Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpadający plastik

Featured Replies

Napisano

W moim Stilo obok lampek oświetlających wnętrze jest panel z dwoma przyciskami od alarmu i z czujkami ruchu. Otóż problem mam z tym panelem. Jak kupiłem auto to plastik ten odstawał od sufitu trochę ale jakoś się trzymał. Chciałem poprawić smile.gif Więc zdemontowałem (na wcisk się to trzyma) obejrzałem i nic nie stwierdziłem. Dwa zatrzaski / zapadki plastikowe i dwa blaszane. I teraz problem: otóż nie da się tego źle włożyć ani nic schrzanić. Całość wchodzi na swoje miejsce po takich wsuwanych prowadniczkach i powinno się zakliknąć zatrzaskami. ZA CHOLERĘ NIE CHCE MI SIĘ TO TRZYMAĆ !@#^&%#!@#$ Wszystkie zatrzaski cale, nie pęknięte, nic nie przeszkadza, nic nie jest uszkodzone. Jak to przymocować bo niedługo przybije to chyba gwoździem albo na gorącym kleju przykleję.

Napisano

> W moim Stilo obok lampek oświetlających wnętrze jest panel z dwoma....

Jeśli myślę o tych samych blaszkach co ty, to jak dobrze pamiętam tam są takie haczyki, na tych blaszkach, można je rozgiąć jak słabo trzymają wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Jeśli myślę o tych samych blaszkach co ty, to jak dobrze pamiętam tam są takie haczyki, na tych

> blaszkach, można je rozgiąć jak słabo trzymają

> Pozdrawiam.

Oczywiście że to robiłem !!!!

Napisano

> Oczywiście że to robiłem !!!!

skoro wg Ciebie wszystko wygląda tak jak powinno, to i plastik odstawać nie powinien. cool.gif

Przeanalizuj problem jeszcze raz, oglądnij dokładnie które elementy można lepiej dokręcić/podgiąć/przekręcić i próbuj ponownie...

zawsze też możesz wrzucić foty ikonka_photo2.gif na forum, może coś się komuś w oczy rzuci hmm.gif

pozdro i powodzenia 20.GIF

Napisano

> Oczywiście że to robiłem !!!!

Ciesze się brawo.gif

Trochę dziwne, ja jak je odgiąłem to nie mogłem wcisnąć bo tak mocno trzymały.... jak kolega wyżej powiedział, wrzuć foty, toż to niemożliwe co opisujesz wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Zrobię fotki ... może pomożecie, bo jeżdżę na razie bez tego cuda i auto płacze o problemach z alarmem i co ciekawe po zamknięciu auta z pilota po normalnym bliiiiiiiiiip robi jeszcze po 3 sekundach jeszcze jedno krótkie bliip smile.gif

Napisano
  • Autor

Fotki zrobiłem co prawda telefonem ale coś widać. Zaznaczyłem odpowiednio kolorami - żółtym miejsce na blaszkę w górnym plastiku i blaszkę w dolnym, a czerwonym miejsce na plastikowy zatrzask w górnym i sam zatrzask w dolnym. Plastiki są całe, nic nie brakuje - a za cholerę nie trzyma się to.

284026512-ca%B3y.jpg

Napisano

Wygląda na to, że masz złamaną blaszkę - ona powinna być inaczej wyprofilowana (patrz foto). Nie widze na zdjeciu dokładnie czy ona jest tylko w kształcie litery "L" (czyli złamana) czy wyglada jak na moim zdjeciu (cała nie uszkodzona) niewiem.gif

284027238-1.jpg

post-120396-14352509150972_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Wygląda na to, że masz złamaną blaszkę - ona powinna być inaczej wyprofilowana (patrz foto). Nie

> widze na zdjeciu dokładnie czy ona jest tylko w kształcie litery "L" (czyli złamana) czy

Jest identyczna jak Twoja !!!

Napisano

> Jest identyczna jak Twoja !!!

hmm.gifPowiem, że dziwna rzecz. Nie wiem czy jest w ogóle regulacja na tych śrubach od lampki ale można by spróbować poluzować i lampę przesunąć do tyłu by bardziej dociskała odpadający plastik.

Jak nie uda się to jest jeszcze rzep plastikowy produkowany przez 3M lepsze rozwiązanie niż gwóźdź czy balato-wkręt. ok.gif

http://allegro.pl/item1160057846_rzep_3m_dual_lock_sj_3550_25_mm_x_20cm.html

Napisano
  • Autor

> by spróbować poluzować i lampę przesunąć do tyłu by bardziej dociskała odpadający plastik.

> Jak nie uda się to jest jeszcze rzep plastikowy produkowany przez 3M lepsze rozwiązanie niż gwóźdź

> czy balato-wkręt.

> http://allegro.pl/item1160057846_rzep_3m_dual_lock_sj_3550_25_mm_x_20cm.html

sciana.gifmlot.gif

Jestem naprawdę głupi i proszę mnie z błędu nie wyprowadzać. Wiem co mówię. Wystarczyło zamiast te blaszko/sprężynko/zatrzaski rozginać - ścisnąć !!! Tak je porozginałem myśląć że będą lepiej trzymały że nie chciały się zmieścić w otworach. Teraz ładnie siada na swoim miejscu i się trzyma. Chwała Bogu że w zapale nie połamałem ich

Napisano

> ...

> trzymały że nie chciały się zmieścić w otworach. Teraz ładnie siada na swoim miejscu i się

> trzyma. Chwała Bogu że w zapale nie połamałem ich

GRATULACJE ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.