Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik i jego obroty

Featured Replies

Napisano

Z awarii do awarii , jedno się naprawi to spierniczy się drugie.

Do sedna. Silnik na wolnych obrotach pracuje tak cichutko i ledwo ledwo, że czasami gaśnie, trochę nim telepie , natomiast na biegach wszystko ok działa. Gdzie szukać problemu ?

Napisano

> Z awarii do awarii , jedno się naprawi to spierniczy się drugie.

> Do sedna. Silnik na wolnych obrotach pracuje tak cichutko i ledwo ledwo, że czasami gaśnie, trochę

> nim telepie , natomiast na biegach wszystko ok działa. Gdzie szukać problemu ?

krokowy

Napisano
  • Autor

> krokowy

był wymieniany pół roku temu hmm.gif bo wtedy na luzie falował i tak jakby sam gaz naciskał

teraz chodzi równo tylko że bardzo cicho i tak ledwo

Napisano

> był wymieniany pół roku temu bo wtedy na luzie falował i tak jakby sam gaz naciskał

> teraz chodzi równo tylko że bardzo cicho i tak ledwo

kompresja?

Napisano
  • Autor

> kompresja?

niewiem.gif nie sprawdzana

dodam jeszcze że przy odpalaniu wcześniej odpalał żwawo a teraz tak ledwo ale za pierwszym razem

jakby ktoś mógł na to rzucić okiem z okolicy to bym się do kogoś przetransportował smirk.gif

Napisano

> nie sprawdzana

> dodam jeszcze że przy odpalaniu wcześniej odpalał żwawo a teraz tak ledwo ale za pierwszym razem

> jakby ktoś mógł na to rzucić okiem z okolicy to bym się do kogoś przetransportował

sprawdzic rozrzad i kompresje

Napisano
  • Autor

> sprawdzic rozrzad i kompresje

a z przepustnicą może mieć to związek ?

Napisano

> krokowy

Przestawiony TPS i krokowy sobie nie radzi ? A może sam krokowy ma jakąś regulacje?

Napisano
  • Autor

Postanowiłem coś pogrzebać sam, a jakby mi nie wyszło chciałem oddać do mechanika icon_rolleyes.gifoslabiony.gif.

Ale zeby.GIF zdjąłem filtr wyjąłem świece, przeczyściłem i nic nie pomogło. Następnie pobawiłem się troche linką gazu i stwierdziłem że jest za luźna dlatego obroty są tak niskie że mi gaśnie. No to były tam takie dwie śrubki i odrobinę ją naciągnąłem (nie jest mocno napięta), podłaczyłem na nowo krokowy - odpalam i ? i odpala w miare normalnie , obroty chyba takie jak miałem wcześniej smile.gif Pojeździłem trochę po mieście, ani razu nie zgasł na światłach., ani skrzyżowaniu zeby.GIF

Nie wiem czy w dobrą strone zadziałałem, ale narazie jest Ok hehe, zobaczymy jak odpali na zimnym silniku

Napisano
  • Autor

długo się nie nacieszyłem frown.gif na zimnym trzeba wcisnąć troche gazu żeby się utrzymał na obrotach, jak się zagrzeje to nie gaśnie, ale i tak silnik chodzi jakoś tak niemrawo, nie tak jak przedtem. Wizyta u mechanika jednak nieunikniona

Napisano

> Postanowiłem coś pogrzebać sam, a jakby mi nie wyszło chciałem oddać do mechanika .

> Ale zdjąłem filtr wyjąłem świece, przeczyściłem i nic nie pomogło. Następnie pobawiłem się troche

> linką gazu i stwierdziłem że jest za luźna dlatego obroty są tak niskie że mi gaśnie. No to

> były tam takie dwie śrubki i odrobinę ją naciągnąłem (nie jest mocno napięta), podłaczyłem na

> nowo krokowy - odpalam i ? i odpala w miare normalnie , obroty chyba takie jak miałem

> wcześniej Pojeździłem trochę po mieście, ani razu nie zgasł na światłach., ani skrzyżowaniu

> Nie wiem czy w dobrą strone zadziałałem, ale narazie jest Ok hehe, zobaczymy jak odpali na zimnym

> silniku

linka ma byc luzna dopiero krokowy ja naciaga i steruje przepustnica

odepnij korkowy i zobacz co sie dzieje

Napisano

> odepnij korkowy i zobacz co sie dzieje

A co powinno się dziać gdy mamy odpięty krokowy (w sensie wtyczkę z kablami)? Dołączę się do dyskusji bo wydaje mi się, że też coś mam z krokowcem.

