Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ml-94 Emmegas - po regeneracji i kiszka :(

Featured Replies

Napisano

Rozłożyłem na części pierwsze, wymieniłem membrany, dźwignię z zaworkiem (1-stopnia?) i samą uszczelkę zaworka na drugim.

Poszło ładnie. Robota prosta jak drut. Tak się wydawało frown.gif

Silnik odpalił, na zimnym wydawało się ze bedzie ok. wskoczył na 1200 obr po kilku chwilach zszedł na ok 700.

Po zagrzaniu - brakuje wolnych obrotów. Kiedy schodzi z obrotów do biegu jałowego to gaśnie. Chyba go zalewa bo po takim zdarzeniu cięzko go odpalić a jeśli to z pedałem gazu w podłodze.

Przy próbie regulacji, w zasadzie nie widzę reakcji silnika. Przy wkręconej śrubie regulacyjnej reduktora do oporu, silnik nadal pracuje.

Wydawało mi się że to prosta robota i nie ma gdzie popełnić błędu, ale jednak coś nie umiem wyregulować.

Przed rozbiórką reduktora było ok i poprawnie. Obroty jałowe stabilne autko nieco więcej tylko pobierało gazu.

Jedynie brakło regulacji na śrubie a już więcej się wkręcić nie dawała.

Co mogłem popsuć? Jakieś pomysły?

Komputerek leonardo + krokowiec.

Napisano

Wg mnie musisz ponownie rozebrać i od nowa poskładać wszystko.

Napisano
  • Autor

> Wg mnie musisz ponownie rozebrać i od nowa poskładać wszystko.

A nie trzeba byłoby wyregulować i skompensować nowe membrany na krokowcu?

Napisano

Nie widzę ważnego punktu programu - regulacja ustawień centralki.

Przecież po zmianie membran zmieniła się charakterystyka jego pracy to i krokowiec powinien mieć gdzie indziej PWA.

Napisano
  • Autor

> Nie widzę ważnego punktu programu - regulacja ustawień centralki.

> Przecież po zmianie membran zmieniła się charakterystyka jego pracy to i krokowiec powinien mieć

> gdzie indziej PWA.

mam nadzieję ze to tylko ten problem frown.gif

Jutro podjadę do gazownika i zlecę ustawienie. Gdybym wiedział ze tak wyjdzie to nie bawiłbym się sam w regeneracje. Sadziłem ze podmienie membrany i styknie ( no dopuszczalem mala regulacje sruba na parowniku).

Napisano

> Co mogłem popsuć? Jakieś pomysły?

A czy ten reduktor ma kanał obejsciowy do wolnych obrotów ? Jezeli tak, to moze on jest za bardzo rozkręcony ?

Napisano

> mam nadzieję ze to tylko ten problem

> Jutro podjadę do gazownika i zlecę ustawienie. Gdybym wiedział ze tak wyjdzie to nie bawiłbym się

> sam w regeneracje. Sadziłem ze podmienie membrany i styknie ( no dopuszczalem mala regulacje

> sruba na parowniku).

Pasuje zawsze zrobić regulację po montażu nowego lub regeneracji.

Napisano
  • Autor

Po wizycie u kilku gasownikoof, bo do fachowości to im daleko (warszawa to dziwne miasto i nikt nie chciał zarobić...) - zdemontowałem i rozebrałem samodzielnie parownik. Przyczyną okazała się nieszczelność zaworka II stopnia, niechcący nie zauważyłem i podczas wymiany uszczelki (wciskalem w dźwigienkę) lekko wygiełem jej ramie frown.gif.

Dzieki wszystkim za probe pomocy. Dźwigienka podmieniona.

Wszystko bangla jak złoto!

Napisano

> Wszystko bangla jak złoto!

Niemniej regulacja jest wskazana zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Niemniej regulacja jest wskazana

autokalibracja zadziałała znakomicie. A sruba II stopnia to sobie troszke pokreciłem smile.gif

Jest Git.

Napisano

> autokalibracja zadziałała znakomicie. A sruba II stopnia to sobie troszke pokreciłem

> Jest Git.

Miałem kiedyś leonardo i z autoadaptacją jest tam taki problem, że jak wyjeżdżasz zbiornik do końca, to autoadaptacja się rozjeżdża i po zatankowaniu jest problem przez kilka km.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.