Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Katalizator

Featured Replies

Napisano

Czy powolna jazda bez wkręcania na obroty i częste odpalanie (jazda po mieście) mogą zamulić w jakiś sposób katalizator? A jeśli tak, to czy solidne przegonienie na wysokich obrotach, czyli de-facto porządne jego rozgrzanie, może go oczyścić i przywrócić nieco jego sprawności? Kat ma 140 tys. km.

Napisano
  • Autor

> przegoń go a sam sie przekonasz

Ja nie muszę swojego przeganiać biglaugh.gif To nie chodzi o moje cztery kółka trophy.gif

Napisano

> Ja nie muszę swojego przeganiać To nie chodzi o moje cztery kółka

to niech właściciel go przegoni - chyba nic mu sie nie stanie jak troche przejedzie się??

Napisano

> Czy powolna jazda bez wkręcania na obroty i częste odpalanie (jazda po mieście) mogą zamulić w

> jakiś sposób katalizator? A jeśli tak, to czy solidne przegonienie na wysokich obrotach, czyli

> de-facto porządne jego rozgrzanie, może go oczyścić i przywrócić nieco jego sprawności? Kat ma

> 140 tys. km.

W dieslu jest to jak najbardziej możliwe, ale w benzynie nie spotkałem się.

Napisano

> Czy powolna jazda bez wkręcania na obroty i częste odpalanie (jazda po mieście) mogą zamulić w

> jakiś sposób katalizator? A jeśli tak, to czy solidne przegonienie na wysokich obrotach, czyli

> de-facto porządne jego rozgrzanie, może go oczyścić i przywrócić nieco jego sprawności? Kat ma

> 140 tys. km.

Moja zona jezdzila 1.5km do pracy, 1.5km z pracy. Przed kazdym corocznym przegladem bralem auto na przejazdzke i palowalem na II i III biegu. Ktoregos roku nie mialem czasu na takie 'zabiegi' i auto mialo zbyt wysokie normy spalin. Pomogl drugi test po jakis 20 minutach po konkretnym 'przegonieniu'auta.

Auto nie odmulilo sie, ale normy byly w normie wink.gif.

Mowa o benzynie 1.2.

Napisano

Teśc ma lanociąga 1,5 16V. Jeździ po 5km w jedną stronę do pracy i kręci się w okół komina na takich samych odległościach. Do tego dochodzą żółwie prędkości i przy 2,5tyś obrotów zmiana biegu na wyższy (twierdzi, ze wtedy rzekomo ma mniej palić sick.gif)

Jak wsiadam raz na dwa, trzy miesiące to chodzi gorzej niż matiz. Nie czuć tych 100km dopóki nie przetrące na obwodnicy na 5tyś obrotach przez kilka dobrych kilometrwów.

Odżywa od zaraz... Da się odczuć różnicę po takim przepaleniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.