Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

(H)zaświecenie kontrolki emisji spalin 1.4 twin

Featured Replies

Napisano

co może być przyczyną zaświecenia się podczas jazdy tej kontrolki? Święci się cały czas nie miga

Napisano

Awaria w układzie sterowania silnika. Trzeba odczytać zapisane błędy.

Napisano

Włóż kluczyk, ale nie przekręcaj. Naciśniej do oporu gaz i hamulec ( jednocześnie) i przekręć kluczyk do zapalenia siękontrolek. Na wyświetlaczu kilometrów pojawi sięnapis ECN i cyferki. Spisz je to sprawdzimy jakie wywala błędy..

Napisano
  • Autor

> Włóż kluczyk, ale nie przekręcaj. Naciśniej do oporu gaz i hamulec ( jednocześnie) i przekręć

> kluczyk do zapalenia siękontrolek. Na wyświetlaczu kilometrów pojawi sięnapis ECN i cyferki.

> Spisz je to sprawdzimy jakie wywala błędy..

Ok dzieki dam znac

Napisano
  • Autor

w trakcie sprawdzania miga kontrolka jak sie to czyta?

Napisano

> w trakcie sprawdzania miga kontrolka jak sie to czyta?

Quote:

franki

Na wyświetlaczu kilometrów pojawi sięnapis ECN i cyferki. Spisz je to sprawdzimy jakie wywala błędy.

brat

Napisano
  • Autor

> Quote:

> franki

> Na wyświetlaczu kilometrów pojawi sięnapis ECN i cyferki. Spisz je to sprawdzimy jakie wywala

> błędy.

> brat

cyferki sie nie pojawily ale z migotania kontrolki ustalilem kody

0130

0136

wstepnie patrzac to cos z sonda lambda chyba?

Napisano

0130 Regulacja poza zakresem / nieprawidłowy sygnał sondy ? l

0136 Sygnał sondy 2 za wysoki z tym ja też walczę kontrolka raz się świeci raz nie .... i nie mogę znaleść przyczyny :/

Napisano
  • Autor

> 0130 Regulacja poza zakresem / nieprawidłowy sygnał sondy ? l

> 0136 Sygnał sondy 2 za wysoki z tym ja też walczę kontrolka raz się świeci raz nie .... i nie mogę

> znaleść przyczyny :/

A czy można z tym jakiś czas jeździć bo problem jest chyba z 2 sonda która niema tak mi się wydaje wpływu na pracę silnika? Silnik pracuje jak narazie normalnie

Napisano
  • Autor

gdybym sam chcial wymienic sonde czy latwo to idzie? i jaka polecacie?

Napisano

Z mojej wiedzy druga sonda jest tylko dla ekologów, u mnie silnik pracuje normalnie mimo świecącej i gasnącej kontrolki , co do wymiany u mnie nie ma problemu rozpinasz wtyczkę i chyba płaskim kluczem 22 lub 24 wystarczy wykręcić ale co do twojego silnika to nie jestem pewien

Napisano
  • Autor

no i pojechalem do mechaniora na diagnoze. podlaczyl laptopa z op com i skasowal bledy sprawdzil jeszcze prace sond i wszystko ok, wiec zobaczymy moze byla to jakas anomalia? a tak na marginesie nie wiecie gdze mozna kupic opcom z interfrejsem za jakies sensowne pieniadze?

Napisano

> marginesie nie wiecie gdze mozna kupic opcom z interfrejsem za jakies >sensowne pieniadze?

Na ebayu od 90-100 zł z Azji i od ok 150 z Anglii (to też chińczyki ale posrednik siedzi w Anglii)

Na allegro były z tydzień temu po 199 oczywiście nie jako opcom.

Napisano
  • Autor

> Na ebayu od 90-100 zł z Azji i od ok 150 z Anglii (to też chińczyki ale posrednik siedzi w Anglii)

> Na allegro były z tydzień temu po 199 oczywiście nie jako opcom.

a co lepiej kupic interfejs z opcom czy tech2? generalnie zalezy mi na wlaczeniu kompa i innych gadgetow i mozliwosc odczytania i kasowania bledow

Napisano

> a co lepiej kupic interfejs z opcom czy tech2? generalnie zalezy mi na wlaczeniu kompa i innych

> gadgetow i mozliwosc odczytania i kasowania bledow

Ten kabelek o nazwie tech2 z allegro czy ebaya nie obsługuje szyny CAN wiec do diagnostyki Astry H sie nie nadaje.

Opcomem kompa nie włączysz. To potrafi póki co tylko kosztujący kilkanaście tysi tester TECH-2 który jest na wyposażeniu ASO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.