Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki marauder 125 - blokada prędkości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Czy ktoś z was bedzie się orientował, czy w motocyklu suzi marauder 125 były montowane fabrycznie blokady prędkosci?

Jezeli tak to w jaki sposób można się jej pozbyć?

Moto nie chce rozwinąć prędkości większej niż 80 km/h mimo , że manetka ma jeszcze spory zapas ruchu.

Suzi z 1998r.

Pozdrawiam

Napisano

Z tego co wyczytałem to najwyraźniej blokada na module zapłonowym i chyba gaźnik.

Piszę czysto teoretycznie, nie mam - nie miałem i raczej nie będę miał takiego jeździdełka...

Napisano

Z tego co wiem często 125 w Niemczech miały blokady do 80km/h, wiec to zapewne ta niespodzianka. Tak jak kolega wspomniał można blokować :modułem, gaźnikiem, tłumikiem i przednia zębatką zdawcza.

Moze jest jakieś forum Maruderowe i tam warto zapytać.

Napisano

nie mialem do czynienia z marauderem i to jeszcze 125 ccm ale czy te 80km/h to nie jest czasem po prostu max co moze osiagnąć ?

Napisano
  • Autor

Siema! Moto było kiedyś sprowadzone z niemiec. Szukam takiej strony ale nie mogę znależć.

Napisano

A może zadzwoń do suzuki podaj numer vin i powinni pomóc, u yamahy udzielają takiej informacji w jaki sposób moto są blokowane i co trzeba wymienić ok.gif

Napisano
  • Autor

> A może zadzwoń do suzuki podaj numer vin i powinni pomóc, u yamahy udzielają takiej informacji w

> jaki sposób moto są blokowane i co trzeba wymienić

Zadzwonię ! Dzięki!

• 6 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

> Zadzwonię ! Dzięki!

Odświeżam temat:

Na alegro znalazłem taki opis:

... odblokowano moduł zapłonowy ograniczający maksymalną prędkość do 80 km/h (moto było fabrycznie zablokowane-na życzenie mogę blokadę założyć z powrotem)....

Wynika z tego, że to jest jakiś pizdryk podpinany pod moduł zapłonowy, co to może być?

Napisano

> Odświeżam temat:

> Na alegro znalazłem taki opis:

> ... odblokowano moduł zapłonowy ograniczający maksymalną prędkość do 80 km/h (moto było fabrycznie

> zablokowane-na życzenie mogę blokadę założyć z powrotem)....

> Wynika z tego, że to jest jakiś pizdryk podpinany pod moduł zapłonowy, co to może być?

Ogranicznik obrotów.

Napisano
  • Autor

> Ogranicznik obrotów.

Siema!

A orientujecie się jak to odnależć i jak to zdemontować w pojeżdzie. Jeżeli można to proiłbym o jakieś zdjecia celem identyfikacji tego urządzonka.

Napisano

> Witam!

> Czy ktoś z was bedzie się orientował, czy w motocyklu suzi marauder 125 były montowane fabrycznie

> blokady prędkosci?

> Jezeli tak to w jaki sposób można się jej pozbyć?

W Papierach powinien byc wpis w jaki sposob motocykl zostal zdlawiony, dztwonienie do dealera nie da nic, bo motocykl moze ale nie musi byc ujety w systemie.

wink.gif

> Moto nie chce rozwinąć prędkości większej niż 80 km/h mimo , że manetka ma jeszcze spory zapas

> ruchu.

> Suzi z 1998r.

> Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.