Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z kierunkami prawy przód SC 1.1

Featured Replies

Napisano

Panowie nie wiem co jest grane ale nie cyka prawy przód dzyndzel w błotniku i i przy lampie zaś tył działa gdzie szukać problemy ruszałem wykręcałem żarówy i nic styki ładne ale nie cykają spineyes.gif

Napisano

> Panowie nie wiem co jest grane ale nie cyka prawy przód dzyndzel w błotniku i i przy lampie zaś tył

> działa gdzie szukać problemy ruszałem wykręcałem żarówy i nic styki ładne ale nie cykają

Sprawdź bezpeczniki

Napisano
  • Autor

> Sprawdź bezpeczniki

sprawdzałem bezpieczniki w porządku a problem pozostał dalej buu.gif

Napisano

wyciąg żarówkę i sprawdź czy dochodzi tam prąd jeśli nie to sprawdź czy czasem gdzieś się kabelek nie przetarł

Napisano

> Panowie nie wiem co jest grane ale nie cyka prawy przód dzyndzel w błotniku i i przy lampie zaś tył

> działa gdzie szukać problemy ruszałem wykręcałem żarówy i nic styki ładne ale nie cykają

wyciagnij wtyczke i przeczysc styki. Za slaby przeplyw i pomimo, ze miernik wskazuje napiecie zarowka nie dziala. Mialem tak juz wiele razy

Napisano

> wyciagnij wtyczke i przeczysc styki. Za slaby przeplyw i pomimo, ze miernik wskazuje napiecie

> zarowka nie dziala. Mialem tak juz wiele razy

dokładnie,tak jak pisze Wojtala...

dziś kolejny raz robiłem to u siebie:P

Napisano
  • Autor

> dokładnie,tak jak pisze Wojtala...

> dziś kolejny raz robiłem to u siebie:P

Patrzyłem miernikiem to napięcie wynosi +/- 6V jutro przeczyszczę te styki i zobaczymy grinser006.gif

Napisano

> Patrzyłem miernikiem to napięcie wynosi +/- 6V jutro przeczyszczę te styki i zobaczymy

trochę za mało,jednak na zaśniedziałych stykach też mi tak wskazywało na mierniku,no i zależy na jakim zakresie mierzone:D

Napisano
  • Autor

> trochę za mało,jednak na zaśniedziałych stykach też mi tak wskazywało na mierniku,no i zależy na

> jakim zakresie mierzone:D

przeczyszczone spryskane specyfikiem do urządzeń elektrycznych i cykają aż miło się słucha grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif podziękował za rady bow.gifbow.gifbow.gifbow.gifbow.gif

Napisano

> trochę za mało,jednak na zaśniedziałych stykach też mi tak wskazywało na mierniku,no i zależy na

> jakim zakresie mierzone:D

a to jakby miał wiekszy zakres to by zmierzyło 12 a nie 6?

Napisano

> a to jakby miał wiekszy zakres to by zmierzyło 12 a nie 6?

nie o to chodzi panie! czerwona.gif powiedz mi jak niby ma wskazać dobrze,gdy mierzysz napięcie stałe na włączonych awaryjkach,które migają,a to raczej do stałych nie należy,bo przerywacz robi z niego cos w stylu zmiennego o bardzo niskiej częstotliwości...

> przeczyszczone spryskane specyfikiem do urządzeń elektrycznych i cykają aż miło się słucha podziękował za rady

i o to chodzi:D w końcu trzeba się wymieniać doświadczeniem:D Pozdrawiam:)

Napisano

> nie o to chodzi panie! powiedz mi jak niby ma wskazać dobrze,gdy mierzysz napięcie stałe na

> włączonych awaryjkach,które migają,a to raczej do stałych nie należy,bo przerywacz robi z

> niego cos w stylu zmiennego o bardzo niskiej częstotliwości...

> i o to chodzi:D w końcu trzeba się wymieniać doświadczeniem:D

hmm.gif A to ciekawa teoria - przerywacz zmienia prąd stały w zmienny. winner.gif

Napisano

> A to ciekawa teoria - przerywacz zmienia prąd stały w zmienny.

nie dosłownie,ale to juz nie jest prad stały... a daje efekt multiwibratora,co jest podobne do zmiennego o bardzo małej częstotliwosci.z resztą gadajcie co chcecie-jestem po szkole elektronicznej,to juz ja wiem o co chodzi... rady pomogly,a to o czyms znaczy

Napisano

> A to ciekawa teoria - przerywacz zmienia prąd stały w zmienny.

Jeśli Ci chodzi o przemienny nazywany potocznie zmiennym to ciekawa, ale tak naprawdę napięcie zmienne to napięcie które zmienia swoją wartość w czasie. Więc wg tej definicji przerywacz zmienia napięcie w zmienne.

Generalnie to przerywacz zamienia napięcie a nie prąd, płynący prąd jest skutkiem wytworzonego przez niego napięcia. A jak już jesteśmy w temacie.

Dokładnie to jest to przebieg prostokątny o okresie i częstotliwości równej około jednej sekundzie, więc ani to napięcie stałe ani zmienne, ciężkie do zmierzenia miernikiem uniwersalnym, tzn obecność samą spoko, ale wartość jest ciężko uchwycić. Zmierzyć coś można jedynie na zakresie napięcia stałego, na zmiennym były by same głupoty.

Oby się coś wyjaśniło, a nie zagmatwało biglaugh.gif

Napisano

mnie właśnie o to chodzi,a prostokątne wytwarzają też multiwibratory...

z tym,że to akurat było wytłumaczenie dające obraz dla mniej wtajemniczonych-przynajmniej jak tak wytłumaczyłem mojej serce.gif to coś nareszcie pojęła,a w sposób książkowy nic:P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.