Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szarpanie...

Featured Replies

Napisano

problem jest następujący : szarpie mi coś jakby nie łapała iskra na jeden cylinder. Sytuacja popowstaje wówczas gównie silnik już nagrzeje się do temperatury roboczej, a szczególnie gdy jadę już dłuższy odcinek, lub tez w mieście gdy dostanie nieco wyższej tem w korku. Przy zimnym silniku poborem praktycznie nie wystepuje. Zauważyłem tez że owo szarpanie pojawia się rownież gdy silnik jest bardziej nieobciążony gdy jadę pod górke. Byłem u gazownika, ten dał troche bogatsza mieszankę i powiedział że nie widzi zadnych błędów. Dodam że świece i kable (NGK) były wymieniane niecałe 6 tyś temu wiec powninny być jeszcze jak najbardziej ok. Mozę ktos miał podobny przypadek i mógłby cos poradzić confused.gif

(problem dotyczy instalacji II generacji na sterowniku bingo. Silnik 1.3 SPI)

Napisano

Może zła mieszanka. Jak bingo to podpiąć się z laptopem i patrzyć co dzieje się z sygnałem sondy lambda.

Napisano

> problem jest następujący : szarpie mi coś jakby nie łapała iskra na jeden cylinder. Sytuacja

> popowstaje wówczas gównie silnik już nagrzeje się do temperatury roboczej, a szczególnie gdy

> jadę już dłuższy odcinek, lub tez w mieście gdy dostanie nieco wyższej tem w korku. Przy

> zimnym silniku poborem praktycznie nie wystepuje. Zauważyłem tez że owo szarpanie pojawia się

> rownież gdy silnik jest bardziej nieobciążony gdy jadę pod górke. Byłem u gazownika, ten dał

> troche bogatsza mieszankę i powiedział że nie widzi zadnych błędów. Dodam że świece i kable

> (NGK) były wymieniane niecałe 6 tyś temu wiec powninny być jeszcze jak najbardziej ok. Mozę

> ktos miał podobny przypadek i mógłby cos poradzić

> (problem dotyczy instalacji II generacji na sterowniku bingo. Silnik 1.3 SPI)

wyczyść przepustnicę, czujnik położenia przepustnicy. miałem to.

Napisano

sprawdź czy masz odpowiednią przerwę na świecach!!! ma być 0,2mm mniejsza niż na Pb! Miałem dokładnie to samo - zobacz mój watek trochę niżej! zlosnik.gif

Napisano

Miałem identyczne objawy, ale ja mam gaźnik. Mieszanka na zimnym ok, na gorącym była już za bogata. Odrobinę pomogla regulacja na analizatorze spalin, uszczelnienie dolotu oraz wyczyszczenie świec. Strzałem w dziesiątkę okazało się jednak cofnięcie zapłonu ( ile ? nie wiem, sam spróbowałem przestawić aparat o jakieś 2 mm ). Jak ręką odjął.

Napisano
  • Autor

> Może zła mieszanka. Jak bingo to podpiąć się z laptopem i patrzyć co dzieje się z sygnałem sondy

> lambda.

pod laptopa było podłączane... z sonda niby wszystko ok, a z mieszanka tez coś gazownik kombinował...

Napisano
  • Autor

> sprawdź czy masz odpowiednią przerwę na świecach!!! ma być 0,2mm mniejsza niż na Pb! Miałem

> dokładnie to samo - zobacz mój watek trochę niżej!

tylko dziwie się że na tych samych świecach przez pierwsze 5 tysiecy było ok a tu nagle pojawiły sie problemy confused.gif

Napisano

> pod laptopa było podłączane... z sonda niby wszystko ok, a z mieszanka tez coś gazownik

> kombinował...

Robił to w ruchu czy na postoju? Trzeba zdiagnozować czy przyczyną szarpania nie są problemy z mieszanką a z szarpaniem to raczej kłopoty w ruchu a nie na postoju wink.gif

Napisano

> tylko dziwie się że na tych samych świecach przez pierwsze 5 tysiecy było ok a tu nagle pojawiły

> sie problemy

podobny wątek

Napisano
  • Autor

> Robił to w ruchu czy na postoju? Trzeba zdiagnozować czy przyczyną szarpania nie są problemy z

> mieszanką a z szarpaniem to raczej kłopoty w ruchu a nie na postoju

no właśnie podłączał na postoju... chyba będe musial sie jeszcze raz przejechac do gaziarza zeby w ruchu zdiagnozował.

Napisano

> tylko dziwie się że na tych samych świecach przez pierwsze 5 tysiecy było ok a tu nagle pojawiły

> sie problemy

zamiast gdybać szczelinomierz w łapę i sprawdzaj (kosztuje chyba 8zł w motoryzacyjnym), jeśli wsadziłeś fabrycznie nowe świece bez ustawiania szczeliny (wielu ludzi myśli że fabrycznie są ustawiane OK - co jest nieprawdą) to możesz mieć całkiem porozjeżdżane szczeliny zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> zamiast gdybać szczelinomierz w łapę i sprawdzaj (kosztuje chyba 8zł w motoryzacyjnym), jeśli

> wsadziłeś fabrycznie nowe świece bez ustawiania szczeliny (wielu ludzi myśli że fabrycznie są

> ustawiane OK - co jest nieprawdą) to możesz mieć całkiem porozjeżdżane szczeliny

szczelinomierz posiadam, a tematu nie omieszkam sprawdzić grinser006.gif

Napisano

> a nominalnie jaka ma być wartość szczeliny??

różnie w różnych autach - instrukcja obsługi :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.