Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimka

Featured Replies

Napisano

Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Stilonka 1.9 JTD tylko że nie mam w nim klimy a nie chcę go sprzedawać bo jest w idealnym stanie i tu moje pytanko gdzie i za ile można by założyć klimę i czy będzie działała najlepiej żeby było to w okolicy Wawy cool.gif

Napisano

> Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Stilonka 1.9 JTD tylko że nie mam w nim klimy a nie chcę go

> sprzedawać bo jest w idealnym stanie i tu moje pytanko gdzie i za ile można by założyć klimę i

> czy będzie działała najlepiej żeby było to w okolicy Wawy

Ktoś tutaj sam to zrobił kompletując części.

Wycena ASO wszystko na nowych częściach szybko by Cię wyleczyła z tego pomysłu sciana.gif

Mnie szukajka nie lubi, może ktoś Cię linkiem do tamtych postów wspomoże. 20.GIF

Napisano

Zbyt często się kolega nie odzywa. Ale jakoś chyba cougar ma nick?

Napisano
  • Autor

no mnie też nie lubi albo ja jej nie ogarniam spineyes.gif ale jak tkoś był by tak miły i pomógł będę wdzięczny zlosnik.gif

Napisano

> =

> => linka # 2

Ale tu chyba nie to ? hmm.gif

Cougar przerabiał klimę manualną na klimatronika,

a tu chodzi o założenie klimy do samochodu, w którym w ogóle jej nie ma ?

Majaczy mi się, że ktoś taką operację tez ćwiczył, ale nie mogę sobie przypomnieć, kto.

Napisano

> Majaczy mi się, że ktoś taką operację tez ćwiczył, ale nie mogę sobie przypomnieć, kto.

Ja nie kojarzę, żeby ktoś taką operację przeprowadził, tak więc Cougar jest w tym miejscu IMHO najbogatszy w wiedzę ok.gif

Napisano

Zaden problem. Zalozenie klimy rozi sie tym ze musisz dolozyc extra jeden dzien na zamontowaniesprezarki, rurek parownika chodnicy i tyle, niewiele wiecej roboty, koszty tez nie sa duze jesli porownasz z wymiana auta, koszt czesci do srodka (polecam klimatornik odrazu) to ok 600zl z nabiciem klimy, koszt czesci do komry silnika szacuje na max 500-700zl, sadze ze jak dobrze zagadasz to dostaniesz klime kompletna za ok 1000-1400zl do tego zamontowac i nabic i klima jk nowa. Nie boj sie naprawde nie jest to skomplikowane a jedynie czasochlonne, trzeba liczyc na taki montaz ok 2-3 dni (samemu). Nie wiem ile kosztuje robocizna w warsztacie bo sie nie orientowalem ale sadze ze warsztat za montaz wzialby ok 1000-1500zl wiec sie nie oplaca zlecac tego komuns tylko robic samemu. Zakladam ze temperature zewnetrzna ci pokazuje normalnie, wiec i magistrala can wysyla wszystkie informacje, ejdynie potrzebny ci bedzie czasowstrzymywacz dla panelu klimatyzacji, aha jak bedziesz kupowac klime to kupuj ja z ogrzewaniem dodatkowym (czyli najlepiej szukac z JTD-ka klimatronika) aczkolwiek nie jest to obowiazkowe ale mile w zimie(zawsze szybe szybciej rozmrozi)

Napisano
  • Autor

Dzięki wam za pomoc. Ja to chyba sam się za to nie wezmę bo nie mam o tym pojęcia ale już wiem mniej więcej o co chodzi cool.gif

Napisano

kolega cuguar przerabiał manualną klimę na klimatronik, ale założenie do auta które ma tylko nawiew jest nieopłacalne co z tego że kupimy cały zestaw z jakiejś aukcji lub szrotu możemy założyć ją sami , potem serwis i examiner ale i tak koszta duże, firmy specjalizujące się w zakładaniu sporo kasują oslabiony.gif

nasuwa mi się pytanie jak silnik podniesie obroty po włączeniu klimatyzacji panic.gif

Napisano

> nasuwa mi się pytanie jak silnik podniesie obroty po włączeniu klimatyzacji

Trzeba mu dodrutować kawałek wiązki i będzie ok. Na kąciku bbm w ubiegłym roku kolega puzon2 przerabiał temat.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.