote claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.