Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nissan primiera

Featured Replies

Napisano

mam takie pytanie ile moze kosztować wymiana rozrządu w nissanie Primera 1.6 16v dohc??

Napisano

> mam takie pytanie ile moze kosztować wymiana rozrządu w nissanie Primera 1.6 16v dohc??

ga16?

a co ty chcesz wymieniac ?

łancuch krotki, dlugi, slizg, czy moze napinacz ? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ga16?

> a co ty chcesz wymieniac ?

> łancuch krotki, dlugi, slizg, czy moze napinacz ?

no to jest 1.6 na łańcuszku i dziwne odgłosy takie mi dochodzą od strony rozrządu

Napisano

> no to jest 1.6 na łańcuszku i dziwne odgłosy takie mi dochodzą od strony rozrządu

jaki to ma prawdziwy przebieg ?

troche o cenach

zamiennikow z IC sie nie montuje *( znaczy mozna jak chcesz sprzedac 2 dni po )

koszt zamiennikow za calosc to max 500pln skromny.gif ( mi do ga14de wyliczyli 400+ robocizna )

tyle ze od razu gosc z warsztatu powiedzial ze to nie ma sensu (czytaj: moze jak dobrze pojdzie na 5kkm bedzie lepiej )

koszt orginalow w serwisie nissana to CA~1600pln

rozrzad w tych silnikach jest przewidziany na okolo 300kkm a przegladajac nissanklub.pl znajdziesz absurdalne wrecz przebiegi (4ookkm to norma )

wiec wybor nalezy do ciebie

Napisano

> no to jest 1.6 na łańcuszku i dziwne odgłosy takie mi dochodzą od strony rozrządu

Sprawdz moze poziom oleju przy okazji zlosnik.gif

Bo z tego co kojarze to chyba napinany jest cisnieniem oleju.

Nawet jesli halasuje to pewnie nie trzeba wymieniac calosci,ale to mozna stwierdzic dopiero po rozebraniu ok.gif

Napisano

> Sprawdz moze poziom oleju przy okazji

> Bo z tego co kojarze to chyba napinany jest cisnieniem oleju.

dobrze kojarzysz zlosnik.gif tyle ze nie do konca, poziom oliwy w silniku nie ma tu nic do rzeczy

> Nawet jesli halasuje to pewnie nie trzeba wymieniac calosci,ale to mozna stwierdzic dopiero po

> rozebraniu

owszem mozna wymienc sam napinacz ( nowy orginal okolo 500pln) tyle ze łancuch tez sie moze rozciagnac

zebatki na walkach moga sie zetrzec itd itp

grinser006.gif

Napisano

> owszem mozna wymienc sam napinacz ( nowy orginal okolo 500pln) tyle ze łancuch tez sie

> moze rozciagnac

> zebatki na walkach moga sie zetrzec itd itp

No ale i tak bez rozebrania tego sie pewnie nie da ocenic zlosnik.gif

Napisano

sprawdź czy to nie pompa wody... u mnie tez były niepokojące odgłosy do czasu.. kiedy nagle w drodze z pracy nie stanęła pompa, wymieniłem pompę i jak ręka odjął zeby.GIF

Napisano
  • Autor

no mój niby ma ok 200000kkm także rozrząd jeszcze powinien chodzić no własnie jak tak słuchałem to możliwe że to z któregoś elementu musze sie pobawić pościagać paski i słuchać a jaki jest koszt takiej np pompy wody??

Napisano

> no mój niby ma ok 200000kkm także rozrząd jeszcze powinien chodzić no własnie jak tak słuchałem to

> możliwe że to z któregoś elementu musze sie pobawić pościagać paski i słuchać a jaki jest

> koszt takiej np pompy wody??

pompa wody do nissana sunny 1,6 16v (na gaźniku, nie pamietam teraz dokładnego oznaczenia silnika) kosztowała mnie całe 115 zł + 50 zł za płyn chłodzący + 100 zł za wymianę i 3 godziny czasu

sprawdz czy luzów nie masz na pompie ani na żadnym innym elemencie

w słoneczku mojej mulher.gif jest ponad 260tyś na liczniku i pompa zrobiła sie lekko luźna i po kilku km stanęła, na szczescie akurat ja jechałem to się silnik nie zagotował

Napisano
  • Autor

ale ten mój to wtrysk jest z tego co mi sie zdaje 270751858-jezyk.gif a nie gaźnik no to j własnei planuje w sobotę popatrze to wszystko a może to być np rolna napinacza paska od sprężarki??

Napisano

> ale ten mój to wtrysk jest z tego co mi sie zdaje a nie gaźnik no to j własnei planuje w sobotę

> popatrze to wszystko a może to być np rolna napinacza paska od sprężarki??

moze t byc jakakolwiek częśc "rolkowa" a jaką spręzarkę masz na myśli ??

Napisano
  • Autor

> moze t byc jakakolwiek częśc "rolkowa" a jaką spręzarkę masz na myśli ??

od klimatyzacji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.