Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hultaj getz - warto czy nie?

Featured Replies

Napisano

mysle o wymianie renówki zonki na cos innego

w oko wpadł Getz - pytanie czy jest sens pchać się w Hyundaja ? jak to sie sprawuje?

jak wypada silnik 1.1 i 1.3 ?

samochód w 100% będzie śmigał po wawie

z moja zona za kółkiem wiec osiągi sa na ostatnim planie

powiedzcie na co zwrócić uwage przy oględzinach ? - jakies typowe bolączki tego modelu?

Napisano

Witaj smile.gif

Uzytkuję takowego od 1.5 roku (1.3 82KM 2004 rok obecny przebieg prawie 80k km).

Przejechane prawie 30k km i rzeczy wymienianych było:

- łożysko koła przedniego (musiałem zimą w jakaś dziurę przyfasolić) i zaczęło wyć po ok 2-3 miesiacach.

- klocki przód (po przejechaniu po 70k km od nowości)

- olej+ filtry i sprawdzenie klimy (ale to juz eksploatacyjne rzeczy) przewody i świece, bo na jendym było przebicie.

z dodatkowych problemów to mam odkad go kupilem co jakis czas zapala sie ze slaba wydajnosc katalizatora, ale przez prawie 15k km był spokój, teraz mi sie czasem pojawia.

2 miesiace po zakupie założyłem gaz i nie żałuję decyzji.

Benzyny palił ok. 8-8.2 w jeździe mieszanej z przewagą miasta.

W trasie przy jeździe tak 90-100 wyszedł mi ok 6.6

Na gazie pali od 9-9.2 w jeździe mieszanej z przewagą miasta.

Do 9.6 przy jeździe miejskiem w korkach do 10 zima lub latem z klimą.

W trasie tak 90-100 z klimą w granicach 8.2 bez klimy ok 7.8-8.

Pozatym auto obszerne i sztywno zawieszone.

Jeśli chodzi o silnik to żwawy, ale od 2.5k PRM. Miedzy 3.2, a 4 robi sie troche głośno, a potem idzie do odcinki bezproblemowo.

Do jazdy miejskiej aż nadto (1. 50,2. 90,3.140,max 183 licznikowe 172 GPS) przy standardowym rozmiarze opon.

Szukaj egzemplarzy z klimą sporo jest ich.

Jesli kupowany w Polsce to w więszkości ma 1xpp do 2004, potem 2xpp, klima, 4xel szyby.

Brak elektrycznych lusterek i przecimgielnych przednich.

Z tyłu 3 x 3 punktowe pasy.

W Polsce sprzedawali albo z klimą albo z ABSem - takei mieli widzimisie wink.gif chociaż polskie egzemplarze znajdziesz pewnie takie i takie.

Kuzyna żona jeździ takim samym tylko z 2005 roku i jak narazie wymieniła gumy na stabilizatorze, klocki i jeden łącznik stabilizatora.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witaj

> Uzytkuję takowego od 1.5 roku (1.3 82KM 2004 rok obecny przebieg prawie 80k km).

> Przejechane prawie 30k km i rzeczy wymienianych było:

> - łożysko koła przedniego (musiałem zimą w jakaś dziurę przyfasolić) i zaczęło wyć po ok 2-3

> miesiacach.

> - klocki przód (po przejechaniu po 70k km od nowości)

> - olej+ filtry i sprawdzenie klimy (ale to juz eksploatacyjne rzeczy) przewody i świece, bo na

> jendym było przebicie.

> z dodatkowych problemów to mam odkad go kupilem co jakis czas zapala sie ze slaba wydajnosc

> katalizatora, ale przez prawie 15k km był spokój, teraz mi sie czasem pojawia.

> 2 miesiace po zakupie założyłem gaz i nie żałuję decyzji.

> Benzyny palił ok. 8-8.2 w jeździe mieszanej z przewagą miasta.

> W trasie przy jeździe tak 90-100 wyszedł mi ok 6.6

> Na gazie pali od 9-9.2 w jeździe mieszanej z przewagą miasta.

> Do 9.6 przy jeździe miejskiem w korkach do 10 zima lub latem z klimą.

> W trasie tak 90-100 z klimą w granicach 8.2 bez klimy ok 7.8-8.

> Pozatym auto obszerne i sztywno zawieszone.

> Jeśli chodzi o silnik to żwawy, ale od 2.5k PRM. Miedzy 3.2, a 4 robi sie troche głośno, a potem

> idzie do odcinki bezproblemowo.

