Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC

Featured Replies

Napisano

Zacznę od tego, że na początku maja wykupiłem OC na pół roku(pierwsza rata) za Fiata 126p u pośrednika(przepisanie OC z poprzedniego właściciela wychodziło drożej niestety). Wyliczyli mi dość sporą składkę pomimo tego, że jest wpsółwłaściciel z pełnymi zniżkami ale jakoś to przebolałem.

I najlepsze, dzisiaj dzwoni to mnie gościu w sprawie mojego ubezpieczenia i oznajmia mi że mam dopłacić 70 zł za te pół roku bo koleżanka się pomyliła przy wyliczeniu składki icon_eek.gif. Co mogę zrobić w takiej sytuacji??? pad.gif

Napisano

Niech się koleżanka pocałuje w 4 litery.

Był niedawno podobny temat. Jak się pomyliła to niech sobie zapłaci.

Napisano

jako agent powiem Ci, że jeżeli się pomylili przy wyliczeniu składki to różnicę "koleżanka" pokryje z własnej kieszeni. To jest Twoja dobra wola, że dopłacisz wink.gif

Napisano

> Zacznę od tego, że na początku maja wykpiłem OC na pół roku za Fiata 126p u pośrednika(przepisanie

> OC z poprzedniego właściciela wychodziło drożej niestety). Wyliczyli mi dość sporą składkę

> pomimo tego, że jest wpsółwłaściciel z pełnymi zniżkami ale jakoś to przebolałem.

> I najlepsze, dzisiaj dzwoni to mnie gościu w sprawie mojego ubezpieczenia i oznajmia mi że mam

> dopłacić 70 zł za te pół roku bo koleżanka się pomyliła przy wyliczeniu składki . Co mogę

> zrobić w takiej sytuacji???

poczekaj, masz tego malca na żóltych blachach?

bo inaczej jak można wykupić OC na pół roku?

Napisano
  • Autor

> poczekaj, masz tego malca na żóltych blachach?

> bo inaczej jak można wykupić OC na pół roku?

Polisa jest oczywiście na rok, płatnośc w 2 ratach, tablice białe

Napisano
  • Autor

No dobra ale co mam mu powiedzieć, czy wogóle mam się nie kontaktować??? Chciał odpowiedź dzisiaj dostać jaka jest moja decyzja czy dopłacam czy wycofuję. Ewentualnie myślałem o zwrocie niewykorzystanej składki i wykupieniu polisy gdzie indziej bez pośredników.

Napisano

> Polisa jest oczywiście na rok, płatnośc w 2 ratach, tablice białe

To tak jak koledzy napisali. Odpowiedz, że składka jest wyliczona prawodłowo i wszystko jest w porządku. Odpowiadaj tak aż ich krew zaleje i przestaną dzwonić

wygląda mi to na niezły sposób wyciagania kasy. Najpierw ściągniemy klienta niższą składką, a potem powiemy "nie no, jestnak musi pan dopłacić bo wyszło taniej niż u konkurencji"

Napisano
  • Autor

A jeszcze takie pytanie:

Mam umowę na siebie i na brata(dwóch właścicieli), dowód jest jeszcze na poprzedniego właściciela. Załóżmy piszę nową umowę tylko na brata jako że ma max zniżki i idę z tą nową umową gdzie indziej ubezpieczyć. Przejdzie to???

Napisano

> A jeszcze takie pytanie:

> Mam umowę na siebie i na brata(dwóch właścicieli), dowód jest jeszcze na poprzedniego właściciela.

> Załóżmy piszę nową umowę tylko na brata jako że ma max zniżki i idę z tą nową umową gdzie

> indziej ubezpieczyć. Przejdzie to???

umowy OC podpisanej nie można wycofać

rozwiązac umowe można jedynie przy sprzedaży, utracie auta, lub śmierci właściciela.

Jeśli agent mówi Ci, że dopłacasz, albo anuluję umowę to nie daj się wkręcić. Umowę masz ważną na rok, drugą składkę robisz przelewem i po zawodach.

Napisano

> No dobra ale co mam mu powiedzieć, czy wogóle mam się nie kontaktować??? Chciał odpowiedź dzisiaj

> dostać jaka jest moja decyzja czy dopłacam czy wycofuję. Ewentualnie myślałem o zwrocie

> niewykorzystanej składki i wykupieniu polisy gdzie indziej bez pośredników.

nie dopłacasz i nie wycofujesz

Napisano

powiedz, że nie masz zamiaru nic dopłacać, gdybyś wiedział, że składka będzie wyższa o te 70 zł to zmieniłbyś ubezpieczyciela ok.gif

kilka razy zdarzyło mi się pomylić w wyliczeniu składki o kilka zł, ale przebolałem i dopłaciłem ze swojej kieszeni wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Rozumiem, że nie mogą mi nic zrobić jak nie dopłacę?? Bo narobić sobie problemów za 70 zł...

Napisano

TUTAJ mój przypadek

ale poczytaj też cały wątek - ostatnio widzę, że agenci zaczęli zdrowo pogrywać....generalnie - na drzewo zlosnik.gif

Napisano

> swojej kieszeni

Potwierdzam smile.gif niestety tez czasem zdazylo mi sie pomylic i tylko dobra wola klienta czy zechce doplacic. Jesli nie zechce agent doplaca ze swojej kieszeni...

pozdr.

M.

Napisano

> Dzięki za odpowiedzi. Rozumiem, że nie mogą mi nic zrobić jak nie dopłacę?? Bo narobić sobie

> problemów za 70 zł...

mogą jedynie na Ciebie nakrzyczeć zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Na razie cisza zlosnik.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.