Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

remont fire 1.1

Featured Replies

Napisano

moj CCS pozera duze ilosci oleju i zostawia za soba zaslone dymna. uszczelniacze zaworowe wymienione i bez efektu. swiece na trzech pierwszych cylindrach sa cegielkowe, wiec tam oleju nie pije, a napewno nie w duzych ilosciach. na czwartym cylku swieca osmolona, wiec tu olej pije... i pytanie jest takie, czy wystarczy mi wymienic same pierscienie, jesli oczywiscie nie bedzie progow w cylindrach?? jesne jest, ze jak go rozbiore, to wymienie juz pierscienie na wszystkich tlokach i wszystkie mozliwe uszczelniacze. wlozylem juz duzo pracy w ten silnik i kasy tez troche, bo zdarzylem wymienic UPG, rozrzad, pompe wody. przy wymianie UPG prog w cylindrze byl nie widoczny okiem, jedynie pod palcem lekko bylo go czuc. przebieg samochodu to 190tys.

Napisano

Jak ma byc profi to zró to profi grinser006.gif Odemnie tyle. Same pierścionki mogą się przyjąć a nie muszą cool.gif

Napisano
  • Autor

spoko. rozbiore i zobacze co tam siedzi:P w podpisie widze, ze czesci sprzedajesz 270751858-jezyk.gif a pierscienie?? jaki koszt by byl itd??

Napisano

Oblookaj jeszcze tłoki,lubią się przycierać w fajerkach spi.

Napisano

190 tys? troche mało jak na remont może licznik był cofnięty?

Napisano
  • Autor

> 190 tys? troche mało jak na remont może licznik był cofnięty?

wiem, ze fire duzo wiecej wytrzymuja. ogolnie mocy to on ma tyle ile miec powinien moim zdaniem. za 4 biegu idzie jeszcze do odciecia 270751858-jezyk.gif piatki juz nie sprawdzalem, bo nie bylo gdzie i strach zeby.GIF motyw w nim byl tez taki, ze jak go kupilem, to nawet nie wiedzialem, a jakis cep wczesniej zalozyl odwrotnie UPG yikes.gif

i zatkany byl kanal olejowy, ktorym smarowana jest glowica, zrobilem z 1000km tak bez smarowania, bo nawet nie wiedzialem o tym :/ w sumie czesc kanalow wodnych tez byla pozaslanianych :/

i moje spostrzezenia, jak wymienialem upg: pierwsze trzy tloki maja lekki nagar, zawory i swiece w nich maja cegielkowy kolor, wiec tu dopala bardzo ladnie. problem jest z czwartym cylindrem, gdzie na tloku nagaru w ogole nie ma, a swieca i zawory czarne, wiec tu pewnie pali, bo pali, ale tak na dwa razy. w ogole na trzy pierwsze cylindry swiece jak wkrece, to przerwa moze byc dowolna i chodzi tam bez problemu, a na czwartym musi byc ustawiona idealnie...

Lepo, zastanawiam sie nad swapem powaznie, bo panowie u mnie oddaja silniki 1.2 8v za 250zl bez osprzetu...wiez z osprzetem za 500 bym wysepil 270751858-jezyk.gif a chyba to taniej i efektywniej wyjdzie niz remont zeby.GIF

Napisano

remont taniej nie wyniesie , a jeszcze jak nie wymieniłeś głowicy to po 1tyś km bez smarowania to tam wsio zatarte , ja widziałem co zrobiło się z wałkiem po 5km z tak założoną uszczelką to u ciebie jestrem sobie w stanie wobrazić, bedziesz zadowolony jak kupisz silnik 1.2 , najlepie doprężyć go przed założeniem

Napisano
  • Autor

> remont taniej nie wyniesie , a jeszcze jak nie wymieniłeś głowicy to po 1tyś km bez smarowania to

> tam wsio zatarte , ja widziałem co zrobiło się z wałkiem po 5km z tak założoną uszczelką to u

> ciebie jestrem sobie w stanie wobrazić, bedziesz zadowolony jak kupisz silnik 1.2 , najlepie

> doprężyć go przed założeniem

tak mysle...bedzie swap zeby.GIF tylko teraz szukam pracy, jak znajde cos, to pozycze kase i robie od razu zeby.GIF pozniej starszemu oddam z pierwszych wyplat 270751858-jezyk.gif a poza tym tak mysle i jeszcze silnik na czesci na allegro rozsprzedam to tez cos sie wroci 270751858-jezyk.gif bede staral sie od razu 16 pchac tam zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.