Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima a upały tuż tuż

Featured Replies

Napisano

Klima potrafi czasem nie włączyć się za pierwszym razem.

Klikam przyciskiem i nic - sprężarka nie załącza się i dioda nie świeci (wentylator na 1 lub 2)

Dopiero kolejne wciśnięcie i zaskakuje, a jak już zaskoczy, to działa, dobrze chłodzi - można włączać i wyłączać.

Już 2 razy taki numer odwaliła.

Ki czort - problem z włącznikiem, sprężarką, czy czynnika mało ...?

Dodam, że ostatnio jakiś hałas chyba łożyska pojawia się po rozgrzaniu silnika, przy schodzeniu z obrotów - może to od sprężarki? panic.gif

Napisano

> Klima potrafi czasem nie włączyć się za pierwszym razem.

> Klikam przyciskiem i nic - sprężarka nie załącza się i dioda nie świeci (wentylator na 1 lub 2)

> Dopiero kolejne wciśnięcie i zaskakuje, a jak już zaskoczy, to działa, dobrze chłodzi - można

> włączać i wyłączać.

> Już 2 razy taki numer odwaliła.

> Ki czort - problem z włącznikiem, sprężarką, czy czynnika mało ...?

> Dodam, że ostatnio jakiś hałas chyba łożyska pojawia się po rozgrzaniu silnika, przy schodzeniu z

> obrotów - może to od sprężarki?

Kiedy przeglad klimy robiles? Ja bym zaczal od tego. Tylko jedz do takiego co ta wielka maszyne podlaczaja grinser006.gif Zobacza czy czynnika nei ubylo ok.gif

Napisano
  • Autor

> Kiedy przeglad klimy robiles? Ja bym zaczal od tego. Tylko jedz do takiego co ta wielka maszyne

> podlaczaja Zobacza czy czynnika nei ubylo

Jakoś równo 2 lata temu ASO wymieniało jakiś oring.

Napisano

takie same miałem objawy, wymienili cały panel sterowania wentylacją ok.gif

Napisano

> Jakoś równo 2 lata temu ASO wymieniało jakiś oring.

TO czas zrobic jak to nie pomoze to dopiero do ASO. Moze przycisk sie zacina hmm.gif

Napisano
  • Autor

> TO czas zrobic jak to nie pomoze to dopiero do ASO. Moze przycisk sie zacina

No właśnie, może to jakaś duperela.

Tam jest jeszcze zabezpieczenie, że nie włączy klimy, gdy wentylator wyłączony. MOże tutaj coś nie styka. Po schemacie patrząc, to wielkiej filozofii w tym nie ma ... ale co to jest ECM? Komputer? To poprzez niego sterowana jest klima?

Tak czy siak, jakby znów nie działało, to trzeba zapodać napięcie na ten drut co do ECM idzie? zlosnik.gif

283926313-air.JPG

post-11224-14352508765497_thumb.jpg

Napisano

> No właśnie, może to jakaś duperela.

> Tam jest jeszcze zabezpieczenie, że nie włączy klimy, gdy wentylator wyłączony. MOże tutaj coś nie

> styka. Po schemacie patrząc, to wielkiej filozofii w tym nie ma ... ale co to jest ECM?

> Komputer? To poprzez niego sterowana jest klima?

> Tak czy siak, jakby znów nie działało, to trzeba zapodać napięcie na ten drut co do ECM idzie?

ECM steruje klima bo jezeli mocno obciazasz silnik /przy wyprzedzaniu/ to wylacza klime

Napisano

Po schemacie patrząc, to wielkiej filozofii w tym nie ma ... ale co to jest ECM?

> Komputer? To poprzez niego sterowana jest klima?

> Tak czy siak, jakby znów nie działało, to trzeba zapodać napięcie na ten drut co do ECM idzie?

ECM to sterownik silnika. Jak dasz gaz w podloge to wylaczy sprezarke zeby jak najszybciej przyspieszyc.

Napisano

> Czyli jednak pstryczki ... ciekawe czy tam są tylko włączniki, czy jakaś dodatkowa inteligencja

powiem tylko że problemy zaczęły się po wymianie radia, robiłem w chevrolecie, potem sporadycznie klima przestała włączać się , aż padło

Napisano
  • Autor

> powiem tylko że problemy zaczęły się po wymianie radia, robiłem w chevrolecie, potem sporadycznie

> klima przestała włączać się , aż padło

No właśnie, a ja grzebałem pod radiem - montowałem wyświetlacz termometru i wyciągałem cały panel sterowania nawiewami i klimą hmm.gif

Napisano

> No właśnie, a ja grzebałem pod radiem - montowałem wyświetlacz termometru i wyciągałem cały panel

> sterowania nawiewami i klimą

no to chyba masz odpowiedź, być może coś obluzowało się, czekać aż kompletnie padnie (zazwyczaj w trasie jak upał) albo teraz próbować posprawdzać ok.gif

Napisano
  • Autor

> no to chyba masz odpowiedź, być może coś obluzowało się, czekać aż kompletnie padnie (zazwyczaj w

> trasie jak upał) albo teraz próbować posprawdzać

Jak znów nie będzie chciała zaskoczyć, to powalczę najpier w zlektryka ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.