> Do jazdy miejskiej aż nadto (1. 50,2. 90,3.140,max 183 licznikowe 172 GPS) przy standardowym

> rozmiarze opon.

> Szukaj egzemplarzy z klimą sporo jest ich.

> Jesli kupowany w Polsce to w więszkości ma 1xpp do 2004, potem 2xpp, klima, 4xel szyby.

> Brak elektrycznych lusterek i przecimgielnych przednich.

> Z tyłu 3 x 3 punktowe pasy.

> W Polsce sprzedawali albo z klimą albo z ABSem - takei mieli widzimisie chociaż polskie

> egzemplarze znajdziesz pewnie takie i takie.

> Kuzyna żona jeździ takim samym tylko z 2005 roku i jak narazie wymieniła gumy na stabilizatorze,

> klocki i jeden łącznik stabilizatora.

> Pozdrawiam

a jak jest z blachą ? ruda to to zżera czy nie ?

Napisano

> a jak jest z blachą ? ruda to to zżera czy nie ?

Z tego co u siebie zauważyłem to lakier podatny na kamyszki szczególnie błotniki przednie. (lakier niemetaliczny)

Rdza generalnie nie bierze. mam dwa miejsca do poprawki, ale to dzieki poprzedniej wlascicielce... gdzie zarysowala prawy tylny blotnik i to zdrowo...

Pozatym git smile.gif

Napisano

ja takie samochody sprzedawałem pracując w hyundaiu i mogę tylko powiedzieć że nigdy nie zdarzyła się żadna naprawa gwarancyjna a autkiem jeździło się naprawdę fajnie ok.gif

Napisano

moj brat posiada getza z ASB.ogolnie leje tylko benzyne i nachwalic sie nie moze ok.gif

Napisano

Mam w rodzinie, mama jeździ. Nowy z salonu ma 2 lata teraz przebieg 35 000. Jedna naprawa gwarancyjna po 30 000 km docisk sprzęgła poszedł, wymienione wszystko na gwarancji.

Wersja golas silnik 1100 cm. Fajny samochodzik do miasta. Silnik trochę słaby i trzeba go kręcić, pali w mieście 7 litrów. Zalety to prosta budowa i nawet niezła jakość. Taki samochód trochę z poprzedniej epoki ale dla mnie to plus nie psuje się. To chyba ostatni Hyundai z tych niezawodnych.

Mam też w rodzinie I30 i według mnie dużo gorszy patrząc na awaryjność i nawet warunki gwarancji, która nic nie obejmuje a trzeba 5 lat serwisować w ASO.

Ogólnie jeżeli chcesz bezproblemowego samochodu to polecam.

Pzdr

> mysle o wymianie renówki zonki na cos innego

> w oko wpadł Getz - pytanie czy jest sens pchać się w Hyundaja ? jak to sie sprawuje?

> jak wypada silnik 1.1 i 1.3 ?

> samochód w 100% będzie śmigał po wawie

> z moja zona za kółkiem wiec osiągi sa na ostatnim planie

> powiedzcie na co zwrócić uwage przy oględzinach ? - jakies typowe bolączki tego modelu?

Napisano

> Mam też w rodzinie I30 i według mnie dużo gorszy patrząc na awaryjność i nawet warunki gwarancji,

można wiedzieć co się dzieje z I30?

Napisano

> mysle o wymianie renówki zonki na cos innego

> w oko wpadł Getz - pytanie czy jest sens pchać się w Hyundaja ? jak to sie sprawuje?

> jak wypada silnik 1.1 i 1.3 ?

> samochód w 100% będzie śmigał po wawie

> z moja zona za kółkiem wiec osiągi sa na ostatnim planie

> powiedzcie na co zwrócić uwage przy oględzinach ? - jakies typowe bolączki tego modelu?

trwały, praktyczny samochód; silniki mało ekonomiczne zlosnik.gif

Napisano

Może nie jakieś wielkie awarie ale co jakiś czas trzeba coś robić. Radio 2 razy naprawiane, tylna wycieraczka silnik, 3 razy łączniki stabilizatora. Tarcze po 30 000 w jakieś kosmicznej cenie. Samochód z salonu teraz ma 45 000.

Oczywiście zawieszenie ma gwarancje tylko na rok także za łączniki trzeba płacić.

Generalnie gwarancja 5 lat na mechanikę w Hyundaiu dotyczy samego gołego silnika czyli rzeczy, która nie ma prawa się zepsuć. Ta gwarancja to wyciąganie kasy na serwisy w ASO.

