Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wyskalować?

Featured Replies

Napisano

Witam, chcę się dowiedzieć, jak wyskalować wskazówkę poziomu paliwa, ponieważ zmieniałem tarcze zegarowe i źle wyskalowałem. Po nalaniu benzyny do pełna wskazówka była za ''jedynką''. Nie dawno auta nie mogłem odpalić, bo brakło benzyny, a wskazówka była na jednej kresce powyżej zera.

Napisano

no to obniż ją o tą odległość co wskazywała jak było brak i będzie po problemie

Napisano

> Witam, chcę się dowiedzieć, jak wyskalować wskazówkę poziomu paliwa, ponieważ zmieniałem tarcze

> zegarowe i źle wyskalowałem. Po nalaniu benzyny do pełna wskazówka była za ''jedynką''. Nie

> dawno auta nie mogłem odpalić, bo brakło benzyny, a wskazówka była na jednej kresce powyżej

> zera.

ale to chyba nie wina wskazówki. Bo jak by pokazywała sama wskazówka więcej to i tak by się kontrolka rezerwy zapalała i byś wiedział, że nie ma paliwa.

Napisano

> ale to chyba nie wina wskazówki. Bo jak by pokazywała sama wskazówka więcej to i tak by się

> kontrolka rezerwy zapalała i byś wiedział, że nie ma paliwa.

Niedawno przerabiałem ten temat i najlepiej jest zrobić tak:

Zewrzyj ten kabelek co idzie do czujnika do masy wtedy ustaw wskazówkę żeby pokazywała dokładnie 1 (pełny bak) przy pustym zbiorniku powinna pokazywać dobrze (jeśli czujnik nie jest uszkodzony ani wskaźnik). Można też próbować dać w szereg potencjometr i tym potencjometrem wyregulować skazówkę jednak z tego typu prób wywnioskowałem że jeśli wskazówka nie jest założona tak jak ma być (pokazuje za dużo na zwartym czujniku) to przy regulacji wskaźnik będzie oszukiwał przy pełnym lub przy pustym baku-w zależności jak wyregulujemy.

Napisano

ja jak zmienialem to krecilem wskazowka do oporu. zaznaczalem kąt w ktorym wskazowka miala opor, zmienialem i wszsytko balanga.

sprobuj zatankowac do pelna i wcisnij wskazowke aby wskazywala pelny bak i gotowe, oczywiscie w samochodzie po przekreceniu kluczyka:)

Napisano

> ja jak zmienialem to krecilem wskazowka do oporu. zaznaczalem kąt w ktorym wskazowka miala opor,

> zmienialem i wszsytko balanga.

> sprobuj zatankowac do pelna i wcisnij wskazowke aby wskazywala pelny bak i gotowe, oczywiscie w

> samochodzie po przekreceniu kluczyka:)

nie trzeba tankować do pełna. Można za symulować pełny bak zwierając przewód idący do czujnika do masy (jeśli czujnik jest sprawny to właśnie przy pełnym baku zwiera ten przewód do masy

Napisano

> nie trzeba tankować do pełna. Można za symulować pełny bak zwierając przewód idący do czujnika do

> masy (jeśli czujnik jest sprawny to właśnie przy pełnym baku zwiera ten przewód do masy

po podlaczeniu do 12v wskazowka wychyla sie o wiele szybciej i dalej do oporu

Napisano

> po podlaczeniu do 12v wskazowka wychyla sie o wiele szybciej i dalej do oporu

nie podłączał bym wyjścia czujnika do 12V - to go może uszkodzić

Napisano

> po podlaczeniu do 12v wskazowka wychyla sie o wiele szybciej i dalej do oporu

i Twoim zdaniem nie ma znaczenia czy podlaczysz do masy jak nalezy czy do "plusa"? yikes.gif

Napisano

> i Twoim zdaniem nie ma znaczenia czy podlaczysz do masy jak nalezy czy do "plusa"?

oczywiscie, ze ma znaczenie, to akurat wedlug mnie jest oczywiste

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.