Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieknie

Featured Replies

Napisano

> Jest możliwość samemu to jakoś naprawić? czy jednak bez mechanika się nie obędzie ??

> b529062010390j

Zdjecie nei bangla no.gif29062010390.jpg Wklejam za kolege

Napisano

Mam podobnie, olej z półosi kapie. Ale u ciebie to faktycznie masakra. Może zimering trzeba wymienić i gumę.

Napisano
  • Autor

też to podejrzewam i z tego właśnie moje pytanie czy samemu to jakoś da rade zrobić czy juz jakieś narzędzia i specjalna wiedza potrzebna ??

Napisano

Nigdy tego sam nie robiłem, mechanik mi wymieniał, jak kupiłem moje CC.

Napisano
  • Autor

> Nigdy tego sam nie robiłem, mechanik mi wymieniał, jak kupiłem moje CC.

To w takim razie muszę sie skontaktować z mechanikiem, samemu moze lepiej faktycznie lepiej nie grzebać bo to trzeba dobrze skrecic zlosnik.gif

Napisano

> Jest możliwość samemu to jakoś naprawić? czy jednak bez mechanika się nie obędzie ??

a jesteś w 1000% pewien że z półosi leje?

ja w zeszłym tygodniu skrzynie wymieniłem, jazda próbna i kurde leje olej jak cholera z półosi, po dokładniejszych oględzinach okazało sie że śruba w obudowie powyżej półosi niedokręcona była i olejem z niej waliło i po półosi zlewało

Napisano
  • Autor

Zmieniałem oleje w tym przy okazji w skrzyni. Z poważniejszych prac mechanik grzebał przy popychaczach, zaworach może to być co z tym zwiazane??

Napisano

wejdź pod auto i dokładnie sprawdź czy gdzieś z góry olej nie spływa, a tu sie tylko gromadzi, coś gdzieś może być nie dokręcone etc

Napisano
  • Autor

> wejdź pod auto i dokładnie sprawdź czy gdzieś z góry olej nie spływa, a tu sie tylko gromadzi, coś

> gdzieś może być nie dokręcone etc

Jutro sprawdze czy z innego miejsca kapie, wyczysczę to i poobserwuje jak sie okaże że jednak cieknie półoś to auto do mechanika oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

kapie jednak z tej gumy :/ mechanik ma mi dać znać kiedy bedzie miał czas i bedziemy działać. Tylko nie wiem jak długo z takim czymś moge jeździć bo dosyć już z tego wyleciało frown.gif

Napisano

> kapie jednak z tej gumy :/ mechanik ma mi dać znać kiedy bedzie miał czas i bedziemy działać. Tylko

> nie wiem jak długo z takim czymś moge jeździć bo dosyć już z tego wyleciało

W ogóle nie powinieneś jeździć.

Po pierwsze ryzykujesz zniszczenie skrzyni, a po drugie przy takim dużym wycieku narobisz wielkich, śliskich plam na każdych światłach, a potem motocyklista się na tym wyłoży.

Co do naprawy to trzeba wybić półośki i wymienić uszczelnienia które tam są.

W sumie prosta sprawa, chociaż wybicie tego bez kanału/podnośnika kolumnowego nie jest takie proste.

Ja opierałem łom o rant na kielichu półośki i wystarczyło solidnie pacnąć młotkiem i półośka wyskakuje.

Napisano

> W ogóle nie powinieneś jeździć.

> Po pierwsze ryzykujesz zniszczenie skrzyni, a po drugie przy takim dużym wycieku narobisz wielkich,

> śliskich plam na każdych światłach, a potem motocyklista się na tym wyłoży.

> Co do naprawy to trzeba wybić półośki i wymienić uszczelnienia które tam są.

> W sumie prosta sprawa, chociaż wybicie tego bez kanału/podnośnika kolumnowego nie jest takie

> proste.

> Ja opierałem łom o rant na kielichu półośki i wystarczyło solidnie pacnąć młotkiem i półośka

> wyskakuje.

godzina roboty pod blokiem.Odkręsasz nakrentke z piasty-klucz 32.Odkręcasz amora od zwrotnicy.Przechylasz.Walisz młotkiem i jakims trzpieniem i os wypada.Wyciągasz przegób(tu zabawa z pierścieniem)sciagasz stary uszczelniacz(to co ci poszło)delikatnie nabijasz nowy żeby go nie zniszczyc.Ważne że musi byc w tym samym miejscy co stary czyli około 5-6mm od końca tego błyszczącego na ośce od strony silnika.Zakładasz osłony,przegub(tam trzeba kupe smaru nałożyc).wkładasz do skrzyni i do zwrotnicy.Zakrecasz amora i piaste i koło i git zeby.GIF.

P.S-najpierw lepiej troche oleju z skrzyni spuscic ale u ciebie to nie wiem czy jest jeszcze co zeby.GIF

P.S2-jak nie masz żadnego pojęcia o mechanice to sie za to nie bierz bo bedzie tragedia zeby.GIF

Napisano
  • Autor

olej był wymieniany miesiąc temu wiec wydaje mi sie ze jeszcze raz sam sie wymienił i trzeba bedzie dolać zeby.GIF jakieś pojecie mam kanał też zlosnik.gif ale chyba wole nie ryzokować samemu bo to wymiana zawieszenia nie jest tylko poważniejsza robota smile.gif DZIĘKI 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.