Poprzedni ojciec jeździł Corollą i muszę przyznać, że była różnica w jakości i serwisie. Sam go namówiłem na Hyundaia co z perspektywy było chyba nie trafione. Lepiej jest dołożyć trochę kasy i kupić Toyotę.

Pzdr

> można wiedzieć co się dzieje z I30?

Napisano

> Może nie jakieś wielkie awarie ale co jakiś czas trzeba coś robić. Radio 2 razy naprawiane, tylna

> wycieraczka silnik, 3 razy łączniki stabilizatora. Tarcze po 30 000 w jakieś kosmicznej cenie.

> Samochód z salonu teraz ma 45 000.

> Oczywiście zawieszenie ma gwarancje tylko na rok także za łączniki trzeba płacić.

Hmm łączniki na allegro 30-50PLN, tarcze od 100-200, wiec gdzie Ty widzisz te kosmiczne koszty? zlosnik.gif

Swoja droga 3 laczniki w takim czasie to trzeba sie chyba starac wink.gif

No chyba, ze takie pierdoly jezdzi sie robic do ASO, to pewnie wtedy kosza jak za zboze hehe.gif

Swego czasu pytalem w Nissanie o wymiane lacznika stab. to mi krzykneli 250 PLN za calosc hehe.gif

Wysmialem ich i zrobilem w garazu w godzinke. Koszt 40 PLN i 2 piwa zlosnik.gif

Napisano

Ja pisze o cenach z ASO i samochodzie na gwarancji.

> Hmm łączniki na allegro 30-50PLN, tarcze od 100-200, wiec gdzie Ty widzisz te kosmiczne koszty?

> Swoja droga 3 laczniki w takim czasie to trzeba sie chyba starac

> No chyba, ze takie pierdoly jezdzi sie robic do ASO, to pewnie wtedy kosza jak za zboze

> Swego czasu pytalem w Nissanie o wymiane lacznika stab. to mi krzykneli 250 PLN za calosc

> Wysmialem ich i zrobilem w garazu w godzinke. Koszt 40 PLN i 2 piwa

Napisano

> Ja pisze o cenach z ASO i samochodzie na gwarancji.

Ale wymiana lacznika czy klockow chyba nie spowoduje utraty gwarancji?

Wiec jaki jest sens robienia tego w ASO?

Napisano

To ja dorzucę coś od siebie.

Getz 2005 r , silnik 1,3, 80 kkm, posiadam go od nowości.

Poza rzeczami eksploatacyjnymi:

- plecionka w układzie wydechowym (ok 200 pln)

- awaria centralnego zamka i alarmu - czyli tego co diler dorzucił gratis zolta.gif

Samochodem jeździ się fajnie, jak już wpomniano autko jest twardo zawieszone i dynamiczne. Mi średnie spalanie (60% trasa, 40% miasto) wychodzi 6,7l. Niestety klimy nie posiadam.

Podsumowując: bardzo fajne, dynamiczne (z 1,3) i niezawodne autko.

Pozdro. 20.GIF

Napisano

> Może nie jakieś wielkie awarie ale co jakiś czas trzeba coś robić. Radio 2 razy naprawiane, tylna

> wycieraczka silnik, 3 razy łączniki stabilizatora. Tarcze po 30 000 w jakieś kosmicznej cenie.

> Samochód z salonu teraz ma 45 000.

Z ciekawości zapytam: Produkcja czeska czy koreańska? Mój tata też ma I30, aktualnie 30 tys. przebiegu i jedyne co miał robione na gwarancji, to wymiana jednego teleskopu bagażnika. Poza tym jest z auta bardzo zadowolony, nic się nie psuje.

Napisano

Wlasnie co dziwne, ze koreanska. Po slowackiej bym sie tego spodziewal.

> Z ciekawości zapytam: Produkcja czeska czy koreańska? Mój tata też ma I30, aktualnie 30 tys.

> przebiegu i jedyne co miał robione na gwarancji, to wymiana jednego teleskopu bagażnika. Poza

> tym jest z auta bardzo zadowolony, nic się nie psuje.

Napisano

> To ja dorzucę coś od siebie.

> Getz 2005 r , silnik 1,3, 80 kkm, posiadam go od nowości.

> Poza rzeczami eksploatacyjnymi:

> - plecionka w układzie wydechowym (ok 200 pln)

> - awaria centralnego zamka i alarmu - czyli tego co diler dorzucił gratis

bo gratis kładą najtańsze co jest na rynku sciana.gif

wiem, pracowałem, widziałem wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.