Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Freelander - kilka pytan

Featured Replies

Napisano

Zainteresowalem sie troche jakas "mala terenowka" i do tego chce, zeby byla tania w zakupie. Znalazlem mase Freelanderow - duzo jeszcze w wersji RHD, ale czesc juz przerobiona na LHD. Teraz mam taka watpliwosc jako to auto jest przerabiane i po czym poznac, ze to byl "od zarania" LHD, a po czym odroznic przerobionego z RHD ? Czy taki przerobiony jest bezpieczny czy to straszna rzezba i lepiej trzymac sie z daleka ?

Napisano

zamek na klamce od strony pasazera, to po zdjeciach np.

W srodku raczka do otwierania maski u pasazera, to najpopularniejsze rzecz

Przerobienie to zazwyczaj rzeźba, robią to handlarze w końcu. Często pasowanie maglownicy od chyba jakiegoś opla, trzyma się na 3 zwojach śruby itp itd...

Ja jakiś czas temu badałem temat, jest ciężko... gadałem z sąsiadką, która kupiłą auto zaraz po przerobieniu - przez kolejne pół roku miałą z tym problemy, teraz w miarę wszystko opanowane...

Poza tym freelander to strasznie badziewny samochó jest, półośki potrafią się ukręcać na asfalcie, o terenie już nie mówię...

Napisano

> zamek na klamce od strony pasazera, to po zdjeciach np.

> W srodku raczka do otwierania maski u pasazera, to najpopularniejsze rzecz

> Przerobienie to zazwyczaj rzeźba, robią to handlarze w końcu. Często pasowanie maglownicy od chyba

> jakiegoś opla, trzyma się na 3 zwojach śruby itp itd...

> Ja jakiś czas temu badałem temat, jest ciężko... gadałem z sąsiadką, która kupiłą auto zaraz po

> przerobieniu - przez kolejne pół roku miałą z tym problemy, teraz w miarę wszystko

> opanowane...

> Poza tym freelander to strasznie badziewny samochó jest, półośki potrafią się ukręcać na asfalcie,

> o terenie już nie mówię...

A moze Mitsubishi Pajero Pinin 5d? wink.gif Lub Honda CR-V lub Toyota RAV4? Sam choruje na takie wozidelka serduszka.gif

Napisano
  • Autor

To szkoda frown.gif Sadzilem, ze jak jest tego taki "zalew" to moze powodem jest latwosc przerobki, a tu widze, ze dziala tylko efekt taniego zakupu w UK.

Napisano

> To szkoda Sadzilem, ze jak jest tego taki "zalew" to moze powodem jest latwosc przerobki, a tu

> widze, ze dziala tylko efekt taniego zakupu w UK.

Przerobka jest banalna. Jedno z najlatwiejszych aut w zasadzie!

Jedynie chyba zmieniaja przekladnie na wersje od Astry, a reszta to plug & play ok.gif

Kwestia tylko tego, kto i jak to zrobil...

Napisano

> Przerobka jest banalna. Jedno z najlatwiejszych aut w zasadzie!

> Jedynie chyba zmieniaja przekladnie na wersje od Astry, a reszta to plug & play

> Kwestia tylko tego, kto i jak to zrobil...

nie omegi ?

IMO jak kupować to anglika i samemu przerabiać

Napisano

> Przerobka jest banalna. Jedno z najlatwiejszych aut w zasadzie!

> Jedynie chyba zmieniaja przekladnie na wersje od Astry, a reszta to plug & play

> Kwestia tylko tego, kto i jak to zrobil...

Na innym forum były kiedyś zdjęcia z przeróbki Freelandera - jak dla mnie wyglądało to na "plug&pray" - bez palnika nie podchodź hehe.gif Może i panele deski przekłada się prawo/lewo, ale to, co pod spodem to już nie bardzo...

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1181580&highlight=przek%B3adka&sid= - link

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.