Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ANTENY CB NA NASZYCH UNIACZKACH :p

Featured Replies

Napisano

grinser006.gifWitam dzis nie typowe pytanie na nszym kaciku gdyz zamiezam zmienic antene cb mam w tej chwili presidenta floride ale chce ja sprzedac i zastanawiam sie nad kupnej anteny montowanej na stale a teraz pytanie do was w jakim miejscu macie zamontowane stalki i jakie polecacie ja sie zastanawiam nad czyms takim

http://allegro.pl/item1134620362_wersja_montazowa_sirio_ml_145_made_in_italy_lodz.html

confused.gif

Dodam jeszcze moje radyjko to Onwa MK3

Napisano

> dziękuje dobranoc

Na powyższym zdjęciu zaprezentowano drzewa wiśniowe, dom moich rodziców i kawałek niemocy rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

BTW - najlepsza na świecie jest dziura w dachu waytogo.gif ale w przypadku onwy i CB jako antyradaru wystarczy nawet antena położona w bagażniku grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> BTW - najlepsza na świecie jest dziura w dachu ale w przypadku onwy i CB jako antyradaru

> wystarczy nawet antena położona w bagażniku

po co dziura jak można twój patentowy uchwyt zrobić zlosnik.gif

btw

nawet kabel sam by styknał grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Na powyższym zdjęciu zaprezentowano drzewa wiśniowe, dom moich rodziców i kawałek niemocy

> BTW - najlepsza na świecie jest dziura w dachu ale w przypadku onwy i CB jako antyradaru

> wystarczy nawet antena położona w bagażniku

Co do Onwy to mam ja od poczatku inie narzekalem ale zawsze mialem dluzsza antene tzn midlanda 145 ale w uno mnie troche wkurzalo chowanie jej dlatego skusilem sie jesienia na zamiane z kumplem na te floride na poczatku myslalem ze mi styknie ale jak teraz troche pojezdzilem i wsiadlem do brachola do auta ma tez onwe mk3 tylko na dluzszym bacie to klamka zapadla zmiana na cos innego a dlatego chce montazowa bo wystarczy samego bata schowac a kabel mozna na stale no i wiadomo montazowa jest lepsza bo ma mase na stale z buda a nie przez magnes 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Co do Onwy to mam ja od poczatku inie narzekalem ale zawsze mialem dluzsza antene tzn midlanda 145

> ale w uno mnie troche wkurzalo chowanie jej dlatego skusilem sie jesienia na zamiane z kumplem

> na te floride na poczatku myslalem ze mi styknie ale jak teraz troche pojezdzilem i wsiadlem

> do brachola do auta ma tez onwe mk3 tylko na dluzszym bacie to klamka zapadla zmiana na cos

> innego a dlatego chce montazowa bo wystarczy samego bata schowac a kabel mozna na stale no i

> wiadomo montazowa jest lepsza bo ma mase na stale z buda a nie przez magnes

Magnesówka w dobrym miejscu (czytaj: środek dachu, a najlepiej środek auta) będzie lepsza niż podobnej długości bat na stałe w złym miejscu.

Ten mój uchwyt może nie ingeruje w blacharkę, może jest i fajny ale na pewno nie daje najlepszych rezultatów w nadawaniu/odbiorze bo jest na skraju dachu, zasięg do tyłu jest znacznie gorszy niż do przodu itp... Jeśli na prawdę chcesz coś poprawić a nie tylko zmienić to wal dziurę w środku dachu.

Napisano

Na razie jeszcze się męczę z Sirio ML145 na magnesie, ale... Niebawem wyląduje w dachu główka PL, centralnie nad lampką. Najlepiej jak by się dj_bogus odezwał w temacie zlosnik.gif

Napisano

> Na razie jeszcze się męczę z Sirio ML145 na magnesie, ale... Niebawem wyląduje w dachu główka PL,

> centralnie nad lampką. Najlepiej jak by się dj_bogus odezwał w temacie

hehehe co pisać antena centralnie na środku dachu troszkę duza. klik

tu jest pokazany montaż CB w dachu jak to u mnie wygląda zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Dzieki za pokazanie co i jak dzis do mnie przyszla moja antenka zdecydowalem sie na Lemm AT1500 montowana na klape za pomoca uchwytu zobacze jaki efekt koncowy bedzie 270751858-jezyk.gif

(tylko musze jechac zestroic bo na probe zalozylem bez lutowania wtyczki i kupa straszna jak na razie oslabiony.gif ) napisze jaki efekt bedzie po zestrojeniu i zalozeniu wszystkiego jak sie nalezy ale kto wie moze tez sie skusze na dziurke w dachu hahaha.gif

Napisano

> Dzieki za pokazanie co i jak dzis do mnie przyszla moja antenka zdecydowalem sie na Lemm AT1500

> montowana na klape za pomoca uchwytu zobacze jaki efekt koncowy bedzie

> (tylko musze jechac zestroic bo na probe zalozylem bez lutowania wtyczki i kupa straszna jak na

> razie ) napisze jaki efekt bedzie po zestrojeniu i zalozeniu wszystkiego jak sie nalezy ale

> kto wie moze tez sie skusze na dziurke w dachu

to masz cos nie teges zlosnik.gif

moja bez strojenia ciągła jak murzyńska oink.gifzlosnik.gif

Napisano

> Dzieki za pokazanie co i jak dzis do mnie przyszla moja antenka zdecydowalem sie na Lemm AT1500

> montowana na klape za pomoca uchwytu zobacze jaki efekt koncowy bedzie

> (tylko musze jechac zestroic bo na probe zalozylem bez lutowania wtyczki i kupa straszna jak na

> razie ) napisze jaki efekt bedzie po zestrojeniu i zalozeniu wszystkiego jak sie nalezy ale

> kto wie moze tez sie skusze na dziurke w dachu

Uchwyt typu "dzwonek?"

Wybrałeś najgorszą opcję... poza tym niszczy blachę od spodu.

Napisano
  • Autor

> to masz cos nie teges

> moja bez strojenia ciągła jak murzyńska

Chyba mam bo bylem dzis zestroic ale deszcz padal i nie chcialo sie nam kombinowac okazuje sie ze chyba masy nie ma ja w miare odbieram ale mnie nie slychac wcale frown.gif w poniedzialek moze lepsza bedzie pogoda to na nowo bede musial zalozyc antenke smile.gif nie orientujecie sie przypadniem czy w naszych unomobilach jest masa na klapie bo wlasnei mam na klapie zalozona antenke na uchwycie hmm.gif???

Napisano

> nie orientujecie sie przypadniem czy w

> naszych unomobilach jest masa na klapie bo wlasnei mam na klapie zalozona antenke na uchwycie

> ???

Wydaje mi się że jak ostatnio coś sprawdzałem to była masa na klapie ok.gif

Napisano

ja miałem dziure w klapie i banglało super do momentu jak jakiś s... nie wyrwał anteny z częścią klapy wrrr.gif

Napisano
  • Autor

No faktycznie jakis S...... takiego to zaraz z but.gif w mlot.gif a co do mojej antenki juz jest wszystko oki doprowadzilem dodatkowa mase kabelkiem do mocowania silownika i pojechalem zestroic generalnie u mnie byla slaba masa na klapie confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.