Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Fazera - prośba o opinie.

Featured Replies

Napisano

Witam. Przymierzam się do zakupu któregoś z kolei już motocykla (poprzednio były motorynki, simsonki i mz 150). Do tej pory nastawiony byłem na zakup GS500, ale wpadł mi w oko Fazer niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Co prawda jest trochę poobijany ale cena jest myślę atrakcyjna jak na ten rocznik. Zanim pojadę go obejrzeć proszę o porady na co zwrócić szczególną uwagę. Linka do aukcji.

Napisano

zapomniał napisać, że bak też przeszlifowany ale jak poza tym pod względem mechanicznym ok i nie zostawia dwóch śladów to czemu nie brać hmm.gif

Napisano

> Witam. Przymierzam się do zakupu któregoś z kolei już motocykla (poprzednio były motorynki,

> simsonki i mz 150). Do tej pory nastawiony byłem na zakup GS500, ale wpadł mi w oko Fazer

> niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Co prawda jest trochę poobijany ale cena jest myślę

> atrakcyjna jak na ten rocznik. Zanim pojadę go obejrzeć proszę o porady na co zwrócić

> szczególną uwagę. Linka do aukcji.

Sam się zastanawiałem nad Fazerkiem.

To bardzo udane konstrukcje chwalone za trwałość, prowadzenie się i fajną pozycję za sterem.

Zwróć uwagę czy nie ściąga, czy nic nie cieknie, starguj coś w zależności od stanu łańcucha i opon.

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Sam się zastanawiałem nad Fazerkiem.

> To bardzo udane konstrukcje chwalone za trwałość, prowadzenie się i fajną pozycję za sterem.

> Zwróć uwagę czy nie ściąga, czy nic nie cieknie, starguj coś w zależności od stanu łańcucha i opon.

> Pozdrawiam

ja śmigam od 3 tygodni serduszka.gif i banan nie znika z twarzy

Napisano

> ja śmigam od 3 tygodni i banan nie znika z twarzy

Ja wciąż z mojej babci zadowolony smile.gif

Napisano

> Zanim pojadę go obejrzeć proszę o porady na co zwrócić szczególną uwagę. Linka do aukcji.

Ze swojego doświadczenia to jeśli będziesz miał możliwość to dobrze go rozgrzej i sprawdź skrzynię biegów. Przy chłodnym silniku czy słabo rozgrzanym 2-gi bieg wchodzi normalnie. Po dobrym rozgrzaniu jeśli coś jest nie tak to wchodzi zauważalnie ciężko, a przy mocnym odkręceniu manetki potrafi wypaść. Znaczy się dość typowa przypadłość skrzyń w FZS i YZF. Koszty naprawy spore z powody konieczności rozłożenia silnika na części pierwsze (karter składa się z 2-ch połówek, ale żeby rozłożyć trzeba odkręcić 2-ie śrubki pomiędzy cylindrami 2 i 3 sciana.gif ).

Tutaj masz też coś napisane na co zwrócić uwagę. Moto przyjemne, pozycja o.k. ale przy moim wzroście na krótkie wypady i miasto. Powyżej 6k rpm jedzie i to całkiem fajnie angryfire.gifzlosnik.gif

Generalnie jak mechanicznie będzie w porządku to moto spoko. Zadupek nie kompletny i trochę ta lewa strona do poprawek.

Napisano

W moim FZS dwójka nigdy nie wyskoczyła.

Czastami zgrzyta przy przełączaniu z 1 na 2 ale uczę się zmieniać biegi i zdarza się to coraz rzadziej.

Jeśli chodzi o FZS, to ja jestem bardzo zadowolony. Motorek jest ładny, wygodny, praktycznie bezawaryjny, a do tego ma osiągi prawie takie jak motocykle sportowe. Przez to, że jest bardzo popularny trochę traci w moich oczach, ale i tak nie zamierzam go zmieniać na inny w ciągu najbliższych kilku lat. Tym bardziej, że ostatnio dostał komplet nowych oponek palacz.gif Od razu lepiej się jeździ, mniej strachu, lepiej się kładzie w zakrętach, luksus.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.