Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grzeja sie przednie kola

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie

Mam problem za grzejacymi sie przednimi kolami, tak jakby tloczki 3maly klocki...nie wiem co sie dzieje...wymienilem juz pompe, przewody elastyczne i twarde, wymienilem pierscienie uszczelniajace na tloczkach....nie mam juz pomyslow co jest grane skoro wszystko juz wymienilem, tloczki byly jeszcze w dobrym stanie wiec nie wymienialem cala reszta poszla do lamusa....prosze o pomoc bo juz dostaje rostrojenia nerwowego....do czasu kiedy sie to nie zepsulo bylo wszystko ok a teraz tragedia...nie wiem ratujcie....

Napisano

> Witam Panowie

> Mam problem za grzejacymi sie przednimi kolami, tak jakby tloczki 3maly klocki...nie wiem co sie .... <

Pozostało tylko serwo.

Niech Kolega skorzysta z "szukajki". Taki objaw daje też uszkodzone serwo.

Napisano
  • Autor

> Pozostało tylko serwo.

> Niech Kolega skorzysta z "szukajki". Taki objaw daje też uszkodzone serwo.

Wydaje mi sie, ze serwo jest jednak sprawne, pedal hamulca chodzi dosyc lekko....test na sprawnosc serwa tez daje pozytywny efekt...po dopaleniu silnika pedal hamulca opada....

Napisano

> Wydaje mi sie, ze serwo jest jednak sprawne, ... <

To w takim razie trzeba podnieść autko kiedy hamulce blokują i popuścić odpowietrznik na przednim kole. Jeżeli "blokada" odpuści to winę ponosi cisnienie w układzie hamulcowym (jeżeli nie to zaciski, tłoczki, itd). Jeżeli przewody elastyczne były wymienione to winę ponosi za taki stan rzeczy pompa oraz serwo. Jest to dosyć dokładny sposób na określenie gdzie, ewentualnie w którym kole leży problem.

Napisano

albo hamulce są zapowietrzone albo nie odbijaj ci tłoczki w jarzmach

Napisano

Grzejące się felgi mogą być również związane z kończącą się żywotnościa łożysk icon_rolleyes.gifok.gif

Napisano

> wymienilem pierscienie

> uszczelniajace na tloczkach....nie mam juz pomyslow co jest grane skoro wszystko juz

> wymienilem, tloczki byly jeszcze w dobrym stanie wiec nie wymienialem

wyczysciłeś dobrze cylinder(otwór) zacisku?

sprawdziłeś czy w jego wnętrzu nie ma śladów ocierania tłoka?

pozdr

Napisano
  • Autor

> wyczysciłeś dobrze cylinder(otwór) zacisku?

> sprawdziłeś czy w jego wnętrzu nie ma śladów ocierania tłoka?

> pozdr

Wszystko wyczyscilem,wymienilem pierscienie uszczelniajace, w srodku nie ma sladow ocierania, i raczej jak kolega wyzej pisal to tez nie jest wina lozysk....bo efektem grzania sie kol jest bwyczuwlana blokada...samochod sie nie zbiera i czuc, ze cos go 3ma, wczoraj sprawdzielem odruchowo tylne kolo i tez sie zagrzalo...a wymialem tak jak juz wspominalem wszytstko....cylinderki przedowy, szczeki itd...tazke sprawdza sie teoria mikomira....prawdopodobnie cos z serwem....jeszcze to sprawdze...mam nadzieje, ze to juz final tych problemow...ehhh

panowie tak sie zastanawiam???? a moze to cos z korektorem sily hamowania??? moze cos w tym byc???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.