Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw naprawczy wachacza tylnegoporady.

Featured Replies

Napisano

Jako że lewy mimo gorszego stanu poszedł bez problemu, otyle prawy od wczoraj ze mną walczy....nakrętka odkręcona, śruba się kręci, ale nie chce wyjść....

Macie jakieś sugestie, oprócz opuszczania baku (nie wchodzi w rachube)

Napisano

> Macie jakieś sugestie

A jak masz włożoną srubę, łeb od wewnątrz czy od zewnątrz. Kiedyś, ktoś pisał i nawet zdjęcia dawał jak zrobić sobie taki sprytny ściągacz - ale działa tylko gdy śruba ma łeb od zewnątrz (czyli nakrętka od środka).

Napisano
  • Autor

> A jak masz włożoną srubę, łeb od wewnątrz czy od zewnątrz. Kiedyś, ktoś pisał i nawet zdjęcia dawał

> jak zrobić sobie taki sprytny ściągacz - ale działa tylko gdy śruba ma łeb od zewnątrz (czyli

> nakrętka od środka).

łep po zewnątrz, nakrętka od środka....tyle że łep już spiłowałem flexem i próbuje wbić to do środka tyle że ni uja nic nie idzie.....

NIe mam powoli pomysłów jak to ugryźć.

Napisano

przeciąć śrubę w dwóch miejscach (cienką tarczką ) nie uszkadzając samego wahacza . Śruba zapiekła się w tulejce i będzie ciężko ją wyciągnąć, chyba że ktoś ma inny sposób smile.gif

Napisano
  • Autor

> przeciąć śrubę w dwóch miejscach (cienką tarczką ) nie uszkadzając samego wahacza . Śruba zapiekła

> się w tulejce i będzie ciężko ją wyciągnąć, chyba że ktoś ma inny sposób

dokładnie......musiałem ręcznie ciąć brzeszczotem delikatnie wspomagając się flexem, ale delikatnie bo blisko zbiornik jest, ale w końcu się udało.....2gi dzień auto na podnośniku, przez ebaną śrube....

Napisano

Miałem tak samo jak robiłem za pierwszym razem, przy montażu śrubę nasmarowałem smarem i następnym razem obyło sie bez problemów

Napisano
ja waliłem 10 kg młotem przez przedłużkę z taką siłą że samochód prawie spadał z kobyłek, na noc zalane naftą, ponownie wybijałem rano aż wyszła
Napisano
  • Autor

teraz pytanko...po załozeniu nowego zestawu mam delikaty luz na tylnym wachaczu.....zestaw załozony poprawnie.....

Co to może być??

Luz śruba/tuleka czy coś innego??

Napisano

> teraz pytanko...po załozeniu nowego zestawu mam delikaty luz na tylnym wachaczu.....zestaw załozony

> poprawnie.....

> Co to może być??

> Luz śruba/tuleka czy coś innego??

Zdarzają się za długie tulejki i nie mozna dociągnąć łożysk.

Zdemontować i szlifnąć tulejkę.

Napisano
  • Autor

> Zdarzają się za długie tulejki i nie mozna dociągnąć łożysk.

> Zdemontować i szlifnąć tulejkę.

no qrde nie uśmiecha mi się demontaż tego wszystkiego.....

czy sa jakieś przeciwskazania do jazdy z minimalnym luzem, opróczy dyskomfortu psychicznego ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.