Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

failury Stilo

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Jestem z sąsiedniego kącika (Panda team). Moja siostra ma Fiata Stilo silnik 1.2, 80 KM, 6 biegowa skrzynia, 2002, 5 drzwiowy, przebieg 151 000 km, i pisze w jej imieniu

Szukajka nic nie pomogla więc pisze nowy temat:

Sprawa dotyczy:

1. "Airbag failure" - powstaje byle kiedy, gdy wjedzie sie w dziure, gdy wlaczy silnik itp. Podejrzewamy ze zalezy to od siedziska pasażera które juz raz bylo wymienane. blad mimo wszystko po pewnym czasie znow sie pojawil... jak to mozna naprawic? co sprawdzic?

2. Szyba elekrtyczna od kierowcy - nagle przestala dzialac, slychac przekaźnik jedynie... dobrze ze przestala dzialac na zamkniętej... zlosnik.gif nie rozbieralismy boczku jeszcze.

3. "Antipinch sens" - w trakcie jazdy zaswieci a po chwili zgasnie. podejrzewamy ze ma to zwiazek z szyba od kierowcy.

4. "Pwr. Steer fail" - przy wjezdzaniu na rondo wspomaganie nagle sie wylaczylo icon_eek.gif po ponownym uruchomieniu silnika wszystko wrocilo do normy - jednak nie chcielibysmy aby to sie powtarzalo np w trakcie ekstremalnej sytuacji, cyz podczas parkowania.

Pisze tutaj po to aby narazie wszystko samemu posprawdzać. przed wyjazdem do serwisu. Prosze pomozcie. Będe zobowiąznay.

Napisano

> 1. "Airbag failure" - powstaje byle kiedy, gdy wjedzie sie w dziure, gdy wlaczy silnik itp.

> Podejrzewamy ze zalezy to od siedziska pasażera które juz raz bylo wymienane. blad mimo

> wszystko po pewnym czasie znow sie pojawil... jak to mozna naprawic? co sprawdzic?

Złączki pod fotelami w pierwszej kolejności - problem znany i szkoda sie rozpisywać. Ewentualnie jak są kurtyny to jeszcze są złączki po bokach bagażnika.

> 2. Szyba elekrtyczna od kierowcy - nagle przestala dzialac, slychac przekaźnik jedynie... dobrze ze

> przestala dzialac na zamkniętej... nie rozbieralismy boczku jeszcze.

> 3. "Antipinch sens" - w trakcie jazdy zaswieci a po chwili zgasnie. podejrzewamy ze ma to zwiazek z

> szyba od kierowcy.

Tu nie wiem, ale sprawdziłbym tą dużą wtyczkę drzwi kierowcy przy zawiasach. Mi kiedyś przestał grać głośnik i pomogło wypięcie i wpiecie ponownie.

> 4. "Pwr. Steer fail" - przy wjezdzaniu na rondo wspomaganie nagle sie wylaczylo po ponownym

> uruchomieniu silnika wszystko wrocilo do normy - jednak nie chcielibysmy aby to sie powtarzalo

Jeżeli jest to sporadycznie to obstawiałbym słaby akumulator.

Napisano
  • Autor

> Złączki pod fotelami w pierwszej kolejności - problem znany i szkoda sie rozpisywać. Ewentualnie

> jak są kurtyny to jeszcze są złączki po bokach bagażnika.

w takim razie przepraszam ze tak na bezczelnego pisze ale proszę o linka smile.gif ok? smile.gif szukajka niestety nie pomaga. wrrr.gif

> Tu nie wiem, ale sprawdziłbym tą dużą wtyczkę drzwi kierowcy przy zawiasach. Mi kiedyś przestał

> grać głośnik i pomogło wypięcie i wpiecie ponownie.

dzieki. sprawdze smile.gif

> Jeżeli jest to sporadycznie to obstawiałbym słaby akumulator.

w sumie moze byc slaby... ale troche dziwne... bo w trakcie jazdy ma przeciez ladowanie... ale tez sie sprawdzi miernikiem smile.gif

jakby ktoś mial jeszcze coś to nie krępujcie sie pisac zlosnik.gif

Napisano

> w sumie moze byc slaby... ale troche dziwne... bo w trakcie jazdy ma przeciez ladowanie... ale tez

> sie sprawdzi miernikiem

ZTCW jak się za dużo kręci kierownicą to włącza się zabezpieczenie przed przegrzaniem silniczka i wyskakuje taki failur.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam jak miałem problem z AIRBAG FAILURE też nie wiedziałem co mam zrobić aż pewnego dnia znalazłem cos takiego:

http://www.kustosz.net/Stilo/AirbagFailureSolution.pdf

i mam po kłopocie a było to jakieś 8 miechów temu i terazsie nie włancza

-------------------------------------------------------------

Stilo 1.2 16V 5D 2002 r.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.