Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piszczące hamulce

Featured Replies

Napisano

Hamulce tył - bębny.

3 tygodnie temu zmieniane były okładziny, oryginały Motorcrafta nie jakieś nonamy o niewiadomej jakości.

Po wymianie hamulce zaczęły popiskiwać, dzieje się tak tylko przy lekkim przyhamowaniu, po mocniejszym wciśnięciu hamulca pisk ustaje. Przez ten okres zrobiłem niecałe 5 tyś km.

Coś źle zmontowane, trafiły mi sie wadliwe części, mam czekać może się jeszcze ułożą czy jakies inne pomysły co im jest?

Napisano

> Hamulce tył - bębny.

> 3 tygodnie temu zmieniane były okładziny, oryginały Motorcrafta nie jakieś nonamy o niewiadomej

> jakości.

> Po wymianie hamulce zaczęły popiskiwać, dzieje się tak tylko przy lekkim przyhamowaniu, po

> mocniejszym wciśnięciu hamulca pisk ustaje. Przez ten okres zrobiłem niecałe 5 tyś km.

> Coś źle zmontowane, trafiły mi sie wadliwe części, mam czekać może się jeszcze ułożą czy jakies

> inne pomysły co im jest?

nic im nie jest - piszczą poprostu, masz pecha.

są jakies mocno nasiąkające preparaty którymi spryskuje się klocki, wlasnie zeby wyeliminowac piszczenie - jest szansa ze cos takiego pomoze. jak nie - wymien klocki na inne.

Napisano

jak piszczy to znaczy wpada w wibracje.

W jakim stanie sa bebny? Czy wymieniłeś od razu zestaw sprężynek/blaszek? Jak z cylinderkami, moze przepuszczaja i nie dzialaja wlasciwie?

Napisano
  • Autor

> jak piszczy to znaczy wpada w wibracje.

> W jakim stanie sa bebny? Czy wymieniłeś od razu zestaw sprężynek/blaszek? Jak z cylinderkami, moze

> przepuszczaja i nie dzialaja wlasciwie?

Bębny są już trochę zużyte ale były mierzone i jest jeszcze zapas do min wartości.

Sprężynki raczej nie były wymieniane bo nie kasowali mnie za nic dodatkowo ale przy wymianie nie byłem.

Cylinderki ok, piszczeć zaczęło zaraz po wymianie więc nie sądzę oby tak od razu się zdupczyły.

Napisano

> Bębny są już trochę zużyte ale były mierzone i jest jeszcze zapas do min wartości.

> Sprężynki raczej nie były wymieniane bo nie kasowali mnie za nic dodatkowo ale przy wymianie nie

> byłem.

> Cylinderki ok, piszczeć zaczęło zaraz po wymianie więc nie sądzę oby tak od razu się zdupczyły.

Ale moga mieć rant i teraz to piszczy. A za nie wymienienie sprężynek to banned.gif

IMO trzebaby rozebrać, sprawdzić rant, wymienić sprężynki i powinno być ok

Napisano

Piszczące hamulce to wina nie tylko klocków ale także tarcz. Tarcze mają jeszcze dopuszczalną grubość ale poprzednie klocki dość długo ścierały je na swój sposób. Ze starym zestawem ułożyły się i nie było problemu. Nowe klocki nie przylegają idealnie i dlatego piszczą. Możesz jeździć i poczekać aż się ułożą klocki do tarcz (około 5-6 tys. km), przeszlifować tarcze lub w najgorszym wypadku wymienić tarcze.

Napisano

> Piszczące hamulce to wina nie tylko klocków ale także tarcz. Tarcze mają jeszcze dopuszczalną

> grubość ale poprzednie klocki dość długo ścierały je na swój sposób. Ze starym zestawem

> ułożyły się i nie było problemu. Nowe klocki nie przylegają idealnie i dlatego piszczą. Możesz

> jeździć i poczekać aż się ułożą klocki do tarcz (około 5-6 tys. km), przeszlifować tarcze lub

> w najgorszym wypadku wymienić tarcze.

No ale przecież o bębnach i szczękach wątek jest,a nie o tarcza/klocek grinser006.gif

Napisano

Mozesz zrzucić bębny i sfazować krawędź okładziny. Wibrować będzie, ale częstotliwość przesunie się poza akustyczną.

Napisano

najprościej to spróbuj dotrzeć okładziny, weź sobie przyhamuj kilka razy od 100km/h samym ręcznym

u mnie pomogło i w lanosie i w kangoo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.