Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pada nawiew - pomozcie

Featured Replies

Napisano

Hej

mam taki problem z pieknym fiaciorem. Od dluzszego czasu jest taki myk ze dmuchawa zalacza sie dopiero po przejechaniu jakiejs odleglosci(roznej) a najlepiej jakby byly jakies dziury, znaczy sie pewnie cos nie styka lub koncza sie szczotki w silniku od dmuchawy. no i teraz jest problem.

We fiaciorze sa poduszki, klima i zaczalem lokalizowac gdzies silnik od nawiewu i za czorta nie moge go odnalezc. Wyciagnalem schowek i dalej go nie widze (a z tego co wyczytalem w historii to powinien byc gdzies po stronie pasazera passed_out.gif. Jak mam wyciagniety schowek to tylko cos od poduszek widze wielkiego passed_out.gif

dajcie jakies namiary gdzie znajde ten silnik ( moze go wykrece, albo moze ktos mial podobny problem jak moj i moze to nie silnik ale co innego ??

za wszelkie sugestie bede wdzieczny

Napisano
  • Autor

> Szukajka się kłania

> Wentylator nawiewu

fakt, jak czlowiek jest slepy i bladzi to tak jest wink.gif

dzieki

no to teraz mam pytanka bo jak rozkrecilem przedmuchalem popsikalem dalej nie dziala.

wlaczylem miernik pod kostke, no i niestety brak napiecia na wszystkich biegach.

ktos ma moze pomysl co i jak ???

jak sie dobrac do pokretla ?? - moze ono cos nie bangla passed_out.gif

a moze ma ktos schemat elektryczny tych podlaczen ??

Napisano
  • Autor

a moze ktos wie jak wymontowac panel nawiewu ( te cale pokretla ?? rozkrecilem srubki i niestety nei wiem jak sie dalje dobrac bo jakis opor czuje wink.gif

Napisano

> a moze ktos wie jak wymontowac panel nawiewu ( te cale pokretla ?? rozkrecilem srubki i niestety

> nei wiem jak sie dalje dobrac bo jakis opor czuje

A zdjąłeś już tą konsolkę z przełącznikami i nawiewami?

Napisano
  • Autor

> A zdjąłeś już tą konsolkę z przełącznikami i nawiewami?

z nawiewami( z kratkami ) tak

i nawet odkrecilem juz te sam pokretla i tam z tylu jest blaszka sprezynujaca ( btw po co ???) tez adjalem i juz zaczalem manipulowac tymi przelacznikami :

[image]http://img16.allegroimg.pl/photos/400x300/10/94/64/75/1094647527[/image]

ale one maja linkiz tylu podlaczone no i nie widze i nie wiem jak tym manipulowac passed_out.gif

qrcze a najlepszy jest myk z tymi nawiewami, ze jak wlacze przycisk klimy to silnik dmuchawy na 1 sie odpala, wychodzi na to ze cos jednak ten przelacznik nie bangla passed_out.gif, ktos to moze regenerowal, czyscil ??

Napisano

> qrcze a najlepszy jest myk z tymi nawiewami, ze jak wlacze przycisk klimy to silnik dmuchawy na 1

> sie odpala, wychodzi na to ze cos jednak ten przelacznik nie bangla

Tak ma być, musi być przedmuch powietrza na uruchomionej klimie.

Napisano
  • Autor

> Tak ma być, musi być przedmuch powietrza na uruchomionej klimie.

to co ten potencjonetr do obrotow nawiewu umarl ??

Napisano

> to co ten potencjonetr do obrotow nawiewu umarl ??

calkiem mozliwe - mi padl w zeszlym roku - koszt bodajrze jakies 50-60 zl w ASO

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

No to ja powroce do tematu.

wczesniej jeszcze olalem sprawe bo poprzejechaniu paru km dmuchawa sie wlaczala i bylo git, no niestety po weekendzie dmuchawa padla na amen passed_out.gif

no i kroki jakie podjalem :

1. rezystancja na linii silnik dmuchawy(kostka przy silniku kabel pom.) a kostka przy potencjometrze dmuchawy (kol pom) jest mierzalna

2. Jak wlacze klime dmuchawa chodzi na jedynce - znaczy sie nie ma problemu z zasilaniem i z silnikiem dmuchawy(tak mi sie wydaje) jak mam wlaczona klime - napiecie na kostce przy silniki 12.5 jak nie ma klimy, napiecia brak)

czy mozna zbadac co jest nei tak - jakies obejscia - jak sprawdzic co kleknelo ?? ktos moze pomoc ???

bede wdzieczny

Napisano
  • Autor

> No to ja powroce do tematu.

> wczesniej jeszcze olalem sprawe bo poprzejechaniu paru km dmuchawa sie wlaczala i bylo git, no

> niestety po weekendzie dmuchawa padla na amen

> no i kroki jakie podjalem :

> 1. rezystancja na linii silnik dmuchawy(kostka przy silniku kabel pom.) a kostka przy

> potencjometrze dmuchawy (kol pom) jest mierzalna

> 2. Jak wlacze klime dmuchawa chodzi na jedynce - znaczy sie nie ma problemu z zasilaniem i z

> silnikiem dmuchawy(tak mi sie wydaje) jak mam wlaczona klime - napiecie na kostce przy silniki

> 12.5 jak nie ma klimy, napiecia brak)

> czy mozna zbadac co jest nei tak - jakies obejscia - jak sprawdzic co kleknelo ?? ktos moze pomoc

> ???

> bede wdzieczny

To zadam jeszcz jedno pytanie, gdzie znajde przekaznik od nawiewu ?? (nie ten od pierwszego biegu) - gidzesz przy stacyjce ??

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No to finalnie moze komus sie przyda.

Do wymiany poszedl przekaznik od nawiewow - 12v 30 A - 5 nozek.

Znajduje sie w bravo 1.4 12v 1997+klima pod schowkiem pasazera kolo nagrzewnicy, sa dwa obok siebie - jeden od pierwszego biegu( i klimy) drugi od dmuchawy.

Moze komus sie uda, ja zanim do tego doszedlem pol auta rozebralem wink.gif

pozdro i milego wiania wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.