Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne zachowanie.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam taki dziwny problem z moim Uno 1.1 na gaźniku. Problem polega na tym, że od czasu do czasu w trakcie zwykłej jazdy nagle czuć delikatne szarpnięcie i samochód będąc na biegu przestaje reagować na pedał gazu i zaczyna zwalniać taki jak by go zalewało albo nie dostawał paliwa, natomiast gdy w trakcie tego wcisnę sprzęgło to zapalają się kontrolki i silnik gaśnie. Muszę wtedy zatrzymywać samochód i po tym nie chce przez chwile odpalić. Muszę go kręcić ze 4 razy żeby dopiero ruszył. Taka sytuacja dzieje sie kiedy mu się spodoba tzn mogę jeździć przez tydzień i nic się nie dzieje, albo potrafi się tak "zacinać" co drugi dzień pad.gifconfused.gif

Jak byłem u Mechanika to stwierdzi ze to może być wina korka od wlewu paliwa bo przy odkręcaniu jego słychać jak syczy powietrze. Ale to syczenie występowało wcześniej i nie było takich problemów. Stwierdził że do Baku dostaje sie powietrze ktore potem idzie do Gaźnika zamiast paliwa. Czy to możliwe??

Napisano

>

> Jak byłem u Mechanika to stwierdzi ze to może być wina korka od wlewu paliwa bo przy odkręcaniu

> jego słychać jak syczy powietrze. Ale to syczenie występowało wcześniej i nie było takich

> problemów. Stwierdził że do Baku dostaje sie powietrze ktore potem idzie do Gaźnika zamiast

> paliwa. Czy to możliwe??

hahaha.gif

Napisano

> Witam.

> Mam taki dziwny problem z moim Uno 1.1 na gaźniku. Problem polega na tym, że od czasu do czasu w

> trakcie zwykłej jazdy nagle czuć delikatne szarpnięcie i samochód będąc na biegu przestaje

> reagować na pedał gazu i zaczyna zwalniać taki jak by go zalewało albo nie dostawał paliwa,

> natomiast gdy w trakcie tego wcisnę sprzęgło to zapalają się kontrolki i silnik gaśnie. Muszę

> wtedy zatrzymywać samochód i po tym nie chce przez chwile odpalić. Muszę go kręcić ze 4 razy

> żeby dopiero ruszył. Taka sytuacja dzieje sie kiedy mu się spodoba tzn mogę jeździć przez

> tydzień i nic się nie dzieje, albo potrafi się tak "zacinać" co drugi dzień

> Jak byłem u Mechanika to stwierdzi ze to może być wina korka od wlewu paliwa bo przy odkręcaniu

> jego słychać jak syczy powietrze. Ale to syczenie występowało wcześniej i nie było takich

> problemów. Stwierdził że do Baku dostaje sie powietrze ktore potem idzie do Gaźnika zamiast

> paliwa. Czy to możliwe??

Nie znam się aż tak dobrze na mechanice, ale takiego żartu jeszcze nie słyszałem rotfl.gif

Napisano
  • Autor

Też mi się w to zbyt nie chciało wierzyć dlatego pytam o ten problem tutaj wink.gif

Napisano

Chyba cos przekręciłeś, jeśli po odkręceniu korka słychać syczenie to zasysa powietrze do środka- w baku robi się podciśnienie. Może być taki przypadek że jak będzie zatkany odpowietrznik to po zatankowaniu pełnego baku i jazdy do pustego może się wytworzyć takie podciśnienie że pompka mechaniczna może mieć problem z zasysaniem paliwa, ale to jest mało prawdopodobne. Jak ci zdechnie auto, ściągnij obudowę filtra i zobacz czy nie stoi Ci paliwo na przepustnicy łącznie z tymi przegrodami na górze gaźnika. Może jest tak że przytnie pływaka i przeleje paliwo górą- miałem tak.

Napisano
  • Autor

> Chyba cos przekręciłeś, jeśli po odkręceniu korka słychać syczenie to zasysa powietrze do środka- w

> baku robi się podciśnienie. Może być taki przypadek że jak będzie zatkany odpowietrznik to po

> zatankowaniu pełnego baku i jazdy do pustego może się wytworzyć takie podciśnienie że pompka

> mechaniczna może mieć problem z zasysaniem paliwa, ale to jest mało prawdopodobne. Jak ci

> zdechnie auto, ściągnij obudowę filtra i zobacz czy nie stoi Ci paliwo na przepustnicy łącznie

> z tymi przegrodami na górze gaźnika. Może jest tak że przytnie pływaka i przeleje paliwo górą-

> miałem tak.

No ale przy odkręceniu korka delikatnie go wypycha.

Napisano

> No ale przy odkręceniu korka delikatnie go wypycha.

Identyczne objawy miałem przy padaniu UPG.

Nagle samochód zaczął tracić moc, mimo gazu utrzymywal prędkość bądź zwalniał, wciskanie sprzęgła powodowało szarpnięcie i auto gasło...

Dym z rury nie leci intensywniejszy ostatnio?

Napisano

Auto stało długo na słońcu? Jeśli tak to opary z benzyny.

Napisano

U mnie zawsze zasysa powietrze przy otwieraniu jeśli tankuję w momencie kiedy jest prawie pusto w baku zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif jak choćby dzisiaj zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif ale nigdy nie zwróciłem uwagi czy korek jest w tym momencie wypychany hmm.gif w każdym razie syczenie jest normalnym objawem jeśli masz mało paliwa ok.gif

Napisano
  • Autor

> Identyczne objawy miałem przy padaniu UPG.

> Nagle samochód zaczął tracić moc, mimo gazu utrzymywał prędkość bądź zwalniał, wciskanie sprzęgła

> powodowało szarpnięcie i auto gasło...

> Dym z rury nie leci intensywniejszy ostatnio?

No u mnie przy wciśnięciu sprzęgła nie ma szarpnięcia, a co do mocy to raz jeździ elegancko a nie raz trochę muli :/ A na dym w sumie nie zwracałem uwagi tongue.gif

A można jakoś sprawdzić w jakim stanie jest UPG??

Napisano
  • Autor

> Auto stało długo na słońcu? Jeśli tak to opary z benzyny.

Zawsze stoi na słońcu chyba że dopiero jak zachodzi słońce. A to syczenie występuje u mnie odkąd mam samochód.

A czy ten Korek od paliwa to on powinien przepuszczać powietrze czy powinien być szczelny??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.