Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek DAYCO, czyli jak mi przeskoczył rozrząd....

Featured Replies

Napisano

A więc do rzeczy...wyjazd na urlop, kierunek Chorwacja.

Rozrząd wymieniony po przywiezieniu auta, czyli 3 lata i 52kkm temu. Graty ricambi + pasek DAYCO.

W austri na autostradzie w pewnym momencie poczułem że silnik głośniej pracuje i po zdjęciu nogi z gazu gasnie. Na parkingu po otwarciu maski i odpaleniu wyraźnie cos klepało, a mi ciarki po plechac przeszły.

Odkręciłem okienko w osłonie rozrządu i stwierdziłem że napięcie paska jest poprawne, co mnie troche uspokoiło i podejżenie padło na przeskoczony pasek. W takim stanie udało mi się dojechać do serwisu Fiata w austri i tam potwierdziła się moja diagnoza-przeskoczony pasek o 1 ząb i dowiedziałem się że pasek się naciągnął....

Serwis zaproponował montaż nowego zestawu, i co najciekawsze był to zestaw Gates komplet rolki i pasek.....koszt 138 euro + robocizna, razem 304euro, ale autko znowu zaczeło śmigać jak należy.

Czyżby jednak coś z tymi paskami DAYCO było nie tak ?? bo koleś z serwisu stwierdził że to nie pierwszy DAYCO który przeskoczył.

Napisano

Zdaje się, że coś w tej sprawie wspominałem wielokrotnie wink.gif

W mojej opinii paski Dayco odbiegają wytrzymałością od produktów Conti i Gates, inna sprawa, że silnik 1,6 Fiata wymaga ponownego naciągu paska po 30 kkm. Dobrze, że skończylo się tak, a nie inaczej (wiadomo jak cool.gif) i szczęśliwie wróciłeś do domu.

Napisano

> A więc do rzeczy...wyjazd na urlop, kierunek Chorwacja.

> Rozrząd wymieniony po przywiezieniu auta, czyli 3 lata i 52kkm temu. Graty ricambi + pasek DAYCO.

> W austri na autostradzie w pewnym momencie poczułem że silnik głośniej pracuje i po zdjęciu nogi z

> gazu gasnie. Na parkingu po otwarciu maski i odpaleniu wyraźnie cos klepało, a mi ciarki po

> plechac przeszły.

> Odkręciłem okienko w osłonie rozrządu i stwierdziłem że napięcie paska jest poprawne, co mnie

> troche uspokoiło i podejżenie padło na przeskoczony pasek. W takim stanie udało mi się

> dojechać do serwisu Fiata w austri i tam potwierdziła się moja diagnoza-przeskoczony pasek o 1

> ząb i dowiedziałem się że pasek się naciągnął....

> Serwis zaproponował montaż nowego zestawu, i co najciekawsze był to zestaw Gates komplet rolki i

> pasek.....koszt 138 euro + robocizna, razem 304euro, ale autko znowu zaczeło śmigać jak

> należy.

> Czyżby jednak coś z tymi paskami DAYCO było nie tak ?? bo koleś z serwisu stwierdził że to nie

> pierwszy DAYCO który przeskoczył.

rok temu dayco przeskoczyło mi o więcej niż jeden ząbek... efekt- robota głowicy i kilka zaworów do wymiany... crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.