Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki plaskie Bosch do Astra F

Featured Replies

Napisano

A wiec kupilem w prezencie takie wycieraczki, zamontowalismy i jakiez bylo nasze zdziwienie jak okazalo sie, ze wycieraczka od strony pasazera na ostatnich 10 cm w ogole nie przylega do szyby i nie wyciera.

Czy to mozliwe, ze sprezyna w ramieniu wycieraczki juz tak nie dociska jak nowa?

Napisano

U kolegi w mercedesie W123 zaobserwowałem podobne zachowanie. Nie ma chyba nawet boschów, ale też tego typu wycieraczki. Wydaje mi się, że ten typ tak ma i jeśli szyba ma w pewnym momencie mały promień zagięcia to tak się będzie robić.

Napisano

Założyłem do siebie ten typ wycieraczek made in China z Biedronki po 9,90 za sztukę i shocked.gif zbierają doskonale pełną powierzchnią i cicho pracują. Założone trzy miesiące temu.

Napisano

> A wiec kupilem w prezencie takie wycieraczki, zamontowalismy i jakiez bylo nasze zdziwienie jak

> okazalo sie, ze wycieraczka od strony pasazera na ostatnich 10 cm w ogole nie przylega do

> szyby i nie wyciera.

> Czy to mozliwe, ze sprezyna w ramieniu wycieraczki juz tak nie dociska jak nowa?

mówisz o tym odcinku w prawym dolnym rogu szyby w okolicach położenia spoczynkowego wycieraczek?

jeżeli tak to sądzę ze jest to spowodowane po prostu konstrukcją całego pióra - określoną sztywnością na całej długości, tradycyjne pióro bardziej się "poddaje",

myślę że nowa sprężyna - a raczej ramię bo sprężyna nie występuje odrębnie - niewiele tutaj pomoże,

brat

Napisano

Wszystkie płaskie tak mają, moje motgumy też. Trochę niefajnie to wygląda, następne kupię już zwykłe.

Napisano
  • Autor

> Wszystkie płaskie tak mają, moje motgumy też. Trochę niefajnie to wygląda, następne kupię już

> zwykłe.

Ale mowisz o Astrze oczywiscie?

Ja mam Brave i plaskie wycieraczki i dociska dobrze.

Napisano
  • Autor

> mówisz o tym odcinku w prawym dolnym rogu szyby w okolicach położenia spoczynkowego wycieraczek?

- tak mialem na mysli wlasnie ten koncowy odcinek.

Napisano
  • Autor

> Założyłem do siebie ten typ wycieraczek made in China z Biedronki po 9,90 za sztukę i zbierają

> doskonale pełną powierzchnią i cicho pracują. Założone trzy miesiące temu.

I tam z kacika szyby kolo pasazera tez?

Ale w Biedronce pracownikow wykorzystuja :-)

Napisano

> w prawym dolnym rogu szyby w okolicach położenia spoczynkowego wycieraczek

Podnieś wycieraczkę i ręcznie dognij z czuciem tę końcówkę w kierunku szyby, ale tylko od miejsca, w którym zaczyna odchodzić od szyby. Po prostu wycieraczka ma za mała krzywiznę i stąd taki efekt. Zauwazyłem, że niektóre płaskie pióra, które powinny "w zwisie" mieć kształt okręgu, w rzeczywistości mają kształt zblizony do krzywej Gaussa i końcówki odstają od szyby... Może odkształcaja się w pudełku, które jest bardziej proste od wycieraczki...

Ja od 3 sezonów zmieniam co roku płaskie i wiosną tego roku też miałem ten sam problem, dogięcie pomogło, jest dobrze do dzić.

Pozdr.

Napisano

A żebyś wiedział.

Napisano

> Założyłem do siebie ten typ wycieraczek made in China z Biedronki po 9,90

hm... a to były znowu w ofercie Biedronki - kupiłbym sobie takie jeszcze jedne, ja posiadam takie właśnie i używam ponad rok, jedyny feler przy prędkościach około 120 km/h i wzwyż wycieraczki skaczą podnosząc się, ale jestem z nich super zadowolony i jeszcze za taką cenę.

Aha u mnie dolegają na całej długości, jedynie co to jedną musiałem przekręcić na zaczepie o 180 stopni.

PZDR VEN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.