Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bonnet Open

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z komunikatem jak w temacie, pojawił się nagle. Pierwszą myślą było, że padł mikrowyłącznik przy zamku przedniej maski, ale z tego zo zauważyłem to on zamyka obwód dla masy więc go wymontowałem i połączyłem bezpośrednio do masy(śruba przy zamku)i myślałem że bedzie po problemie ale niestety, przy każdym przekręceniu kluczyka wywala komunikat bonnet open. Tak więc proszę o poradę co dalej z tym zrobić, gdzie szukać usterki panic.gif. Za wszelkie info będę bardzo wdzięczny.

Napisano

> Witam. Mam problem z komunikatem jak w temacie, pojawił się nagle. Pierwszą myślą było, że padł

> mikrowyłącznik przy zamku klapy, ale z tego zo zauważyłem to on zamyka obwód dla masy więc go

> wymontowałem i połączyłem bezpośrednio do masy(śruba przy zamku)i myślałem że bedzie po

> problemie ale niestety, przy każdym przekręceniu kluczyka wywala komunikat bonnet open. Tak

> więc proszę o poradę co dalej z tym zrobić, gdzie szukać usterki . Za wszelkie info będę

> bardzo wdzięczny.

Bonnet to nie jest przypadkiem komunikat o otwarciu przedniej maski??

Napisano
  • Autor

> Bonnet to nie jest przypadkiem komunikat o otwarciu przedniej maski??

Tak dokładnie, fakt napisałem klapy, zwykła pomyłka już poprawiona spineyes.gif

Napisano

Podobno kość łącząca jest pod podszybiem przy wlocie powietrza do kabiny (tle się dowiedziałem z AK) sam nie mam tego czujnika i ciężko mi się wypowiadać dalej.

Moze tam go sprobuj podłączyć na krótko...

Jeśli możesz wrzucić jakieś fotki gdzie jest to montowane bo chętnie zamontował bym ten czujnik u siebie.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Moze tam go sprobuj podłączyć na krótko...

> Jeśli możesz wrzucić jakieś fotki gdzie jest to montowane bo chętnie zamontował bym ten czujnik u

> siebie.

> Pozdrawiam

Zaraz zejdę do auta i sprawdzę a fotki zrobię i wrzucę.

No i lipa pod podszybiem nie ma żadnej kostki, kabel od tego mikrowyłącznika biegnie do syrenki alarmowej, po drodze rozprułem część instalacji bo w tej samej wiązce idą jeszcze trzy kable, które wchodzą po jednym do złącz pod bezpiecznikami w komorze silnika, zaraz zrobię foty może będzie jaśniej i ktoś mi pomoże w rozwiązaniu problemu.

284013172-P1020475%5B640x480%5D%5B320x200%5D.JPG

284013172-P1020476%5B640x480%5D.JPG

284013172-P1020477%5B640x480%5D.JPG To jest miejsce w którym był mikrowyłącznik(te dwa małe otworki, do nich był przykręcony)

Kabel od mikrowyłącznika idzie bezpośrednio do syrenki a z syrenki wychodzą jeszcze trzy kable które idą po jednym do tych złącz a jeden jest przykręcony do masy samochodu.

post-75472-14352509072319_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Znalazłem centralke alarmu, rozłączyłem z tą myślą że komunikat zniknie ale niestety dalej lipa, komunikat dalej świeci. Ja pomysłów już nie mam i chyba bez ASO się nie obejdzie angryfire.gif

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Znalazłem centralke alarmu, rozłączyłem z tą myślą że komunikat zniknie ale niestety dalej lipa,

> komunikat dalej świeci. Ja pomysłów już nie mam i chyba bez ASO się nie obejdzie

Witam. Odgrzeje troszkę temat, gdyż znowu komunikat pojawił się ponownie. Wcześniej znikł po odłączeniu aku(chyba) bo następnego dnia komunikatu już nie było. Teraz niestety odłączenie aku nic nie dało frown.gif komunikat razi jak diabli. Może urodzą się jakieś nowe pomysły. Dodam że alarm jest dokładany i z tego co gdzieś wyczytałem to ten komunikat pojawia się tylko, jeśli jest alarm fabryczny. Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny.

