Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zgrzytajacy pedal sprzegla

Featured Replies

Napisano

witam

przerbial ktos temat zgrzytajcego pedalu sprzegla? Bo u mnie byla cisza ostatnio zaczal zgrzytac na potege icon_eek.gif w poprzednim seju wiem, ze psikalem WD-40 ale zabieg pomagal chwilowo po jakims czasie temat powracal.

Ma ktos sprawdzone sposoby na ta bolaczke zeby.GIF

Napisano

> witam

> przerbial ktos temat zgrzytajcego pedalu sprzegla? Bo u mnie byla cisza ostatnio zaczal zgrzytac na

> potege w poprzednim seju wiem, ze psikalem WD-40 ale zabieg pomagal chwilowo po jakims

> czasie temat powracal.

> Ma ktos sprawdzone sposoby na ta bolaczke

zaciera się zapewne tuleja w pedale sprzęgła

musiał byś to wyciągnąć i nasmarować jak trzeba waytogo.gif

ewentualnie może jeszcze linka się kończyć

Napisano
jak odkrecisz nakretke sruby na ktorej jest zamocowany pedal sprzegla (klucz nr 13), wyjmiesz srube i bedziesz mial pedal w rece, to zobaczysz w nim tuleje metalowa, a na niej przecieta plastikowa tuleje. ten plastik ponoc mozna kupic i ponoc jego wymiana w sejach pomaga. ok.gif
Napisano

> jak odkrecisz nakretke sruby na ktorej jest zamocowany pedal sprzegla (klucz nr 13), wyjmiesz srube

> i bedziesz mial pedal w rece, to zobaczysz w nim tuleje metalowa, a na niej przecieta

> plastikowa tuleje. ten plastik ponoc mozna kupic i ponoc jego wymiana w sejach pomaga.

U mnie nie pomogło niestety, ale spróbować można. Tulejka plastikowa w aso ~4pln, metalowa koło 7pln.

Napisano

U mnie w drugim CC taka akcja była na tydzień przed strzałem linki ok.gif

Napisano

> U mnie w drugim CC taka akcja była na tydzień przed strzałem linki

mialem to samo brawo.gif

Napisano

u mnie w CC tez cos zgrzyta czasem.... hmm.gif jak odkryjesz co to jest daj znac bo nie wiem czy sie konczy to sprzeglo juz czy jak... czy warto sie pitolic z rokrecaniem sprawdzaniem czy od razu nowke sztuke wsadzic

Napisano

> mialem to samo

dokladnie, mi troche ciezej chodzil pedal sprzegla, podmiana linka pomogla ok.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie w drugim CC taka akcja była na tydzień przed strzałem linki

nie no w poprzednim nic nie strzelalo ale troche wilgoci i juz zgrzyta oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie w CC tez cos zgrzyta czasem.... jak odkryjesz co to jest daj znac bo nie wiem czy sie

> konczy to sprzeglo juz czy jak... czy warto sie pitolic z rokrecaniem sprawdzaniem czy od razu

> nowke sztuke wsadzic

rozwiazanie na chwile spsikac WD-40 smile.gif

DLatego pytam moze ktos poleci co innego smile.gif

Napisano

> rozwiazanie na chwile spsikac WD-40

> DLatego pytam moze ktos poleci co innego

ja polece wymiane linki jak nie pomoze to trzeba myslec co dalej raz mi szczelila linka od sprzegla w srodku miasta screwy.gif

Napisano

> rozwiazanie na chwile spsikac WD-40

> DLatego pytam moze ktos poleci co innego

Ja u siebie miałem to samo teflonowy środek smarujący antykorozyjny Lubricating&Penetrating Oil i już mam spokój z miesiąc smile.gif

Napisano

> u mnie w CC tez cos zgrzyta czasem.... jak odkryjesz co to jest daj znac bo nie wiem czy sie

> konczy to sprzeglo juz czy jak... czy warto sie pitolic z rokrecaniem sprawdzaniem czy od razu

> nowke sztuke wsadzic

jesli linka ok I NAPEWNO ZGRZYTA TULEJKA na ktorej trzyma sie pedal sprzegla to polecam to rozebrac na czesci pierwszy wyczyscic i posmarowac smarem do powierzchni wspolpracujacych. Lepiej niz fabryka smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.