Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podatność na korozje corsa C

Featured Replies

Napisano

Ocynk jest, nie zauważono występowania miejsc korozji. Informacja prosto z ASO.

Napisano

Klapa tylna jest nadal slaboscia corsy c. Wiem cos o tym, sam robilem naprawe z gwarancji i nie byla to pierwsza naprawa jaka znam

Napisano

> jak wyglada zabezpieczenie przeciwko w corsie C

9 lat/82kkm: oznak korozji brak, auto regularnie jeżdżone niezależnie od pogody waytogo.gif30.GIF

Napisano

> Klapa tylna jest nadal slaboscia corsy c. Wiem cos o tym, sam robilem naprawe z gwarancji i nie

> byla to pierwsza naprawa jaka znam

no widzisz, a w moim ASO mówili, że żadnych poważnych oznak korozji nie ma w corsie. Gdzie wyłazi ruda na tej klapie?

Napisano

> no widzisz, a w moim ASO mówili, że żadnych poważnych oznak korozji nie ma w corsie. Gdzie wyłazi

> ruda na tej klapie?

Na calej powierzchni.

W serwisie nic innego ci nie powiedza. Ja pracowalem 7 lat i sam mam corse i w latach 2000 - 2003 takich sztuk bylo pare. Nie mowie ze nagminnie ale jednak zgloszenia byly podobne.

Napisano

> jak wyglada zabezpieczenie przeciwko w corsie C

Z tego co ja moge powiedziec z wlasnych obserwacji to w niebitych i nietykanych przez blacharza corsach C zauwazylem ruda na wewnetrznej czesci maski, na pasie przednim (co dziwne tylko w 2 dieslach) przy podszybiu obok aku (duzo miejsca na zbieranie sie syfu typu liscie itp). jezeli chodzi o porownanie z cb to jest duzo lepiej na podwoziu nie widac nic zlego, nadkola ok a tylnia klapa to chyba zalezy z kad itp

Napisano

> Na calej powierzchni.

> W serwisie nic innego ci nie powiedza. Ja pracowalem 7 lat i sam mam corse i w latach 2000 - 2003

> takich sztuk bylo pare. Nie mowie ze nagminnie ale jednak zgloszenia byly podobne.

Sam mam Corsę z 2004r. i nie ma ani grama rdzy na tylnej klapie. waytogo.gif

Napisano

> chodzi o porownanie z cb to jest duzo lepiej na podwoziu nie widac nic zlego, nadkola ok a

> tylnia klapa to chyba zalezy z kad itp

Jeśli pominiemy pękanie słupków na wysokości dolnej krawędzi szyby bocznej to może i tak jest. Ja jakiej corsy b bym nie widział to zawsze pękało na słupku środkowym i wyłaziło spod otworu tylnej wycieraczki.

Napisano

> Jeśli pominiemy pękanie słupków na wysokości dolnej krawędzi szyby bocznej to może i tak jest. Ja

> jakiej corsy b bym nie widział to zawsze pękało na słupku środkowym i wyłaziło spod otworu

> tylnej wycieraczki.

Zgadza sie w CB to pękanie na słupku w wersji polifcie już nie występuje (dołożyli kawałek blachy w konstrukcji słupka. Tylnia wycieraczka o zgrozo faktycznie tam lubią się korniki zalęgnąć, nad szybą przednią zaraz za uszczelką pęcherze wyłażą, podłużnice itp itd 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ale to w B a kolega o C pyta zlosnik.gif W pięciolatku nic nie stwierdziłem jeszcze - poza tłumikiem, ale jeszcze trochę brakuje do tego, żeby na wylot przeżarło.

Napisano

> poza tłumikiem, ale

> jeszcze trochę brakuje do tego, żeby na wylot przeżarło.

jaki masz nalot? 9.letni wisi (82kkm) bez zewnętrznej blachy, która odpadła, ale wewnętrzna to jakaś niekorozyjna jest icon_eek.gifwaytogo.gif

Napisano

> jaki masz nalot? 9.letni wisi (82kkm) bez zewnętrznej blachy, która odpadła, ale wewnętrzna to

> jakaś niekorozyjna jest

Troszkę do 100.000km brakuje. Zewnętrzna blacha właśnie się poddaje.

Napisano

Taty Corsa C 2004r produkcja, brak jakich kolwiek znaków korozji...

Napisano

> jaki masz nalot? 9.letni wisi (82kkm) bez zewnętrznej blachy, która odpadła, ale wewnętrzna to

> jakaś niekorozyjna jest

U mnie po 5 latach odpadała płatami oryginalna blacha końcowego. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.