Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Thalia parę pytań

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Pewnie temat wałkowany ale proszę o wyrozumiałość. Proszę o szczerą opinię o samochodzie Renault Thalia, silnik 1,4 16V, 98 KM. Rok prod 2001. Chodzi mi o to czy auto jest drogie i uciążliwe w eksploatacji jak "wszyscy" mówią, czy może jednak jest to zwykł straszenie?? Z góry dzięki za wyczerpujące opinie.

Pozdrawiam

Wiśnia

Napisano

> Witam wszystkich. Pewnie temat wałkowany ale proszę o wyrozumiałość. Proszę o szczerą opinię o

> samochodzie Renault Thalia, silnik 1,4 16V, 98 KM. Rok prod 2001. Chodzi mi o to czy auto jest

> drogie i uciążliwe w eksploatacji jak "wszyscy" mówią, czy może jednak jest to zwykł

> straszenie?? Z góry dzięki za wyczerpujące opinie.

> Pozdrawiam

> Wiśnia

Kolega ma taka 1,5 dci 65KM i tylko silnik jest problemem. Ale to jest problem większości tych właśnie dci. Poza tym nie psuje się nic. Koleżanka ma 1,4 ale chyba 8v i z tego co mówi to wie gdzie się to tankuje, bo nic poza tym nie robi przy aucie smile.gif

Jesli auto jest w dobrym stanie to najwiekszym problemem jest jego piękna inaczej sylwetka.

Ale pamiętaj że francowate to zło a Renault to juz ..... facepalm.gif

Napisano
  • Autor

No auto jest mega brzydkie ale co ja mogę :-). Chyba się starzeję i wygląd auta przestał mieć znaczenie :-)

Napisano

> Kolega ma taka 1,5 dci 65KM i tylko silnik jest problemem. Ale to jest problem większości tych

> właśnie dci. Poza tym nie psuje się nic. Koleżanka ma 1,4 ale chyba 8v i z tego co mówi to wie

> gdzie się to tankuje, bo nic poza tym nie robi przy aucie

> Jesli auto jest w dobrym stanie to najwiekszym problemem jest jego piękna inaczej sylwetka.

> Ale pamiętaj że francowate to zło a Renault to juz .....

a na czym ta problemowość ślinka polega ??bo ja mam i jak narazie spisuje sie dzielnie hmm.gif

Napisano

> a na czym ta problemowość ślinka polega ??bo ja mam i jak narazie spisuje sie dzielnie

Wtryski, pompa, wtryski i tak w kółko. Drugi koleś ma ten silnik w Clio i ta sama bajka. Ponoc w nowszych już jest znacznie lepiej, a te mocniejsze (85KM i chyba 105KM) byly zdaję sie lepsze od początku.

Napisano

> Wtryski, pompa, wtryski i tak w kółko. Drugi koleś ma ten silnik w Clio i ta sama bajka. Ponoc w

> nowszych już jest znacznie lepiej, a te mocniejsze (85KM i chyba 105KM) byly zdaję sie lepsze

> od początku.

ja mam 2003 rok znam jeszcze co najmniej 5 osób z podobnym silnikiem i akurat żadny nie ma problemów z tryskami ok.gif przebiegi od 100 do 200 tys ok.gif ja jedyny problem z czym miałem to turbinę do wymiany ale nie były to jakieś masakryczne koszta ok.gif i odpukać ok

niestety jak byle co się zapali to większość pisze ze to wtryski a w rzadko którym przypadku się to potwierdzam ok.gif no chyba że leje się jakiś gnój do baku zlosnik.gif

Napisano

Z tego co pamietam to pada uklad wtryskowy dostarczany przez Delphi. Natomiast duzo trwalszy jest Siemensa. Ale ja znam tylko te dwa przypadki co opisałem dość dokładnie i jeszcze kangoo znajomego w którym poszla juz druga pompa Delphi.

Napisano

> ja mam 2003 rok znam jeszcze co najmniej 5 osób z podobnym silnikiem i akurat żadny nie ma

> problemów z tryskami przebiegi od 100 do 200 tys ja jedyny problem z czym miałem to turbinę

> do wymiany ale nie były to jakieś masakryczne koszta i odpukać ok

> niestety jak byle co się zapali to większość pisze ze to wtryski a w rzadko którym przypadku się to

> potwierdzam no chyba że leje się jakiś gnój do baku

Bo to takie urban legend hehe.gif

Kazdy slyszal, tylko nikt nie widzial...

Prawda jest taka, ze albo auto ma juz gruuuubo ponad 300tys REALNEGO przebiegu, ale leja jakis syf do baku...

Jak sie dba tak sie ma ok.gif

Napisano

Generalnie mało awaryjne, choć wadliwie rozwiązano konstrukcję klapy schowka. Plastikowy ogranicznik przy temperaturach minusowych b. często pęka. Praktycznie po każdej zimie do wymiany.

W ciągu kilku lat eksploatacji bez większych awarii; w sumie to tylko rozszczelnienie wlewu paliwa przy wejściu do zbiornika.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

hehe no i już ją mam :-) a teraz prosiłbym o jakieś informacje co ile jakieś wymiany się robi :-). Z góry dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.