Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja blos'a

Featured Replies

Napisano

Witam, mam zamiar w swojej betce wymienić mikser na blos, tyle że patrząc na dolot nie widze jakoś mozliwości wciśnięcia go tam bez żadnych większych przeróbek dolotu. Troche już czytałem o tym i dużo ludzi poleca w podobnych wypadkach montaż stożka (że wiąże to się z dorobieniem "obudowy" żeby stożek odseparować od gorącego powietrza w komorze silnika wiem)

Chyba że ktoś ma może jakiś inny pomysł jak tu upchnąć blosa

tu jakaś poglądowa fotka jak wygląda to pod maską z takim silnikiem jak u mnie

czerwonam43b16poprawion.jpg

Napisano

Ja mam tak to zrobione:

blos.jpg

Z przepływomierzem też się mieściło, ale jako że auto śmiga tylko na LPG został on usunięty z dolotu smile.gif.

Napisano
  • Autor

dzięki za fotke smile.gif trzeba będzie poczekać na kase i sobie kupić, jedynie później do "magika" od blos'a na dokładną regulacje, no i wyrzeźbić jakiś dolot do stożka hmm chyba najlepiej gdzieś od zderzaka niewiem.gif

Napisano

> dzięki za fotke trzeba będzie poczekać na kase i sobie kupić, jedynie później do "magika" od

> blos'a na dokładną regulacje, no i wyrzeźbić jakiś dolot do stożka hmm chyba najlepiej gdzieś

> od zderzaka

Masz przepływomierz klapkowy wiec może byc potrzebna jakas kompensacja parownika jakbys BLOS miedzy przepustnice a przeplywke wstawił wink.gif

Napisano
  • Autor

zobaczy się po zamontowaniu smile.gif z rzeczy które teraz przyszły mi do głowy to wrzucenie między parownik a blos atrapy krokowca a kabelek gdzieś się od niego pociągnie do kabiny , bo na ostatnim przeglądzie diagnosta stwierdził ze mi warunkowo przepuszcza bo nie mam krokowca oink.gif

Napisano

> Ja mam tak to zrobione:

> Z przepływomierzem też się mieściło, ale jako że auto śmiga tylko na LPG został on usunięty z

> dolotu .

Za izolację od ciepłego powietrza, a właściwie jej brak należy się pała. tuk.gif

Napisano

> Za izolację od ciepłego powietrza, a właściwie jej brak należy się pała.

Niedawno została ta kwestia nieco poprawiona. Podczas jazdy stożek zbiera wyłącznie zimne powietrze. Fakt, że w korkach już nie tongue.gif

P.S. Pokaż jak Ty rozwiązałeś ten problem

Napisano

> Niedawno została ta kwestia nieco poprawiona. Podczas jazdy stożek zbiera wyłącznie zimne

> powietrze. Fakt, że w korkach już nie

> P.S. Pokaż jak Ty rozwiązałeś ten problem

Nie mam aktualnie fotek. Przeceniony wazon aluminiowy z IKEA służy jako puszka do stożka. Powietrze z wnętrza błotnika doprowadzone rurą do tegoż wazonu. Szczelność niewiele gorsza niż w oryginalnych puszkach z wkładami papierowymi.

Napisano
  • Autor

więc plan jest taki że na dniach kupie stożek, a w przyszłym miesiącu po wypłacie blosa

i teraz pytanie taki wynalazek starczy?

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Były małe opóźnienia, ale blos i redukcje gumowe już zamówione.

zanim zacznę grzebać szukam jednej informacji ale nie mogę za bardzo znaleźć odpowiedzi. mianowicie gdzie najłatwiej podpiąć się pod lambde żeby ustawić z grubsza mieszankę przy użyciu multimetru? od razu mówie że nie uśmiecha mi się ciąć przewód wychodzący z lambdy, więc można zna ktoś jakiś lepsze miejsce na wpięcie się?

Napisano

> Były małe opóźnienia, ale blos i redukcje gumowe już zamówione.

> zanim zacznę grzebać szukam jednej informacji ale nie mogę za bardzo znaleźć odpowiedzi. mianowicie

> gdzie najłatwiej podpiąć się pod lambde żeby ustawić z grubsza mieszankę przy użyciu

> multimetru? od razu mówie że nie uśmiecha mi się ciąć przewód wychodzący z lambdy, więc można

> zna ktoś jakiś lepsze miejsce na wpięcie się?

w elektronicznym kupisz sobie taki szpikulec którym wkłuwa się w kabel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.