Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Migająca check engine

Featured Replies

Napisano

Witam,

W moim kropku na wyższych obrotach (od ok 3,5 - 4 tys.) zaczyna migać żółta kontrolka check engine. Z autem nic się nie dzieje podczas jazdy, można dalej przyspieszać. Potem kontrolka gaśnie.

Raz się zdarzyło, że się zapaliła, jak omyłkowo ruszyłem z 2 biegu, silnik nie zgasł.

Ogólnie jedyne do czego się można przyczepić, to, że trochę ciężko odpala na zimnym silniku - ciepły na dotyk.

Świece nowe.

Orientuje się ktoś może w czym rzecz?

Napisano

> Witam,

> W moim kropku na wyższych obrotach (od ok 3,5 - 4 tys.) zaczyna migać żółta kontrolka check engine.

> Z autem nic się nie dzieje podczas jazdy, można dalej przyspieszać. Potem kontrolka gaśnie.

> Raz się zdarzyło, że się zapaliła, jak omyłkowo ruszyłem z 2 biegu, silnik nie zgasł.

> Ogólnie jedyne do czego się można przyczepić, to, że trochę ciężko odpala na zimnym silniku -

> ciepły na dotyk.

> Świece nowe.

> Orientuje się ktoś może w czym rzecz?

Mógł rozrząd przeskoczyć

Napisano
mozna zgadywac, ale podlaczenie pod kompa powinno dac odpowiedz z wyjatkiem takim, ze jesli to wina czujnika polozenia walu, to check bedzie migal, ale nie bedzie odnotowany w spisie bledow.
Napisano

> Witam,

> W moim kropku na wyższych obrotach (od ok 3,5 - 4 tys.) zaczyna migać żółta kontrolka check engine.

> Z autem nic się nie dzieje podczas jazdy, można dalej przyspieszać. Potem kontrolka gaśnie.

> Raz się zdarzyło, że się zapaliła, jak omyłkowo ruszyłem z 2 biegu, silnik nie zgasł.

> Ogólnie jedyne do czego się można przyczepić, to, że trochę ciężko odpala na zimnym silniku -

> ciepły na dotyk.

> Świece nowe.

trzeba podłaczyc pod kompa , migajaca lampka podczas jazdy zwykle oznacza wypadania zapłonów na jednym lub wielu cylindrach mogace uszkodzic katalizator

Napisano
  • Autor

> trzeba podłaczyc pod kompa , migajaca lampka podczas jazdy zwykle oznacza wypadania zapłonów na

> jednym lub wielu cylindrach mogace uszkodzic katalizator

Dodam jeszcze, że na biegu jałowym to nie występuje.

Dzięki za odpowiedzi. Czyli przyczyną może być cewka zapłonowa/przewody WN?

Napisano

Najprawdopodobniej gubi zapłon z powodu zużytych kabli bądź świec. Szczególnie powinno to się ujawniać przy przyspieszaniu. Mam 16V ale objawy były identyczne przed wymianą kabli.

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc, problem rozwiązany.

Przyczyna: kable WN.

Soluszyn: Nowe kable.

Kupiłem Janmor Proline, niby 3 lata gwarancji. Zobaczymy co z nich będzie smile.gif

Napisano

> Witam,

> ciepły na dotyk.

> Świece nowe.

Najprawdopodobniej kable maja przebicie. Otworz maske gdy bedzie ciemno i zobacz czy iskra nie skacze.... albo hardcore'owo sprawdzaj organoleptycznie wink.gif troszke kopie zeby.GIF

Napisano

> Dzięki wielkie wszystkim za pomoc, problem rozwiązany.

> Przyczyna: kable WN.

> Soluszyn: Nowe kable.

> Kupiłem Janmor Proline, niby 3 lata gwarancji. Zobaczymy co z nich będzie

nie zauwazylem odpowiedzi ...

ale nie chce Cie martwic - nic z tych kabli dobrego nie bedzie smile.gif - mi padly po 20 tys km frown.gif

Napisano

> Dodam jeszcze, że na biegu jałowym to nie występuje.

> Dzięki za odpowiedzi. Czyli przyczyną może być cewka zapłonowa/przewody WN?

Miałem podobnie. Wymieniłem cewkę za 70 zł i spokój smile.gif

Napisano

> Dzięki wielkie wszystkim za pomoc, problem rozwiązany.

> Przyczyna: kable WN.

> Soluszyn: Nowe kable.

> Kupiłem Janmor Proline, niby 3 lata gwarancji. Zobaczymy co z nich będzie

Znasz takie powiedzenie "tanie mięso to psy jedzą" ? Obawiam się, że po zimie będziesz zmuszony do ich wymiany i nikt Ci gwarancji nie uwzględni. Jak masz siłę do walki o takie rzeczy to już dziś zrób ksero paragonu, który za 3 tygodnie będzie nieczytelny. Szerokości.

P.S.

Następnym razem kup jakieś NGK lub inne Championy, Tesla itp byle nie Janmor.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.