Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaka srednica miksera w astrze z c14nz i c16nz

Featured Replies

Napisano

witam, jakie powinny byc srednice miksera w astrach z tymi silnikami (jednopunkt)?

pozdrawiam

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> 34mm.

i w tym i w tym taka sama srednica? przepustnica w c14nzjest o 2mm wezsza, w niczym to nie przeszkadza?

pozdrawiam

Napisano

> i w tym i w tym taka sama srednica? przepustnica w c14nzjest o 2mm wezsza, w niczym to nie

> przeszkadza?

> pozdrawiam

Tak podaje katalog. W Praktyce stosuje się 31mm i niema problemów.

Napisano
  • Autor

> Tak podaje katalog. W Praktyce stosuje się 31mm i niema problemów.

mam zamiar zalozyc u siebie przepustnice od c16nz, dlatego pytam:)

w tej chwili nie wiem jaki mam mikser, ale wycialem kawalek papieru o szerokosci 34mm, i wystawal ok 2 mm na strone.

zrobilem tez fotke, ale nie wiem czy mozna z niej wyciagnac jakies wnioski smile.gif

dsc04858o.th.jpg

i teraz sie zastanawiam, czy przy zmianie na przepustnice od c16nz zmienic mikser na 34mm, czy zostawic to co jest, bo zmiana nic nie da.

pozdrawiam

Napisano

> mam zamiar zalozyc u siebie przepustnice od c16nz, dlatego pytam:)

> w tej chwili nie wiem jaki mam mikser, ale wycialem kawalek papieru o szerokosci 34mm, i wystawal

> ok 2 mm na strone.

> zrobilem tez fotke, ale nie wiem czy mozna z niej wyciagnac jakies wnioski

> i teraz sie zastanawiam, czy przy zmianie na przepustnice od c16nz zmienic mikser na 34mm, czy

> zostawic to co jest, bo zmiana nic nie da.

> pozdrawiam

Zamontuj obecny mikser, dokonaj regulacji, testy podczas jazdy i jeśli będzie źle to wtedy pomyśl nad mikserem o większej średnicy.

Napisano

Ja u siebie silnik 1,6 opel. wywaliłem z miksera ten palnik z dziurkami a i króciec do podłączenia węża od parownika i w miejsce powstałego otworu po króćcu wtawiłem rurkę o odpowiedniej średnicy i przez całą długość otworu po palniku.

Z tym że rurka musi być obcięta do połowy w miejscu gdzie jest otwór dolotowy na całym jego długości taka rynienka skierowana w stronę przepustnicy.

Napisano
  • Autor

> Zamontuj obecny mikser, dokonaj regulacji, testy podczas jazdy i jeśli będzie źle to wtedy pomyśl

> nad mikserem o większej średnicy.

tylko czy zmiana przepustnicy bez zmiany miksera ma jakis sens? jakby nie patrzecsrednica dolotu pozostanie taka sama - taka jak srednica miksera, ale moze sie myle:)

Napisano

Jeśli zmieni przepustnicę na większa a mikser zostawi taki sam to nic nie zmieni bo silni i tak będzie zdławiony przez mikser. lepiej zastosować taki mikser jak pisałem wcześniej.

Po testach tego miksera jest wyczuwalny przyrost mocy na LPG

wywalić palnik z miksera- to kółko z dziurkami i króciec od podawania gazu z parownika a w to miejsce wmontować taką rurkę

fotka rurki

Napisano
  • Autor

> Jeśli zmieni przepustnicę na większa a mikser zostawi taki sam to nic nie zmieni bo silni i tak

> będzie zdławiony przez mikser. lepiej zastosować taki mikser jak pisałem wcześniej.

> Po testach tego miksera jest wyczuwalny przyrost mocy na LPG

> wywalić palnik z miksera- to kółko z dziurkami i króciec od podawania gazu z parownika a w to

> miejsce wmontować taką rurkę

> fotka rurki

a skad wziales pomysl z ta rurka? i czym uszczelniles rurke w otworze?

Napisano

Pomysł wziął się z neta i przeczytaniu sporo na ten temat postanowiłem to wypraktykować no i udało się jest znaczna poprawa.

Rurka jest włożona na wcisk i nie trzeba jej uszczelniać

Napisano
  • Autor

> Pomysł wziął się z neta i przeczytaniu sporo na ten temat postanowiłem to wypraktykować no i udało

> się jest znaczna poprawa.

> Rurka jest włożona na wcisk i nie trzeba jej uszczelniać

a moglys kolego podac jakies linki? bo nic nie moge znalezc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.