Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne zachowanie

Featured Replies

Napisano

Dodaję gazu auto stoi praktycznie w miejsc a po kilku sekundach normalnie przyspiesza. Nie dziej się tak zawsze tylko od czasu do czasu. Dodtkowo w okolicy 2000 obr/min jak puszczę gaz odczekam kilka sek i bardzo delikatnie dodaję gazu autem szarpie. Kiedy gwałtownie dodam gazu jest ok. Ktoś miał coś podobnego? może coś z paliwem? może coś z turbiną?

Kurde znowu coś....

Napisano

Czy takie objawy występują zarówno na włączonej jak i wyłączonej klimie ??

Napisano

dziś na podobny temat z optim gadałem - odnośnie tego jak 2.0 przydusza się przy ruszaniu gdy mocno klima chodzi.

co do szarpania jedynie to zauważyłem przy niskich obrotach tak 1100obr/min podczas jazdy w korku niezależnie od klimatyzacji - pomaga minimalne dodanie gazu - wg mnie to wina oprogramowania silnika

Napisano
  • Autor

> Czy takie objawy występują zarówno na włączonej jak i wyłączonej klimie ??

właśnie muszę to sprawdzić ale mam wrażenie że to nie wina klimy/

Czy możliwe żeby auto przy wciśniętym gazie do podłogi nie reagowało przez kilka sekund? ale dziś to sprawdzę zwłaszcza to szarpanie. to możliwe

Napisano

> Czy możliwe żeby auto przy wciśniętym gazie do podłogi nie reagowało przez kilka sekund? ale dziś

> to sprawdzę zwłaszcza to szarpanie. to możliwe

Miałem tak w Clio 1,5, ale tylko na wstecznym.

Ruszam bez wciskania gazu, po puszczeniu sprzegła wciskasz gaz i zero reakcji. Mozesz

sobie wciskac i tak toczy sie na obrotach jałowych. dopiero

wcisniecie sprzęgla i przygazówka pomaga.

niewiem.gif

Napisano

> właśnie muszę to sprawdzić ale mam wrażenie że to nie wina klimy/

> Czy możliwe żeby auto przy wciśniętym gazie do podłogi nie reagowało przez kilka sekund? ale dziś

> to sprawdzę zwłaszcza to szarpanie. to możliwe

Pewnie że możliwe a winny za to moze byc np EGR no.gif

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Pewnie że możliwe a winny za to moze byc np EGR

> Pozdro

Czyli lepiej podjechać do serwisu? czy poczekać aż objawy się nasilą? bo teraz jak podjadę to może się okazać że nie będe w stanie im tego pokazać

Napisano

> Czyli lepiej podjechać do serwisu? czy poczekać aż objawy się nasilą? bo teraz jak podjadę to może

> się okazać że nie będe w stanie im tego pokazać

Jeśli masz dobre relacje w ASO i pamiętają o rzeczach jakie zgłaszasz to podjedz i zasygnalizuj im problem.

Napisano

> Czyli lepiej podjechać do serwisu? czy poczekać aż objawy się nasilą? bo teraz jak podjadę to może

> się okazać że nie będe w stanie im tego pokazać

Podjedź ale i tak nie będą pewnie umieli tego sprawdzić bo na jałowym na hali objawów nie będzie...

Pozdro

Napisano

Niestety podobnie jak kolega obstawiam EGR.... Ciekawe czy w 2.0 są takie same jak w 150 1,9 MJTD.... confused.gif

Jak sie zablokuje w pozycji otwartej to auto nie będzie przyspieszać.... sick.gif

Napisano
  • Autor

> Podjedź ale i tak nie będą pewnie umieli tego sprawdzić bo na jałowym na hali objawów nie

> będzie...

> Pozdro

Nawet jak jest zimno zdarza mi się to. jak zmienię bieg jest ok.

najgorsze ze nie jestem w stanie doporowadzić do takiej sytuacji ze zawsze to się dzieje. Raz na 20 razy się udaje, ale oczywiście jak 2x chciałem wyprzedzać to wciskam pedał i nic! to może być niebezpieczne. ale co mam zrobić? znów mają mi rozbebeszyć pół auta, pojadą na jazdę próbną i wszystko będzie ok? k...wa.

Możesz coś poradzić? w pol-carze w poznaniu stwierdzili że nei mieli takigego przypadku.

Napisano

> Nawet jak jest zimno zdarza mi się to. jak zmienię bieg jest ok.

