Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

demontaż anteny dachowej 5D

Featured Replies

Napisano

Siema! Jak w temacie - musze się do tego zabrać a niebardzo wiem jak i czy dam rade . Jakiś czas temu zniknął UKF a ptem przy przypadkowym złamaniu anteny okazało się , że jej podstaw ( ta przykręcona do dachu) jest w środku w jednej wielkiej zaśniedziałej rozsypce . Zaglądałem jak to wygląda od spodu , po zdjęciu uszczelki i odchyleniu podsufitki i widać tam sporą kostkę przyklejpną do doachu , gdzie wchodzą 2 kable koncentryczne , przy czym jeden ma przyległy cienki kabelek przwdopodobnie do zasilania wzmacniacza anteny. Macie pomysł jak to stamtąd wywalić? Jeden z tych kabli wykorzystam ( bo drugi chyba był do stacji dokującej GSM z którą kupołem auto) a który to chyba bez różnicy bo i tak antenę kupię bez wzmacniacza.

Napisano

jak masz CN+ to tam są 3 kable tzn. jeden sygnałowy ( którym idzie też napięcie do wzmacniacza) drugi z zieloną wtyczką do GSM i trzeci z szarą wtyczką do GPS. Antena przykręcona jest jedną śrubą ale nie pamiętam rozmiaru. Nie ma wielkiego problemu z rozebraniem tego ustrojstwa

Napisano
  • Autor

> jak masz CN+

a co to jest ?

Czy odchylenie podsufitki od strony bagażnika wystarczy do przeprowadzenia "operacji" , czy trzeba gdzieś ją jeszcze poodczepiać bo z uwagi na sky mam tam trochę ciasno.

Napisano

Odkręcisz rączki z tyłu i lampkę a następnie odchylisz od tyłu podsufitówkę ... do anteny idzie tylko jeden kabel.... jesli masz navigacje to 3 kable.... antena przykręcona jest nakrędką do blachy od spodu - dość dużą

Brak UKF-u najczęściej oznacza uszkodzenie radia TTTM

Napisano
  • Autor

oryginalne radio wywaliłem na początku a navi nie mam. Drugi kabel który tam zauważyłem to chyba antena GSM od starego modelu Nokii której stację też już jakiś czas temu wyciąłem.

A o jakich rączkach piszesz ? Bo jeśli to te te nad drzwiami pasażerów - to odpada z uwagi na dach sky... - nie wiele mi to do . Musiałbym zdemontoać też słupek tylni - a bez tego nie da rady (tylko od tyłu )?

Napisano

> dach sky... - nie wiele mi to do . Musiałbym zdemontoać też słupek tylni - a bez tego nie da

> rady (tylko od tyłu )?

Aaaaa to zmienia postać rzeczy... nie wiem jak to sie trzyma w aucie z SKY-em wink.gif

Napisano

> Musiałbym zdemontoać też słupek tylni - a bez tego nie da

> rady (tylko od tyłu )?

Ja zdemontowałem słupki (3D) i rączki żeby się trochę odchyliła a nie połamała i tak ręce miałem całe poobdzierane o kant podsufitki. Odkręca się jak dobrze pamiętam kluczem nasadowym 22. Jeżeli masz antenę zasialaną osobnym kablem, to była już zmieniana.

Napisano
  • Autor

No i po wymianie:)

obeszło się bez zdejmowania słupków . Antena przykręcona nakrętką 17 (fatalny dostęp z uwagi na zamontowany tam jakiś silniczek , czy coś w tym rodzaju i wiązki kabli ) a do niej podłączone 2 kable koncentryczne , z których jeden z cienkim kabelkiem na(+) . Antena posiadała w podstawie wbudowany wzmacniacz do którego musiała dostać się wilgoć gdyż płytka i jej elementy pokryte grubą warstwą śniedzi. Słowem jedna wielka zgnilizna . Teraz zamontowałem antenę bez wzmacniacza i podłączyłem do niej tylko jeden koncentryk i radyjko odzyskało pełen zakres UKF .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.