Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba Akademi Medycznej

Featured Replies

Napisano

Skopiowane z forum CB500. Wklejam bo wydaje mi się że to dobry pomysł.

Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych. W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp.

Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE (in Case of Emergency).Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia: ICE1, ICE2, ICE3, itd.

Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie.

Akcja ma zasięg europejski!!

Wydaje mi się że jest to najodpowiedniejszy dział dla tego wątku

Napisano

Będzie pewnie ze 2 lata jak wklepałem w komórkę "ICE Małgorzata żona"... wink.gif

Napisano

Pomysł moim zdaniem bardzo dobry. Napotkałem tylko mały problem w realizacji - w nokii jak jakiś numer telefonu jest wpisany dwa razy to nie wyświetla jego opisu jak do nas dzwoni.

Napisano

> Pomysł moim zdaniem bardzo dobry. Napotkałem tylko mały problem w realizacji - w nokii jak jakiś

> numer telefonu jest wpisany dwa razy to nie wyświetla jego opisu jak do nas dzwoni.

wpisz przed imieniem ICE, nie musisz dwa razy wpisywac

Napisano

> wpisz przed imieniem ICE, nie musisz dwa razy wpisywac

Tyllko że wiele osób podstawowe numery woloi mieć wpisane jako AAAŻona... AAAAMisiaczek.. i wtedy to ICE w żaden sposób nie pasuje..

Zresztą i tak wi wielu przypadkach nim pogotowie przyjedzie to komórkę już ukradną... crazy.gif

Napisano

> Tyllko że wiele osób podstawowe numery woloi mieć wpisane jako AAAŻona... AAAAMisiaczek.. i wtedy

> to ICE w żaden sposób nie pasuje..

> Zresztą i tak wi wielu przypadkach nim pogotowie przyjedzie to komórkę już ukradną...

ja tam wole szybkie wybieranie ale jak kto lubi .....

Napisano

> wpisz przed imieniem ICE, nie musisz dwa razy wpisywac

właśnie tak zrobiłem, bo telefon wyszukuje i tak po pierwszej literze imienia a nie tylko po ICE cool.gif

Napisano

> AAAŻona... AAAAMisiaczek.. i wtedy

ja żonę mam pod szybkim wybieraniem 2, a misiaczka pod 3 grinser006.gifgrinser006.gif..i nie trzeba żadnych klubów AA wpisywać zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.