> najgorsze ze nie jestem w stanie doporowadzić do takiej sytuacji ze zawsze to się dzieje. Raz na 20

> razy się udaje, ale oczywiście jak 2x chciałem wyprzedzać to wciskam pedał i nic! to może być

> niebezpieczne. ale co mam zrobić? znów mają mi rozbebeszyć pół auta, pojadą na jazdę próbną i

> wszystko będzie ok? k...wa.

> Możesz coś poradzić? w pol-carze w poznaniu stwierdzili że nei mieli takigego przypadku.

zgloś do FAPu skoro ASO sobie nie radzi.

A najpierw w ASO sypnij txtem ze skoro nie potrafia sprostac to do FAPu piszesz o rozwiazanie sprawy. czasami powoduje naplyw wiedzy smile.gif

Napisano
  • Autor

> zgloś do FAPu skoro ASO sobie nie radzi.

> A najpierw w ASO sypnij txtem ze skoro nie potrafia sprostac to do FAPu piszesz o rozwiazanie

> sprawy. czasami powoduje naplyw wiedzy

kurde ostatnio objaw nie występuje poczekam jeszcze co się będzie działo. ale dzieki za radę tak zrobie.

Cos moje auto się samo naprawia. Tylko wibracje mam podczas przyspieszania to nowość jak jade spokojnie nic nie drży a jak wciskam max to kierownica lata prawo lewo.

Kryśka się popsuła i tez sama naprawila może i to się naprawi. Nie widziała usb tylko komendą głosową mogłem się dostać do pena a teraz juz ok

Napisano

co do wibracji to bym obstawił, że z oponami coś mogło się podziać. sprawdź na początek wyważenie i przy okazji zobaczą stan opon.

np u ojca w lagunie porobiły się ząbki na oponach i przy dużej prędkości czuć bicie opon może to to samo u Ciebie

Napisano
  • Autor

> co do wibracji to bym obstawił, że z oponami coś mogło się podziać. sprawdź na początek wyważenie i

> przy okazji zobaczą stan opon.

> np u ojca w lagunie porobiły się ząbki na oponach i przy dużej prędkości czuć bicie opon może to to

> samo u Ciebie

opony nie. na zimówkach było to samo a letnią przebiłem i kupiłem 2 nowe. więc mało prawdopodobne. jak jadę z równą prędkością nie bije. tylko jak przyspieszam i to z pedałem w podłodze.

Napisano

> opony nie. na zimówkach było to samo a letnią przebiłem i kupiłem 2 nowe. więc mało prawdopodobne.

> jak jadę z równą prędkością nie bije. tylko jak przyspieszam i to z pedałem w podłodze.

oczywiście po bardzo równej nawierzchni ? bo na nierównościach i koleinach to ciągnie lewo i prawo u mnie też

Napisano

W jakich obrotach te wibracje się dzieją ??

Napisano
  • Autor

> oczywiście po bardzo równej nawierzchni ? bo na nierównościach i koleinach to ciągnie lewo i prawo

> u mnie też

po równej. koleiny to zupełnie co innego to są drobne wbracje. dokładnie takie jak nie wyważone koło. ale wyważałem 2 razy i było ok. mogę jeszcze raz podjechać i sprawdzić ale jak koła są nie wyważone to ze stałą prędkością tez kolebocą

Napisano
  • Autor

> W jakich obrotach te wibracje się dzieją ??

bez znaczenia. tzn na optymalnych między 2 a 4 tys na pewno nie są za niskie ani za wysokie. ale generalnie na każdych . W sumie może to być nawet coś z poduszkami bo chwilami mam wrażenie że to całe auto troszeczkę wtedy drży. :/ już sie boję diagnozy ASO. po 40 tys gwarancja nie obejmuje el. zawieszenia zeby.GIF

Napisano

> ASO. po 40 tys gwarancja nie

> obejmuje el. zawieszenia

el. zawieszenia kol a nie silnika

Napisano

> po równej. koleiny to zupełnie co innego to są drobne wbracje. dokładnie takie jak nie wyważone

> koło. ale wyważałem 2 razy i było ok. mogę jeszcze raz podjechać i sprawdzić ale jak koła są

> nie wyważone to ze stałą prędkością tez kolebocą

a wywazalez 'na aucie' czy zdjete? ojciec kiedys tak mial, zawiezli go na wywazanie na aucie i chlopaki rozwiazali problem. Nie wiem czy mialo zwiazek, ale pare miesiecy pozniej okazalo sie ze tarcza hamulca przedniego jest popekana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.