Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik położenia pedału hamulca

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu pytałem Was o problem związany z komunikatem (ABS/EPS/ASR nie do użycia). Skierowano mnie wówczas na stronę :

http://punto.org.pl/zrobtosam/model199czyligpievo/223

Wszystko fajnie i ładnie, ale jak się dostać do tego przełącznika - czujnika położenia pedału hamulca. Różne akrobacje wykonywałem, ale nie udało mi się wyciągnąć tego "cusia". Ma ktoś jakiś patent jak to zrobić, albo wprawę i mógłby pomóc ?

Napisano

włącz silnik , koniecznie wciśnij pedał hamulca , musi całkowicie biała osłona pójść w kierunku tylu auta , jak masz nowy to widzisz ze są 2 zatrzaski z jego lewej i prawej , jak je odblokujesz cofnie się w kierunku przodu auta , dostęp jest fatalny , można sie fajnie pociąć o elementy metalowe ok.gif

Napisano

> trzeba go przekręcić przy wyciąganiu,

Swoją drogą skąd wytrzasnąłeś teorię przekręcania ?? Widać, że tego nie robiłeś, a piszesz głupoty. Jak można przekręcić coś w kształcie kwadratu?

do autora podpowiedź :

dzisiaj jeszcze raz wywaliłem to dziadostwo :

poproś kogoś ,żeby trzymał nogę na hamulcu i oczywiście odpal silnik żeby napompowało ciśnienie w układzie , musi byc wciśnięty na maxa hamulec, wtedy czerwony kołnierz wyjdzie CI jeszcze bardziej i nie będzie blokował już 2 zatrzasków z lewej i prawej strony, wtedy wystarczy delikatnie płaskim śrubokrętem podważyć zatrzask i wychodzi bez problemu w kierunku silnika , nie polecam kupna nowego czujnika , szkoda 100zł , rozłóż go, dognij styki i psiknij kontaktem, będzie jak nowe ok.gif zakładaj analogicznie już bez odpalonego silnika , wyjmij tylko czerwony kołnierz i zatrzaśnij w otworze ok.gif

Napisano

> Swoją drogą skąd wytrzasnąłeś teorię przekręcania ?? Widać, że tego nie robiłeś, a piszesz głupoty.

> Jak można przekręcić coś w kształcie kwadratu?

a robiłeś to kiedyś w MK1 lub MK2. Może Ozi myślał iż tez tam się go przekręca. Dodam iż też jest prostokątny a element który montujesz jest w kształcie walca.

284013394-DSC02956.jpg

post-73283-14352509073069_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.