Napisano
  • Autor

> linka ma byc luzna dopiero krokowy ja naciaga i steruje przepustnica

> odepnij korkowy i zobacz co sie dzieje

odpiąłem krokowy i bez różnicy tak samo się zachowuje czyli ledwo ledwo pracuje na wolnych

Napisano

> A co powinno się dziać gdy mamy odpięty krokowy (w sensie wtyczkę z kablami)? Dołączę się do

> dyskusji bo wydaje mi się, że też coś mam z krokowcem.

jak ja zapomnialem podpiac krokowy i zapalilem to 2 sek chodził normalne a zaś obroty spadły do 500 zlosnik.gif

szybko sie zczaiłem i podpiąłem grinser006.gif

Napisano

popatrz dokładnie czy ten bolec z krokowca który steruje przepustnicą się rusza...bo powinien wiec sprawdzisz czy działa krokowy...też miałem te objawy i robiłam co jakiś czas rest kompa...pomagało albo nakrótko albo czasami na długo...w końcu się wkurzyłem i przeczyściłem styki w kopułce, palec rozdzielacza...i wymieniłem swiece....reset i potym miałem spokój:)

po kilku rozmowach zmechanikiem postawiliśmy też na elektroniczny moduł zapłonowy który jest zamontowany na aparacie zapłonowym bo też szwankował....ale po czyszczeniu było w miare ok....

teraz założyłem nowy aparat zapłonowy i nie ma problemów...chodz czasami ale rzadko też potrafi zgasnąć po uruchomieniu na zimnym....ale potem jest ok

może taka ich uroda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> popatrz dokładnie czy ten bolec z krokowca który steruje przepustnicą się rusza...bo powinien

ten bolec na takiej sprężynie co jest ?

aparat zapłonowy miałem wymieniany niecałe pół roku temu

Napisano

> ten bolec na takiej sprężynie co jest ?

> aparat zapłonowy miałem wymieniany niecałe pół roku temu

tak, bo on reguluje obrotami na biegu jałowym zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> tak, bo on reguluje obrotami na biegu jałowym

jeśli ma się ruszac samemu to się nie rusza wcale, a odległość między tym bolcem a tym czymś co trzyma linkę wynosi jakiś 1-2 mm

Napisano

a reset kompa próbowałeś ?

Napisano

> jeśli ma się ruszac samemu to się nie rusza wcale, a odległość między tym bolcem a tym czymś co

> trzyma linkę wynosi jakiś 1-2 mm

przy odpaleniu silnika krokowy powinien sie wysuwac i regulowac naciag linki/otwarcie przepustnicy

jesli sie nie wysuwa tzn ze nie dziala

Napisano

> przy odpaleniu silnika krokowy powinien sie wysuwac i regulowac naciag linki/otwarcie przepustnicy

> jesli sie nie wysuwa tzn ze nie dziala

U mnie wystarczyło go lekko przesmarować 270751858-jezyk.gif

Bo za bardzo sucho maił popychacz.

Napisano

> U mnie wystarczyło go lekko przesmarować

> Bo za bardzo sucho maił popychacz.

a po co mi to piszesz? niewiem.gif

odpowiedz autorowi tematu

Napisano
  • Autor

> a reset kompa próbowałeś ?

próbowałem , nie pomogło

Napisano
  • Autor

> przy odpaleniu silnika krokowy powinien sie wysuwac i regulowac naciag linki/otwarcie przepustnicy

> jesli sie nie wysuwa tzn ze nie dziala

no to chyba jesteśmy w domu grinser006.gif , właśnie przepustnica otwiera się tylko w momencie wciśniecia gazu, a tak to wcale się nie rusza i krokowy bolec też stoi w miejscu

krokowy ma niecały rok i już odmawia posłuszeństwa, trzeba reklamować

Napisano

> krokowy

Silnik krokowy ma regulować wolne obroty - A LINKA OD GAZU MA BYĆ LUŹNA BO BĘDZIESZ MIAŁ Z NIM PROBLEM TZN SILNIKIEM - ma być luźna by ów silniczek mógł regulowac sobie obroty - podczas postoju zapal silnik bez gazu - linka powinna sie poruszać napezana przez ów silnik

Napisano
  • Autor

to jednak był krokowy , pojechałem reklamować i wymienili mi na nowy.

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc , jeden problem z głowy smile.gif

20.GIF

Napisano

> Silnik krokowy ma regulować wolne obroty - A LINKA OD GAZU MA BYĆ LUŹNA BO BĘDZIESZ MIAŁ Z NIM

> PROBLEM TZN SILNIKIEM - ma być luźna by ów silniczek mógł regulowac sobie obroty - podczas

> postoju zapal silnik bez gazu - linka powinna sie poruszać napezana przez ów silnik

naucz się odpowiadać na konkretne posty a nie chybił trafił

Napisano

> krokowy

Czy silnik krokowy w 1.0 jest taki sam jak w 1.4? hmm.gifwygląda tak samo niewiem.gif

Napisano

> Czy silnik krokowy w 1.0 jest taki sam jak w 1.4? wygląda tak samo

bodaj

Napisano

> Czy silnik krokowy w 1.0 jest taki sam jak w 1.4? wygląda tak samo

ja kupiłem na tej aukcji i w opisie figurują także silniki 1,0 i 1,1 więc pewnie pasuje, jak do wielu innych aut waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.