Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przełączanie na LPG

Featured Replies

Napisano

Sterownik Loveco + przełącznik Stag 2W. Instalacja 2 gen.

Problem tkwi w tym że przełącza przy różnych prędkościach obr silnika. Regulacja na przełączniku niewiele daje.

W czym problem ?

Napisano

> W czym problem ?

Mam staga 300 i zaobserwowałem pewną rzecz... Niekiedy na wykresie obrotów (sygnał pobierany z cewki) widzę niezłą piłę, to znaczy jakby obroty ze stałą czestotliwością skakały gora dół, oczywiście silnik wtedy pracuje na stałych obrotach, a czestotliwość zmiany obrotów silnika z taką czestością i takim zakresie jak pokazuje wykres nie jest możliwa. Taki stan ma miejsce nie zawsze, ale czesto i występuje do pierwszej przygazówki.

Jakiegoś wpływu takiego stanu rzeczy na prace silnika przy tym nie widze, nie faluje, nie gasnie.

Generalnie Stag ma z tym jakis problem. Przy tym w Stagu 300 ustawia sie próg napiecia z cewki, ale zmiana go w szerokim zakresie nie naprawia tego.

Jak kiedyś wyłapie taki stan rzeczy to zademonstruję na obrazku.

Napisano

> Mam staga 300 i zaobserwowałem pewną rzecz... Niekiedy na wykresie obrotów (sygnał pobierany z

> cewki) widzę niezłą piłę, to znaczy jakby obroty ze stałą czestotliwością skakały gora dół,

> oczywiście silnik wtedy pracuje na stałych obrotach, a czestotliwość zmiany obrotów silnika z

> taką czestością i takim zakresie jak pokazuje wykres nie jest możliwa. Taki stan ma miejsce

> nie zawsze, ale czesto i występuje do pierwszej przygazówki.

> Jakiegoś wpływu takiego stanu rzeczy na prace silnika przy tym nie widze, nie faluje, nie gasnie.

> Generalnie Stag ma z tym jakis problem. Przy tym w Stagu 300 ustawia sie próg napiecia z cewki, ale

> zmiana go w szerokim zakresie nie naprawia tego.

> Jak kiedyś wyłapie taki stan rzeczy to zademonstruję na obrazku.

dlatego brc w 4 generacji, bierze sygnał z czujnika wałka albo wału

Napisano

> Sterownik Loveco + przełącznik Stag 2W. Instalacja 2 gen.

> Problem tkwi w tym że przełącza przy różnych prędkościach obr silnika. Regulacja na przełączniku

> niewiele daje.

> W czym problem ?

Wcześniej było dobrze?

Napisano
  • Autor

> Wcześniej było dobrze?

tak .........dodatkowo mam wrażenie że jak jest zimny silnik to przełączanie na LPG występuje wcześniej hmm.gif

Napisano

Sprawdź stan podłączenia elektrycznego kabla sygnałowego obrotów.

Napisano

> dlatego brc w 4 generacji, bierze sygnał z czujnika wałka albo wału

W Stagu wg instrukcji sygnał moze tez iść z komputera benzynowego.

Napisano

> W Stagu wg instrukcji sygnał moze tez iść z komputera benzynowego.

jeśli jes podłączona po lini diagnostycznej, to w p&d brc też

Napisano

> Sterownik Loveco + przełącznik Stag 2W. Instalacja 2 gen.

> Problem tkwi w tym że przełącza przy różnych prędkościach obr silnika. Regulacja na przełączniku

> niewiele daje.

> W czym problem ?

Miałem w Golfie staga 2w wstawionego w miejsce podróbki przełącznika lovato i bez problemu działało.

Pewnie problem tkwi w samym przełączniku. Mam gdzieś w domu taki przełącznik, który jak się lekko rozgrzeje to sam przełącza LPG/noPB/ LPG itd.

Podmień przełącznik, ewentualnie rozbierz go i daj elektronikowi do obadania, np. zimnych lutów.

PZDR

Napisano
  • Autor

> Miałem w Golfie staga 2w wstawionego w miejsce podróbki przełącznika lovato i bez problemu

> działało.

> Pewnie problem tkwi w samym przełączniku. Mam gdzieś w domu taki przełącznik, który jak się lekko

> rozgrzeje to sam przełącza LPG/noPB/ LPG itd.

> Podmień przełącznik, ewentualnie rozbierz go i daj elektronikowi do obadania, np. zimnych lutów.

> PZDR

Dziś jestem umówiony u gazownika ........... zobaczymy co wymyśli

Napisano
  • Autor

Jest podejrzenie że przełącznik nawalił. Jutro będą mieli nowy to na 100% potwierdzę diagnozę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.