Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cudze chwalicie a swego nie znacie

Featured Replies

Napisano

To stwierdzenie najlepiej okresla moje podjeście. Ale do rzeczy czy ktoś z "naszych" kuncikowych eksploratorów był w tej okolcy:

tutaj przy granicy

Nie powiem że nie naszła mnie ochota żeby zrealizować jakoś chęć zwiedzenia tamtych okolic. No ale na razie brak transportu więc poczekam do momentu jak sobie zanabęde coś co może pojechać nie tylko po utwardzonej drodze.

Napisano

Muszę Cię zmartwić - część tej trasy jest zamknięta - można dojechać tylko do parkingu w Bukowcu i koniec - dalej jest zakaz. Byłem tam w czerwcu tego roku.

Poza tym tam wcale szału nie ma - droga częściowo asfalu (strasznie stary) a częściowo utwardzona. Pomysły aby gdzieś skręcić są skazane na niepowodzenie - wszędzie są zakazy.

Fajna trasa jest od Czarnej Górnej przez Lipie i wyjazd leśną drogą na szosę 896 przed Lutowiskami lub z Krościenka przez Stebnik do Bandrowa i powrót przez Jałowe do Brzegów Dolnych.

Ogólnie w Bieszczadach poruszaliśmy się drogami oznaczonymi na mapie jako utwardzone-inne i czasem było naprawdę nieźle.

Mam plan spędzić znów parę dni w Bieszczadach we wrześniu (na "Wilczych Echach") i potem koniec roku i Sylwester - wtedy będzie nieco inaczej smile.gif

Napisano

Zabrałbym Cię po drodze ale psiak nie toleruje obcych w aucie zlosnik.gif

Napisano

> To stwierdzenie najlepiej okresla moje podjeście. Ale do rzeczy czy ktoś z "naszych" kuncikowych

> eksploratorów był w tej okolcy:

> tutaj przy granicy

> Nie powiem że nie naszła mnie ochota żeby zrealizować jakoś chęć zwiedzenia tamtych okolic. No ale

> na razie brak transportu więc poczekam do momentu jak sobie zanabęde coś co może pojechać nie

> tylko po utwardzonej drodze.

Tam na jakiś sensowny offroad to tylko w zorganizowanych grupach i ze wszystkimi zezwoleniami - inaczej się szybko wyprawę zakończy policja albo straż graniczna.

Polecam to miejsce:

http://naturapark.eu/

700ha prywatnego terenu, naprawdę "mocnego" (dzicz bieszczadka była tam robiona 2 lata temu).

Na miejscu mozna wypozyczyć quady albo samochody terenowe. O ile quady są nieracjonalnie drogie to zwykłe 4x4 już jest w normalniejszych cenach.

Dodatkowo można tam zabrać całą rodzinę i wszyscy będą mieli co robić.

P.S. Zdjęcia z naszego wyjazdu:

http://picasaweb.google.com/xkarol66x/2009_07_1825Bieszczady

Napisano

> Polecam to miejsce:

> http://naturapark.eu/

> 700ha prywatnego terenu, naprawdę "mocnego" (dzicz bieszczadka była tam robiona 2 lata temu).

> Na miejscu mozna wypozyczyć quady albo samochody terenowe.

No teeeraaaa to piszesz? A w zeszlym roku sie bujalem tylko na piechte po Bieszczadach pozwalajac autu sie grzac na sloncu przez 2 tygodnie. No moze poza nielicznym upalaniem po 180stopniowych zakretach grinser006.gif

Napisano

> No teeeraaaa to piszesz? A w zeszlym roku sie bujalem tylko na piechte po Bieszczadach pozwalajac

> autu sie grzac na sloncu przez 2 tygodnie. No moze poza nielicznym upalaniem po 180stopniowych

> zakretach

W zeszłym roku tam było "tylko" 350ha.

Teraz się zmienił właściciel (jak słyszałem) i przybyło jeszcze troche terenu.

Ci nowi ponoć nie są tak uczynni jak kiedyś ale mimo wszystko się w przyszłym roku wybiorę tam again z rodziną.

Pamiętam, że jeszcze w oberży Biesisko (niedaleko wetliny - to już te "Bieszczady właściwie") widziałem jakieś reklamy wyjazdów quadowych i 4x4 "zorganizowane". Może warto ten temat sprawdzić jeśli zamiast z rodziną ktoś planuje wyjazd z kilkoma kolegami. Pisali tam, że dostarczają tracki, przewodnika i załatwiają wszystkie zezwolenia.

Napisano

> Na miejscu mozna wypozyczyć quady albo samochody terenowe. O ile quady są nieracjonalnie drogie to

> zwykłe 4x4 już jest w normalniejszych cenach.

Według info na stronie quady są po 170 zł/h, taka cena rzeczywiście zabija smile.gif A orientujesz się może w jakich cenach były samochody?

Napisano

> Według info na stronie quady są po 170 zł/h, taka cena rzeczywiście zabija

Ale z tego co się po wypożyczalniach poobijałem to na dłuższy czas wychodzi duuużo atrakcyjniej.

Napisano

> Według info na stronie quady są po 170 zł/h, taka cena rzeczywiście zabija A orientujesz się może

> w jakich cenach były samochody?

Jak pisałem - tam się zmienił właściciel więc sporo się mogło pozmieniać ale o ile pamiętam było jakoś 300-400 zł za dzień.

Co do cen quadów to powiem tak... cena jest zaporowa (ponad 2x wyższa niż np. w Otwocku sie płaci za chińczyka 500) ale teren tam też był masakryczny.

Gryzlaki potrafiliśmy utopić po kierownicę w błocie tak, że trzeba było na 2 wyciągarki je wyrywać, jazda kamiennymi strumieniami to masakra dla gum i podwozia (jesli ktoś nie ma armorów) a górki takie że rolki jak najbardziej możliwe.

Nie wiem jak by się zwykłe chińczyki sprawowały w takim terenie - ja bym po prostu na takiego quada tam nie wsiadł smile.gif

Jeśli tam w tej cenie jest np. honda 500cm3+ z wyciągarka i oponami błotnymi to IMO cena jest ok. Jeśli natomiast tyle sobie chargują za 500 made in china albo jakiegoś tajwańczyka 250cm3 to jest to po prostu pomyłką - nie pojeździsz tam nigdzie na tym.

P.S. Tam jest jeszcze taka opcja, żeby wypożyczyć maszyny gdzie indziej a tam tylko się zakwaterować i jeździć.

Jakąś wypożyczalnie atv widziałem po drodze w Lesku - trza by pogooglować.

P.S.2. Troche zdjęć z 7 edycji Dziczy Bieszczadzkiej jaka się tam odbyła:

http://www.quadzik.pl/galeria.php?gid=241

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.