Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z podlaczeniem pompy paliwowej

Featured Replies

Napisano

Witam jestem na etapie konczenia swapa w moim CC 903 na 1,2 8V i mam problem z pompa mam caly bak z scs i tam pompa jest na wtyczke 5 pinowa a u mnie kosta ma 3 piny i teraz z kad dodatkowe 2 kabelki poprowadzic i jak potem to podlaczyc.

Napisano

> Witam jestem na etapie konczenia swapa w moim CC 903 na 1,2 8V i mam problem z pompa mam caly bak z

> scs i tam pompa jest na wtyczke 5 pinowa a u mnie kosta ma 3 piny i teraz z kad dodatkowe 2

> kabelki poprowadzic i jak potem to podlaczyc.

w CC masz dwie kostki, jedna dwa piny druga trzy piny. Dwa piny są do zasilania pompy paliwa a trzy piny to jest pływak. Teraz tak, patrząc na pompę paliwa "nową" z pięcioma pinami musisz zobaczyć gdzie co podłączyć, które kabelki w pompie idą do "pompy" a które do pływaka.

Poza tym jezeli Twoje 1.2 8v jest z wielopunktowym wtryskiem paliwa to oryginalna pompa z SCS nie jest odpowiednia.

Napisano

> w CC masz dwie kostki, jedna dwa piny druga trzy piny. Dwa piny są do zasilania pompy paliwa a trzy

> piny to jest pływak. Teraz tak, patrząc na pompę paliwa "nową" z pięcioma pinami musisz

> zobaczyć gdzie co podłączyć, które kabelki w pompie idą do "pompy" a które do pływaka.

> Poza tym jezeli Twoje 1.2 8v jest z wielopunktowym wtryskiem paliwa to oryginalna pompa z SCS nie

> jest odpowiednia.

on ma 903 wiec pewnie gaznik. Musi pociagnac jeszcze 2 kable do pompy, te 3 sa z wskaznik i podlaczyc pod wtyczke 5 pin

Napisano

> on ma 903 wiec pewnie gaznik. Musi pociagnac jeszcze 2 kable do pompy, te 3 sa z wskaznik i

> podlaczyc pod wtyczke 5 pin

faktycznie zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Spokojnie w baku juz jest 3 barowa pompa. tak ja mam na gazniku i teraz z kad pociagnac te 2 kableki jeszcze?

Napisano

> Spokojnie w baku juz jest 3 barowa pompa. tak ja mam na gazniku i teraz z kad pociagnac te 2

> kableki jeszcze?

te dwa kabelki to najprawdopodobnniej bedzie masa i zasilanie pompy paliwa (skoro miałeś gaźnik wczesniej to nie było pompy i szły tylko 3 kable do czujnika)

Napisano
  • Autor

> te dwa kabelki to najprawdopodobnniej bedzie masa i zasilanie pompy paliwa (skoro miałeś gaźnik

> wczesniej to nie było pompy i szły tylko 3 kable do czujnik

czy podlaczyc besposrednio pod akumulator czy pod stacyjke??

i pod ktore kolory w tej kostce 5pinowej

Napisano

> czy podlaczyc besposrednio pod akumulator czy pod stacyjke??

> i pod ktore kolory w tej kostce 5pinowej

tego to nie wiem bo nie znam tej wtyczki (musisz rozebrać i popatrzeć pod który pin jaki kabel idzie ). Pompę się podłancza pod 5 pin przekaźnika 6b (podwójnego) no a masę to pod masę

Napisano
  • Autor

> tego to nie wiem bo nie znam tej wtyczki (musisz rozebrać i popatrzeć pod który pin jaki kabel

> idzie ). Pompę się podłancza pod 5 pin przekaźnika 6b (podwójnego) no a masę to pod masę

Ok czyli ktos bedzie chetny zeby mi to jakos rozrysowac jak to powinno byc?

Napisano
  • Autor

> wystarczy wziąć schemat od auta i wszystko stanie się jasne...

tylko jest problem ne mam takowego frown.gif cos mi sie wydaje ze pojade na szrot i cala wiazke wycagne z cc 889 i potem podlacze do kostki z pompy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.