Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G 1.7DTI proszę o opinię. (link)

Featured Replies

Napisano

witam

wypatrzyłem takie ogłoszenie i mnie zaciekawiło. Co myślicie o tym egzemplarzu? O ile można cokolwiek myśleć patrząc na same zdjęcia. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

link

Napisano

A gdzie ten link?????

Napisano
  • Autor

> A gdzie ten link?????

skleroza wybaczcie grinser006.gif

Napisano

> skleroza wybaczcie

1982 rok urodzenia i już taaaaaaka skleroza?

Napisano
  • Autor

> 1982 rok urodzenia i już taaaaaaka skleroza?

do tego dochodzi jedno piwo (słaba głowa) i takie są efekty 893goodvibes.gif

Napisano

> do tego dochodzi jedno piwo (słaba głowa) i takie są efekty

Jakby ci to powiedzieć..................................

Pij mleko, pij mleko zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pij mleko, pij mleko

po mleku mam jeszcze większe jazdy, a wracając do tematu to bardzo by mi ta astra pasowała ponieważ jestem po oględzinach blisko 40różnych aut i niestety wszystkie to wyklepane złomy, w tej astrze widzę tylko boczek kierowcy do wymiany bo trochę zdewastowany a ja jestem estetą.

Napisano

Zdjęcia to za mało, a do tego fotoszop czyni cuda......

Załatw VIN tego auta i sprawdzimy jego wyposażenie z jakim wyjechał z fabryki, i kiedy była i przy jakim przebiegu ostatnia naprawa gwarancyjna w oplu

Napisano
  • Autor

> Załatw VIN tego auta i sprawdzimy jego wyposażenie z jakim wyjechał z fabryki, i kiedy była i przy

> jakim przebiegu ostatnia naprawa gwarancyjna w oplu

Napisałem do sprzedającego może mi poda. Kolejne pytanie jak tam z trwałością blachy? Do dzisiaj same pochlebne opinie czytałem, ale trafiłem na kilka negatywnych, coś z progami się dzieje i korodują. Jak to jest?

Napisano

>Do dzisiaj same pochlebne opinie czytałem, ale trafiłem na kilka negatywnych, coś z progami się dzieje i korodują. Jak to jest?

Bite to koroduj, zreszta jak każde bite........

Co do progów to blacha ok, ale po 3-4 latach użytkowania potrafi odejść powłoka antykorozyjna (baranek ) w miejscu łączenia się progu z przednim błotnikiem

Napisano
  • Autor

> Bite to koroduj, zreszta jak każde bite........

mam taką nadzieje, że ten egzemplarz z linku będzie ok.

> Co do progów to blacha ok, ale po 3-4 latach użytkowania potrafi odejść powłoka antykorozyjna

> (baranek ) w miejscu łączenia się progu z przednim błotnikiem

jeśli takie coś miałoby miejsce, to oczywiście położył bym nową warstwę zabezpieczająco, zresztą właśnie tam jest listwa plastikowa osłaniająca więc co może się stać?

Napisano

>zresztą właśnie tam jest listwa plastikowa osłaniająca więc co może się stać?

Nie w każdym modelu jest ta listwa

Napisano
  • Autor

> Nie w każdym modelu jest ta listwa

Ten egzemplarz ją ma, i mam nadzieje, że jest fabrycznie zamontowana a nie na blachowkręty druciarsko. Odnośnie tego vinu to na jakiej stronie mogę sprawdzić informacje na temat tego auta? Opel coś udostępnia?

Napisano

>Odnośnie tego vinu to na jakiej stronie mogę sprawdzić informacje na temat tego auta? Opel coś udostępnia?

Na żadnej stronie www tego nie znajdziesz, pozostaje tylko ASO i ładnie poprosić żeby ci sprawdzili wyposażenie po vin... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Na żadnej stronie www tego nie znajdziesz, pozostaje tylko ASO i ładnie poprosić żeby ci sprawdzili

> wyposażenie po vin...

kurcze, jak pojadę jutro na miejsce to raczej niewiele zdziałam a poza tym w aso pewnie mnie zleją.

Napisano

> kurcze, jak pojadę jutro na miejsce to raczej niewiele zdziałam a poza tym w aso pewnie mnie zleją.

podasz VIN to jutro podam ci wypas z jakim auto wyszło z fabryki

w poniedzieli sprawdze ci ostatnią naprawę gwarancyjną, kiedy była i przy jakim przebiegu

Napisano
  • Autor

> podasz VIN to jutro podam ci wypas z jakim auto wyszło z fabryki

> w poniedzieli sprawdze ci ostatnią naprawę gwarancyjną, kiedy była i przy jakim przebiegu

super dziękuje Ci bardzo, we takim razie jutro tylko weryfikacja samodzielna a resztę w poniedziałek jeśli oczywiście nie stwierdzę, że to kiedyś był przystanek autobusowy.

Sprzedający zwykle piszą, że jest bezwypadkowy i jest to prawda, w portalach ogłoszeniowych powinna być jeszcze opcja bezkolizyjny (nie malowany) to by mi i innym szukającym zaoszczędziło na prawdę sporo czasu.

Napisano

Przy przewodach paliwowych widać jakieś opaski niefabryczne, panel w radiu na kawałek papieru się trzyma, poduszka ma już zmasakrowane przyciski klaksonu, trochę nienaturalnie w stosunku do kierownicy, przebieg w 99% nieprawdziwy jak na diesla z NL.

Podstawowa sprawa to zerknięcie do zbiorniczka płynu chłodzącego, jak zobaczysz tam jakieś syfy, mazie itd to uciekaj od tego auta czym prędzej, bo zwiastuje to kłopoty.

Napisano
  • Autor

> Przy przewodach paliwowych widać jakieś opaski niefabryczne, panel w radiu na kawałek papieru się

> trzyma, poduszka ma już zmasakrowane przyciski klaksonu, trochę nienaturalnie w stosunku do

> kierownicy, przebieg w 99% nieprawdziwy jak na diesla z NL.

Jakie mniej więcej przebiegi wytrzymują te silniki? Można je porównać do TDI lub JTD jeśli chodzi o trwałość? Bo te dwa wymienione bez problemu kręcą 500tyś i więcej bez żadnych inwestycji w sam silnik.

Napisano

> Jakie mniej więcej przebiegi wytrzymują te silniki?

Sąsiad użytkuje w swojej firmie kilka Cors z takimi silnikami i z rozmowy z nim wynika, że po 350 tys km nic się nie działo z motorem, wspomniał jedynie o rozszczelniającej się klimie, gdzieś tam przewody się przecierały, tak powiedział.

Drugi znajomy ma Combo, tyle że w słabszej wersji DI 65KM i też ma nakulane powyżej 300 tys, nie zauważyłem, żeby chłodził turbo, oszczędzał zimny silnik itp, i poza alternatorem i rozrusznikiem nic nie robił przy silniku.

Obydwaj w/w osobnicy nie mieli problemów ze sterownikiem pompy ani z przeciekającym zaworem TCV, na które narzekali niektórzy użytkownicy silników Isuzu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.