Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

?czy trzeba planować głowice podczas wym. upg?

Featured Replies

Napisano

witam czy trzeba planować głowice przy wymianie upg czy jest to konieczne czy jednak mozna wymienić tylko upg ? smile.gif

Napisano

> witam czy trzeba planować głowice przy wymianie upg czy jest to konieczne czy jednak mozna wymienić

> tylko upg ?

Trzeba ok.gif

Jesli chcesz za niedługi czas znowu wymieniac upg, to nie musisz teraz planowac...

Napisano

> witam czy trzeba planować głowice przy wymianie upg czy jest to konieczne czy jednak mozna wymienić

> tylko upg ?

Jeśli masz liniał krawędziowy a jeszcze lepiej stół traserski i możesz sobie pomierzyć czy prosta to nie musisz, generalnie wszyscy robią bo nikomu nie chce się sprawdzać.

Napisano

> Trzeba

> Jesli chcesz za niedługi czas znowu wymieniac upg, to nie musisz teraz planowac...

a własnie ze nie trzeba, wymienialismy dol silnika na gwarancji przy przelocie 60k, a procedury nie obejmuja planowania czapki i auto jezdzi do dzis bez zadnych problemow z upg hehe.gif

Napisano

> tylko upg ?

Jest to bardzo wskazane, jak silnik ma troche nalotu warto zrobi odrazu uszczelniacze i sprawdzić szczelność zaworów

Napisano

> a własnie ze nie trzeba,

wystarczy zabielić dodać chiałeś zapewne cfaniaczek.gif

Napisano

> współczuje Ci szkoły

szkoła szkołą, nieznasz mnie wiec gówno o mnie wiesz clown.gif, a pieniądze przy naprawach gwarancyjnych są najwazniejsze, jestem ciekaw czy z wlasnej kieszeni bys jezdzil i planowal klientom glowice wiedzac z gory ze nie bedziesz mial za to zwrotu kasy bo w szkole kazali zawsze to robic hehe.gif

Napisano

naprawach gwarancyjnych

czytaj naprawy gwarancyjne rozliczne miedzy dilerem a producentem

Napisano

> odpisujesz sam sobie?

żebyś mógł zrozumieć spineyes.gif

Napisano

szczerze jest to dla mnie dziwne ale nie neguję... jakiż to koncern nie wymaga planowania czapki?

Napisano

pokazałeś szkole czerwona.gifczerwona.gifczerwona.gifczerwona.gifczerwona.gifczerwona.gif

i lepiej dla Ciebie abym Cię nie poznał

banana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gifbanana-wave.gif

juz kilkoma postami pokazałeś kim jesteś bbq.gifbbq.gifbbq.gifbbq.gifbbq.gifbbq.gifbbq.gif

Napisano

> szczerze jest to dla mnie dziwne ale nie neguję... jakiż to koncern nie wymaga planowania czapki?

dla mnie tez dziwne ale jest to szczera prawda, przy wymianie dołu silnika za planowanie czapki pewien koncern z Niemiec nie zwraca pieniędzy i poniesionych kosztów za obróbkę głowicy. Kilka samochodów tak robiliśmy i jeżdżą do dziś.

Napisano

> pokazałeś szkole

> i lepiej dla Ciebie abym Cię nie poznał

> juz kilkoma postami pokazałeś kim jesteś

Życzę Ci Miłego Wieczoru i udanego tygodnia love_4.gif

Napisano

> tylko upg ?

mialem wymieniana w Marocco bez planowania zlosnik.gif

Napisano

> i lepiej dla Ciebie abym Cię nie poznał

> juz kilkoma postami pokazałeś kim jesteś

rotfl.gifzakrecony.gifhehe.gif dajesz DARCYK, dajesz... hehe.gif

Napisano

pyta chłopak czy trzeba planować...zapewne chce mieć zrobione porządnie - więc niech da do zabielenia..

A to, że w jakiś tam serwisach nie zabielają bo im kasy nie zwrócą ( 70pln beksa.gif) to tylko anty-reklama dla niego...

PS Jaki to serwis?

Napisano

> tylko upg ?

teoretycznie żeby to miało ręce i nogi powinno sie planowac głowice i blok , a od jakiegos czasu zapanowała taka moda zeby tylko równac głowice (mechanikom sie juz nie chce bloków wyciągac bo kasa praktycznie taka sama za robote ) no a jak tak mechanicy robią to kazdy myśli ze zrobi glowice i bedzie cacy , fakt autopojezdzichwile ale napewno nie tyle co fabryka,

a teraz widze ze mechanizatory robią postępy i nawet sie im juz głowicy nie chce równac sick.gifsick.gifsick.gif i oddaj tu komus auto do roboty

a tak dla ciekawostki dodam ze kilka starszych mechaników mi opowiadało ze kiedys jak upg były ciezko dostępne w sklepach to wystarczyło wyrównac głowice+blok i nie dawali zadnej uszczelki wystarczył zwykły smar i wszystko było ok , a zeby zedrzec głowice trzeba było uzywac młotka i przecinaka tak to wszystko bylo zlepione zlosnik.gif (ale jak juz pisałem to tylko i wyłacznie zwykła ciekawostka i nie proponuje nikomu takich zastosowan w naszych czasach zlosnik.gif )

Napisano

> tylko upg ?

Ja poszedłem na łatwiznę, splanowałem czapkę ale nie splanowałem bloku i dałem kanapkę na stalówkach... Ujechałem 12km...

Teraz się wziąłem ostro, splanowałem i blok i głowicę, dałem kanapkę na stalówkach i jeździ... hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.