Napisano

> Witam. Odgrzeje troszkę temat, gdyż znowu komunikat pojawił się ponownie. Wcześniej znikł po

coprawda nie jest to rozwiazanie twojego problemu

ale wcisniecie menu "ucisza" komunikat wink.gif

Napisano
  • Autor

> coprawda nie jest to rozwiazanie twojego problemu

> ale wcisniecie menu "ucisza" komunikat

Tak o tym akurat wiedziałem 033102bebe_1_prv.gif. Ale wszystko już jest ok. Pomogło odłączenie aku na dwie godzinki i ponowne podłączenie ujemnej klemy na przekręconym kluczyku w poz. Mar. Pomógł mi w tym gość z ASO, to on mi powiedział żeby tak właśnie zrobić. I faktycznie pomogło yay.gif

Napisano

A gdzie na fotce masz czujnik zamknięcia maski bo jakoś go nie widze w miejscu gdzie powinien być.

U mnie natomiast jest czujnik a nie komunikuje otwarcia maski hehe.gif

Napisano

> A gdzie na fotce masz czujnik zamknięcia maski bo jakoś go nie widze w miejscu gdzie powinien być.

> U mnie natomiast jest czujnik a nie komunikuje otwarcia maski

Hans a mozesz walnac fotke jak wyglada ten stycznik (jego wysokość od krawedzi zamka) i moze wiesz gdzie ida kable? Masz fabryczny alarm?

Napisano

Wtyczka do podłączenia jest przy lampie od strony pasażera, ja ma problem bo u mnie ta wtyczka wykazuje że oba przewody są połączone ze sobą sciana.gif

Napisano
  • Autor

> A gdzie na fotce masz czujnik zamknięcia maski bo jakoś go nie widze w miejscu gdzie powinien być.

> U mnie natomiast jest czujnik a nie komunikuje otwarcia maski

Jak robiłem fotke to wyłącznik miałem wymontowany i podłączałem na krótko żeby go pominąć podczas szukania przyczyny.

Napisano

sprawdź mi gdzie jest wtyczka do podłączenia tego czujnika, oraz jak możesz czy obwód w tej wtyczce jest zamknięty bo ja tak mam sciana.gif

Napisano
  • Autor

> sprawdź mi gdzie jest wtyczka do podłączenia tego czujnika, oraz jak możesz czy obwód w tej wtyczce

> jest zamknięty bo ja tak mam

U mnie wtyczka jest obok aku i obwód jest otwarty, zamyka się dopiero jak mikrowyłącznik zamknie ten właśnie obwód. Sprawdziłem to nakłuwając przewody za wtyczką(miernikiem).

Napisano
  • Autor

> możesz zrobić foto gdzie dokładnie jest ta wtyczka

Postaram się jutro cyknąć fotkę i zapodam.

Napisano
  • Autor

> No i

Dzisiaj bedzie fotka blagam.gif, firma wysłała mnie w delegację i dopiero wczoraj późnym wieczorkiem wróciłem.

Napisano

witam,

no to może ja pomogę. Walnąłem fotkę z mojego Stilaka brawo.gif

Na kostkce jest napis DCA

Edit W_BB:

284409272-20112010252.jpg

284409276-20112010251.jpg

post-137251-14352510508521_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> No i

Fotki z umiejscowieniem kostki. Słabo widoczne ale nie miałem czasu rozkręcać, ale umiejscowienie jest widoczne.

284411099-P1020528%5B640x480%5D.JPG

a tu widać którędy ida kabelki od mikrowyłącznika w zamku

284411099-P1020532%5B640x480%5D.JPG

post-75472-14352510514631_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.